
به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست مجازی «جهاد علمی به سبک کاظمی آشتیانی» به مناسبت پانزدهمین سالگرد درگذشت جهادگر فقید، دکتر کاظمی آشتیانی امروز چهارهم دیماه برگزار شد.
عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در این مراسم با اشاره به پانزدهمین سالگرد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، گفت: در این ۱۵ سال، همکاران دکتر آشتیانی، تلاشهای ایشان را با جدیت ادامه دادند که باید به این همکاران عزیز خدا قوت گفت.
شاهرودی بیان کرد: کاظمی آشتیانی معمار و موسس پژوهشگاه رویان و پیشکسوت جهاد دانشگاهی بود. گاهی به فکر فرو میرویم و میخواهیم بدانیم راز ماندگاری این گونه افراد در اذهان مردم چیست؟ تلاش و فداکاری جهادگونه، گذشت از خود و خانواده، دوراندیشی در جهت پرآوازه کردن نام جمهوری، راز ماندگاری فردی مانند کاظمی آشتیانی است.
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: کاظمی آشتیانی از کمترین امکانات بهترین بهره را میبرد. ایشان تراز کار رویان بود و پس از ۱۵ سال، همچنان این تراز باقی مانده است.
وی تأکید کرد: انسانها با اقدامات خیری که در زمان حیات خود انجام میدهند، توشه و هدیهای را برای خود در آن دنیای فراهم میکنند و بعد از رفتنشان نیز، آثاری که از آنها به جا مانده است، صدقه جاریهای میشود که به روح ایشان فرستاده میشود. ما شاهدیم که این اتفاق رخ داده است. بیش از ۳۰ هزار زوج ناباروری که در رویان درمان شدهاند، نام دکتر کاظمی آشتیانی را به نیکی برده و دعای خیری را که میکنند، حتماً آن صدقه جاری است که به روح دکتر کاظمی اهدا میشود.
شاهوردی تأکید کرد: تا زمانی که عطر دکتر کاظمی در این محیط استشمام میشود و تا زمانی که رسم و رسوم وی پیش روی عزیزان رویان باشد، این دعای خیر، هم برای او ارسال میشود و هم مطمئناً برای ما ذخیره خواهد شد.
وی ادامه داد: شاهدیم که تمامی همکاران رویان، برنامههای خود را با منش دکتر کاظمی طراز کرده و مقایسه میکنند و اولویت آنها این است که کار خود را در همان سطح دنبال کنند. ما این را شاهد هستید که خداوند، نگاه خاصی به همکاران رویان و جهادی دارد و کارهای عزیزان را موثرتر و آبرومندتر کرده است.
شاهوردی بیان کرد: چالشهای مختلفی بارها روبروی مجموعه بوده است و خیلی از موارد به شکل عادی قابل حل نبود، اما لطف خداوند همیشه شامل حال این مجموعه بوده و بسیاری از این موارد حل شده است. این چالشها و این مشکلات در زمان دکتر کاظمی هم وجود داشت و دغدغههایی برای ایشان به وجود میآورد. اما ایمان و توکل ایشان بر خداوند در انتها به سربلندی خود و رویان منجر میشد.
وی یادآور شد: ایشان نام خود را به اوصاف ائمه اطهار(ع) آراسته کرده بود و امیدواریم که ما هم ایشان را سرلوحه کار خود قرار داده و خداوند را به این دلیل که در مسیر کاهش آلام مردم قرار گرفتهایم، شاکر باشیم و بتوانیم به این کار خود استمرار دهیم. تا زمانی که شاکر باشیم، خداوند که روزی ما را در این مسیر قرار داده است، افزون میکند. هر زمان که کفران نعمت کنیم، به همدلی که در میان خود داریم، آسیب میزنیم و باید منتظر باشیم که با مشکلات و چالشهای مختلف مواجه شویم.
مهدی قرهشیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این مراسم که با تلاوت آیات قرآن و مداحی اهل بیت همراه بود، به بیان خاطراتی از دکتر کاظمی آشتیانی در زمان همکاری در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران پرداخت و گفت: یکی از ویژگیهای اخلاقی ایشان، علاقه و انسی بود که با قرآن داشتند. این برای من قابل توجه بود که چنین فردی که در حوزه علم و فنآوری به فعالیت میپردازد، ارتباط مستمری با قرآن دارد.
وی افزود: در این روزگار، یکی از مشکلات و خلأهای روزگار ما، ارتباطات مناسبتی با قرآن است. اما ایشان همیشه موضوعات قرآنی را پیگیری میکردند و خود در حوزه قرائت و تلاوت قرآن نیز صاحب نظر بودند.
در ادامه این مراسم، سیدحسن شهرستانی، رئیس اسبق کتابخانه ملی نیز طی سخنانی گفت: امروز همزمان با بزرگداشت قهرمان ملی عرصه مقاومت، سردار شهید سلیمانی، پانزدهمین سالگرد قهرمانی در عرصه جهاد علمی را برگزار میکنیم. دکتر کاظمی آشتیانی، نمونه انسان تراز فرهنگ ایران و انقلاب اسلامی است. در این فرهنگ جامع ایران و اسلام، انسان جامع در اوج سادگی، صمیمیت و فروتنی، نه در جهان، بلکه بر جهان ایستاده است.
ریس اسبق کتابخانه ملی افزود: ما کارگر هستی نیستیم، بلکه کارفرمای هستی هستیم و در چنین جایگاهی، قهرمانان جوان و پرشور کشور مانند دکتر کاظمی آشتیانی با پشتوانه تربیت اصیل اسلامی، خردمندی، هوشیاری و ایمانی سرشاری که در وجودشان نهادینه شده است، به جامعه و کشور خدمت میکنند.
شهرستانی بیان کرد: خردمندی، دانش، تلاش و کوشش، بدون چاشنی ذوق و عشق، راه به جایی نمیبرد. آنچه به ما باور میدهد، عشق است و دکتر کاظمی آشتیانی سرشار از این عشق بود. عشق در فرهنگ ما شکوفا و فعال است، نه افسرده و منفعل. راه عشق، راه پرمخاطره و سختی است؛ هرچه آرمانها و اهداف بالاتر باشد، راه سختتر است، اما در نهایت، شکوفایی و سرسبزی است. سختیها نباید عامل توقف ما باشند.
وی افزود: لغت قهرمان در فرهنگ ما انحصاری نیست. در هر حوزهای میتوانیم الگو و قهرمان داشته باشیم و این جهادگر بیتکلف، نمونه بارز یک قهرمان است؛ جوانی مثل دکتر کاظمی آشتیانی با ایمان و عشقی که داشت، در حوزه کاری خود طوفانی به پا کرد.
شهرستانی تأکید کرد: کاظمی آشتیانی محصول این فرهنگ غنی هزاران ساله ایرانی اسلامی است؛ نمونه خوب، بیریا، بیتکلف و دوستداشتنی و امیدوارم چنین شخصیتهایی در کشور تکثیر شوند و رویان همچنان که نام لطیف و زیبایی دارد، همچنان به رویش خود ادامه داده و جای خالی دکتر کاظمی آشتیانی را با دستپرودههای ایشان پر کند.
به گزارش ایکنا، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز دراین مراسم، ضمن بیان شاخصههای یک مدیر جهادی، گفت: ایشان واجد تمامی این صفات است.
علی منتظری نیز در ادامه با اشاره به خاطرات مشترک خود با رئیس فقید پژوهشگاه رویان، او را مصداق جهادگری دانست که خود را پایند به تمامی امور سازمانی جهاد دانشگاهی و مقررات آن میدانست.
انتهای پیام