به گزارش ایکنا، برنامه «کارگاه ترجمه» طی روز گذشته، 20 دیماه با محوریت بررسی ترجمه آیه ششم سوره مبارکه الحاقه پخش شد و امروز، 21 دیماه با هدف بررسی تفسیری و لغوی آیه هفتم همان سوره با حضور کارشناسان به روی آنتن میرود.
آیه ششم سوره الحاقه، بیان نوع دیگری از عذاب الهی برای قوم عاد است که قیامت و روز معاد را تکذیب کرده و به آن باور نداشته است «وَأَمَّا عَادٌ فَأُهْلِکُوا بِرِیحٍ صَرْصَرٍ عَاتِیَه». محل اختلاف اصلی در ترجمه این آیه، معنای دو واژه «صَرصَر» و «عاتِیَه» است، اما اینکه این عذاب و «ریح» چه کیفیتی داشته است، نظرات مختلف است، چون استعاره از تند بودن و شدت، سرکشبودن، سرد بودن، پر سر و صدا بودن و مانند آن از جمله ترجمههایی است که برای این دو نوع عذاب بیان شده است.
همچنین طی برنامه امروز «کارگاه ترجمه» به آیه هفتم سوره الحاقه پرداخته خواهد شد در این آیه از تصویری همراه با کارکردی خوفانگیز برای تبیین شکل عذاب قوم عاد استفاده شده است، به طوری که به نظر میآید در هیچ جای قرآن چنین تصویری از عذاب قوم عاد بیان نشده است «سَخَّرَهَا عَلَیْهِمْ سَبْعَ لَیَالٍ وَثَمَانِیَةَ أَیَّامٍ حُسُومًا فَتَرَى الْقَوْمَ فِیهَا صَرْعَى کَأَنَّهُمْ أَعْجَازُ نَخْلٍ خَاوِیَه».
انتظار میرود، کارشناسان این برنامه امروز به سؤالات ذیل پاسخ دهند؛
حجتالاسلام محمد شیخالاسلامی، دکترای عرفان اسلامی، طاهرهسادات شجاعی، دکترای ادبیات عرب و حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی کشفی، دارنده سطح سه حوزه از جمله کارشناسان این برنامه هستند.
برنامه «کارگاه ترجمه» شنبه و یکشنبه هر هفته از ساعت 21 به مدت 25 دقیقه پخش میشود. همچنین کارشناسان این برنامه میکوشند با پاسخ به این پرسشها به ترجمهای دقیق از آیه دست یابند و آن را به مخاطب برنامه پیشنهاد کنند.
یادآور میشود، این برنامه کاری از گروه علوم قرآنی رادیو قرآن است که به تهیهکنندگی مونا توسلی، گویندگی حسین محمدرضایی از رادیو قرآن (موج اف ام ردیف ۱۰۰ مگاهرتز) پخش میشود.
انتهای پیام