افتتاح حوزه علمیه امام رضا(ع) در اندونزی + عکس
کد خبر: 3951641
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷

افتتاح حوزه علمیه امام رضا(ع) در اندونزی + عکس

در آستانه ولادت حضرت زهرا(س) و در آغازین روز دهه فجر، مراسم افتتاح حوزه علمیه امام رضا(ع) در جاکارتا، با حضور گسترده علما و اساتید و مدیران حوزه‌های علمیه اندونزی و با پیام تصویری مدیر حوزه‌های علمیه کشورمان برگزار شد.

به گزارش ایکنا از جاکارتا؛ در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمجید حکیم الهی، رئیس مرکز اسلامی جاکارتا طی سخنانی بیان کرد: حضرت آیت‌الله قمی و حضرت آیت‌الله اعرافی در سفر به اندونزی بر ضرورت تأسیس حوزه علمیه تأکید داشتند و اینک با الطاف الهی و عنایات حضرت ولی عصر(عج) حوزه علمیه امام رضا(ع) با همکاری جامعة المصطفی(ص) العالمیه تأسیس شده است.

وی در ادامه به بیان اهداف و ضرورت‌های تأسیس حوزه علمیه امام رضا(ع) پرداخت و گفت: نیاز جامعه اسلامی اندونزی به مبلغان، محققان و اساتید متخصص در فقه و اصول و معارف دینی، نیاز حوزه‌های علمیه اندونزی به اساتیدی که توان تدریس  متون حوزوی را داشته باشند، نیاز جامعه دینی و علمی اندونزی به محقق و مؤلف در زمینه معارف اسلامی به ویژه دانش فقه، علاقه‌مندی بسیاری از طلاب برای ادامه تحصیل در علوم سنتی حوزوی به ویژه دانش اصول و فقه و ضرورت فراهم‌آوردن زمینه نشاط علمی برای اساتید و علمای اندونزی در علوم حوزه‌ای از جمله این ضرورت‌هاست.

حجت‌الاسلام حکیم الهی اهداف تأسیس حوزه علمیه را نیز تربیت عالمان، مبلغان، مدرسان و پژوهشگران در زمینه فقه، اصول و معارف اسلامی؛ پژوهش، تبیین و تولید اندیشه و معارف اسلامی و توسعه نظریه‌های دینی و اسلامی؛ نشر، ترویج و تبلیغ معارف اصیل اسلامی مبتنی بر قرآن و اهل بیت(ع)؛ فراهم‌آوردن زمینه رشد، تعالی و گفت‌و‌گوهای علمی برای اساتید و مبلغان و صیانت و پاسداری از سنت‌ها و روش‌های حسنه حوزه و تقویت نظام درسی سنتی اعلام کرد.

رئیس مرکز اسلامی جاکارتا در ادامه افزود: طلاب در طول یک دوره 6 ساله، کتاب‌های آموزشی متداول در حوزه‌های علمیه از «شرح اللُمعه» تا «کفایة الاصول» را آموزش می‌بینند و پس از اتمام این دوره، توانایی ورود به درس خارج فقه و اصول را کسب می‌کنند و دانش‌آموخته این دوره با توانایی‌های به دست‌آورده در فقه و اصول و دیگر معارف اسلامی به عنوان استاد، محقق، مؤلف و مبلغ در عرصه‌های علمی و دینی فعالیت می‌کنند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر حوزه علمیه امام رضا(ع) در مقطع سطح و درس خارج طلبه دارد و انتظار می‌رود با کمک و مساعدت جامعة المصطفی(ص) العالمیه و حوزه‌های علمیه توان علمی این حوزه بیش از پیش تقویت شود.

سخنران دوم این مراسم، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه ایران بود که در پیام تصویری خود ضمن ابراز خرسندی از تأسیس حوزه علمیه امام رضا(ع)، رسالت‌های حوزویان و ویژگی‌های حوزه را برشمرد.

تبیین رسالت حوزویان

حضرت آیت‌الله اعرافی در بخش اول از سخنان خود رسالت حوزویان را در 5 اصل اساسی بیان کرد و گفت: اولین وظیفه و رسالت علما و طلاب حوزه‌های علمیه، تفقه و فهم دین بر مبنای صحیح و تعمیق‌بخشی به علوم اسلامی است و دومین رسالت حوزه‌ها، تزکیه و تهذیب و توجه جدی به مسائل اخلاقی و ارزش‌های اسلامی است.

مدیر حوزه‌های علمیه تلاش برای نشر و گسترش مفاهیم دینی و تبلیغ دین در  بین جوامع اسلامی را سومین رسالت حوزویان دانست و تأکید کرد: بعد از اینکه طلاب تحصیل کرده و خود را متخلق به اخلاق اسلامی و تهذیب نفس کردند، وارد عرصه تبلیغ می‌شوند.

وی چهارمین رسالت طلاب و اساتید حوزه‌ها را  تلاش مستمر برای تربیت نفوس و تربیت امت اسلامی به ویژه جوانان برشمرد و تلاش برای تطبیق ارزش‌های دینی با واقعیت‌های جهان معاصر را رسالت پنجم این مراکز معرفی کرد.

تربیت عالمان وارسته در حوزه‌های علمیه

آیت‌الله اعرافی در ادامه افزود: حوزه‌های علمیه از جایگاه راقی و عالی در طول تاریخ برخوردار بوده و داری ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که برخورداری از عمق علمی و تربیت عالمان وارسته از جمله این ویژگی‌هاست.

وی اهتمام جدی به مسائل معنوی و روحی، مردمی بودن حوزه‌ها، رویکرد مسالمت آمیز با پیروان ادیان و مذاهب، تأکید بر نگاه تمدنی و تلاش برای احیای تمدن اسلامی را از دیگر ویژگی‌های حوزه‌های علمیه برشمرد و بیان کرد: حوزه علمیه قم در این راستا بعد از انقلاب اسلامی گام های بزرگ و  بی سابقه‌ای را برداشته است که در این میان می‌توان به توسعه در عرصه‌های علوم اسلامی و انسانی اشاره کرد. حوزه پس از انقلاب اسلامی در علوم عقلی به ویژه نقد فلسفه‌های غربی ورود جدی پیدا کرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه تأثیرات انقلاب اسلامی بر رشد و توسعه حوزه‌های علمیه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و رهبری حکیمانه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همواره بر وحدت امت اسلامی و احیای تمدن اسلامی تأکید داشته است.

حضرت آیت‌الله اعرافی ضمن تأکید و سفارش بر تأسیس و تقویت حوزه‌های علمیه در اندونزی و تلاش برای رشد علمی حوزه‌های علمیه، خواستار وحدت و زندگی مسالمت‌آمیز و تقویت روابط مؤثر علما و طلاب با سایرین شد.

همکاری حوزه علمیه قم با حوزه امام رضا(ع) در اندونزی

مدیر حوزه‌های علمیه در پایان اظهار کرد: حوزه علمیه قم از هیچ تلاشی برای تقویت علمی و معنوی حوزه‌های علمیه و بالندگی و پویایی علمی اساتید حوزه‌های علمیه اندونزی دریغ نمی‌کند و آماده هر‌گونه همکاری در این زمینه است.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین متقی، نماینده جامعة المصطفی(ص) و رئیس کالج صدرا در اندونزی تأسیس حوزه علمیه امام رضا(ع) را گامی بسیار مهم در رشد و توسعه علمی و فقهی و فرهنگی جامعه برشمرد و اظهار کرد: انتظار می‌رود این حوزه همچون حوزه‌های علمیه کشورهای ایران و عراق از غنای علمی برخوردار شود.

در ادامه نیز تعدادی از اساتید و مدیران حوزه‌های علمیه اندونزی و شخصیت‌های برجسته علمی حاضر در جلسه هر کدام در بیاناتی کوتاه، تأسیس این حوزه را نقطه عطفی در رشد و غنای علمی و فقهی در اندونزی دانستند.

انتهای پیام
captcha