کد خبر: 3948548
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
سعید الهی در گفت‌و‌گو با ایکنا:

سینمای استراتژیک نیازمند فیلمسازان خلاق انقلابی است

موفقیت و اثربخشی آثار سینمایی با موضوعات استراتژیک به ویژه فیلم‌ها و سریال‌های تاریخی مبتنی بر حوادث انقلاب اسلامی در گرو بهره‌مندی فیلمسازان این عرصه از خلاقیت و جسارت است.

سعید الهی؛ کارشناس سینما و رسانه در گفت‌‌وگو با ایکنا شرایط فیلمسازی در حوزه انقلاب اسلامی اظهار کرد: اگرچه برخورداری از دانش و اطلاعات کافی و موثق، شرط اول پرداختن به سینمای انقلاب است تا مبادا تاریخ پر فراز و نشیب 40 سال اخیر مورد تحریف واقع شود، لیکن ذائقه‌شناسی مخاطب امروز و تولید، متناسب با نیاز ذهنی و روانی اقشار مختلف مردم هم اهمیت بالایی دارد.

وی افزود: در طول سال‌های اخیر با وجود اینکه سینمای استراتژیک کمتر مورد توجه مدیران فرهنگی و جامعه هنری واقع شده است اما در همان تعداد کم نیز، شاهد بروز استعدادهایی بوده‌ایم که با شجاعت و البته با تسلط بر تکنیک‌های روز در عرصه کارگردانی و فیلمنامه به عنوان دو رکن اصلی تولید یک فیلم بسیار موفق درخشیده‌اند.

این کارشناس فرهنگی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از توانمندی‌های فیلمسازان جوان که دل در گرو اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و امام راحل(ره) دارند، یادآور شد: وجود برخی آثار ضعیف و غیرقابل دفاع در سینمای انقلاب و حتی برنامه‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی لطمه بسیار بزرگی بر اعتبار فیلمسازان موفق انقلابی است.

بی‌تفاوتی جریانات شبه‌روشنفکری

الهی تاکید کرد: در حالیکه جریانات شبه روشنفکری و بی‌تفاوت نسبت به انتظارات حاکمیت، مقام معظم رهبری و اقشار مختلف مردم درصدد تولیدات مدنظر خود و القای تفکرات و دیدگاه‌های خود به مخاطبان هستند کم‌کاری  فعالان جبهه فرهنگی انقلاب و فیلمسازان خوش‌ذوق و جوان موجب رونق اندیشه‌های انحرافی خواهد شد.

وی در تکمیل توضیح خود گفت: بی‌شک اگر انقلابی به این عظمت در غرب رخ می‌داد در طول این چهار دهه، صدها فیلم فاخر با تکیه بر سوژه‌ها و مفاهیم ملهم از آن توسط فیلمسازان ساخته می‌شد و سینماهای جهان به تصرف تولیدات سینماگران هالیوودی و اروپایی با موضوع این رخداد بزرگ در می‌آمد، اما در ایران موضوع برعکس است!

این مدرس دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های گسترده سینما و تلویزیون در تصویرسازی از موضوعات انقلابی و راهبردی نظام تصریح کرد: اهمال و انفعال برخی مدیریت‌های فرهنگی در ادوار گذشته تاکنون، موجب رکود و عدم تربیت نیروهای متخصص به اندازه کافی در حوزه سینمای استراتژیک شده است و به همین جهت آثار خوش ساخت و پرمخاطب در این صحنه از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کند.

پرهیز از حیف و میل بیت‌المال

وی متذکر شد: با وجود شبکه‌های ماهواره‌ای و رنگ‌ولعاب برنامه‌های آنها، هیچ سینماگر و فیلمساز متعهد و معتقد به انقلاب اسلامی مجاز به استفاده از بیت‌المال برای تولید یک اثر با ساختار ضعیف و غیرحرفه‌ای برای تلویزیون و سینما نیست و باید خود را در برابر انتقادات عمومی پاسخگو بدانند.

الهی در پایان تاکید کرد: غفلت از جوانان کشور و نوآوری‌های آنان در تولید یک اثر انقلابی، شرایط را برای توجه مردم به آثار استراتژیکی که بطور مغرضانه توسط دستگاه‌های امنیتی غرب ساخته  شده و در داخل به اشکال مختلف توزیع و پخش می‌شود جلب می‌کند و این یک خسران جبران‌ناپذیر برای فرهنگ اسلامی است.

انتهای پیام
captcha