کد خبر: 3945084
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۵

محتوای آموزشی مکتب‌القرآن هماهنگ با سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی

مؤسسه مکتب‌القرآن تنها مؤسسه‌ای است که محتوای آموزشی پیش‌دبستانی خود را با تأیید سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌کند که این امر سبب آمادگی بیشتر دانش‌آموزان و بهره‌مندی آنان از سبک و سیاق واحد آموزشی می‌شود.

محتوای آموزشی مکتب‌القرآن

به گزارش ایکنا، مؤسسه مکتب‌القرآن طرحی بود که از سال 68-69 فعالیتش را در مقطع پیش‌دبستانی و در قالب 25 کلاس درس و آموزش 600 دانش‌آموز پیش‌دبستانی آغاز کرده است و در حال حاضر سابقه بیش از 30 سال فعالیت در کارنامه‌اش می‌درخشد. این مؤسسه در 25 استان نمایندگی دارد و هر نمایندگی در شهرستان‌های استان خود دارای شعبی است و این امر حکایت از شناخته شدن طرح مکتب‌القرآن میان والدین، خانواده‌ها و معلمان سراسر کشور دارد.

امین جعفری، مدیر مؤسسه مکتب‌القرآن درباره راه‌اندازی این مؤسسه، گفت: شروع طرح با آموزش قرآن برای خردسالان در مقطع پیش از دبستان بود. طی هماهنگی با نظام آموزشی ابتدایی و مکاتبات با سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و دفتر تألیف کتب درسی، محتوای تدوین‌شده مؤسسه با نظارت این سازمان یا بهتر بگوییم آموزش و پرورش انجام گرفت. اکنون نیز در حال به‌روزرسانی است و کارشناسان این سازمان نظراتشان را درباره محتوای کتاب‌ها اعلام می‌کنند و سپس اصلاحات اعمال می‌شود.

بنابر این گزارش، مکتب‌القرآن تنها مؤسسه‌ای است که محتوای آموزشی پیش‌دبستانی خود را با تأیید سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌کند که این امر سبب آمادگی بیشتر دانش‌آموزان و بهره‌مندی آنان از سبک و سیاق واحد آموزشی می‌شود.

جعفری با اشاره به برگزاری دوره‌هایی برای علاقه‌مندان به فراگیری شیوه آموزشی مکتب‌القرآن، اظهار کرد: دوره‌های آموزشی را ویژه مربیان اعزام‌شده از استان‌های عراق، لبنان و بحرین(پیش از درگیری‌ها) برگزار کردیم. همچنین چند سالی است که طی تفاهم‌نامه با جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، دوره‌هایی را ویژه خانواده‌های طلاب پاکستانی و افغانستانی و طلاب مشغول به تحصیل علوم دینی برگزار می‌کنیم و در پایان نیز گواهینامه بین‌المللی با امضای مشترک جامعةالمصطفی(ص) العالمیه و مکتب‌القرآن به پذیرفته‌شدگان به منظور تدریس داده می‌شود.

این مؤسسه گروه هیئت علمی متشکل از افراد باسابقه در امر آموزش پیش‌دبستانی دارد. همچنین مکتب‌القرآن از ابتدای فعالیت خود تا کنون به بیش از 100 هزار مربی و بیش از 3 میلیون و 870 هزار نوآموز پیش‌دبستانی آموزش داده است و به اذعان مدیر این مؤسسه «برخی سال‌ها حدود 11 هزار مربی پیش‌دبستانی مسلط به شیوه مکتب‌القرآن آموزش داده می‌شد، اما امسال به دلیل شیوع کرونا، دوره‌ها به طور مطلوب و با استقبالی مانند سال‌های گذشته برگزار نشد، حتی هر ساله بیش از 10 هزار دوره بازآموزی مربیان با اعزام اساتید طی پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها انجام می‌شد».

محمدامین جعفری

وی درباره بازآموزی مربیان تصریح کرد: این دوره بنا به تقاضای استان‌ها سالی یک، دو یا سه بار با موضوعات مختلف و به‌روزی چون آشنایی با فنون کلاس‌داری، آموزش پیش از دبستان، روانشناسی کودک، شناخت حواس و پرورش مهارت استفاده از آن، نحوه پرورش مهارت‌های گوش دادن، سخن گفتن، خواندن و نوشتن و نحوه آشنایی و درک مفاهیم اساسی ریاضی و علوم، شناخت فرهنگ ملی و نشانه‌های مذهبی، پرورش مهارت‌های زندگی و ... برگزار می‌شود. هر ساله مکتب‌القرآن به حدود 580 هزار دانش‌آموز مقطع پیش‌دبستانی، طی تفاهم با معاونت آموزشی ابتدایی آموزش و پرورش و با اعزام بیش از 20 هزار مربی، تعلیم داده است که امسال به دلیل شیوع کرونا این امر محقق نشد.

جعفری به تشویق‌نامه‌های متعددی که از ادارات و نهادهای گوناگون دریافت کرده‌اند و موجب انگیزه روزافزون‌ آنها شده است اشاره کرد و افزود: همچنین از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل اشتغال‌زایی، تشویق‌نامه دریافت کردیم.

وی به جذب بیش از 14 هزار مربی مکتب‌القرآن در آموزش و پرورش پرداخت و ادامه داد: این امر نشان‌دهنده شیوه آموزشی استاندارد، پرورش مربیانی مسلط به آموزش به ویژه در مقطع پیش از دبستان و ابتدایی، آشنا با روانشناسی کودک و فنون کلاس‌داری و کیفیت و تنوع فعالیت‌های مؤسسه است. رویکرد آموزشی مکتب‌القرآن به طور غیرمستقیم و همراه با فعالیت‌های 11گانه بازی، داستان، شعر، نمایش علمی، علوم، ریاضی و ... انجام می‌گیرد. بهتر است بگوییم که دامنه فعالیت این مؤسسه درباره تربیت مربیان و برگزاری دوره‌های آموزشی برای نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان است.  

جعفری درباره انس نونهالان با قرآن اظهار کرد: خردسالان با فراگیری الفبای قرآنی، توان روخوانی قرآن کریم را کسب می‌کنند. همچنین با تألیف محتوای ترجمه و مفاهیم کاربردی قرآن کریم از سوی مؤسسه و با نظارت سازمان پژوهش و دفتر تألیف کتب درسی با ترجمه کلام وحی و احادیث کاربردی و موضوعی آشنا می‌شوند و می‌توانند از مفاهیم آن در زندگی استفاده کنند. همچنین دوره تربیت مدرس حفظ قرآن کریم با دعوت از حافظان سراسر کشور برگزار شده است.  

مدیر مکتب‌القرآن با اشاره به تعهد مؤسسه درباره نمایندگی‌هایش، بیان کرد: در گذشته شعب و نمایندگی‌ها را تجهیز می‌کردیم، اما چند سالی است که بودجه خاصی به فعالیت‌های مؤسسات قرآنی اختصاص داده نشده، به طوری که امسال مؤسسه بیش از 100 میلیون ضرر داشت، اما از سوی اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت فقط 1 میلیون تومان مبلغ حمایتی دریافت کرد و طی این سال نمایندگی‌های مؤسسه غیرفعال و نیمه‌فعال شدند.

جعفری با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی در ارتقای سطح فرهنگ جامعه نقش‌آفرین هستند، اظهار کرد: اگر می‌خواهید مؤسسات بسیار مؤثر و تحول‌آفرین باشند، نیازمند پشتیبانی و حمایت هستند، موضوعی که طی سال‌های اخیر کمتر به آن پرداخته شده است.

یادآور می‌شود، دفتر اصلی مؤسسه مکتب‌القرآن در قم، میدان شهید سعیدی، ابتدای خیابان امامزاده ابراهیم، نبش خیابان شماره یک است.

انتهای پیام
captcha