کد خبر: 3952021
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۳
محسن عبادی در گفت‌وگو با ایکنا:

پژوهش وجه تمایز جشنواره ملی کتابت قرآن کریم است

یک کاتب قرآن گفت: بخش پژوهشی جشنواره ملی کتابت قرآن کریم آن را از سایر جشنواره‌ها متمایز می‌کند.

پژوهش وجه تمایز جشنواره ملی کتابت قرآن کریم استمحسن عبادی، خوشنویس و کاتب قرآن در گفت‌وگو با ایکنا گفت: کشورمان از نظر استعداد‌های خوشنویسی نسبت به سایر کشورها، در رده بالایی قرار دارد و گواه این مدعا، درخشش هنرمندان خوشنویس ایران در جهان است و اگر در حال حاضر کشور‌های دیگری نظیر ترکیه را در این عرصه می‌بینیم، به دلیل سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌هایی است که از این هنر دارند.
 
وی افزود: متأسفانه بودجه فرهنگی کشور، هر سال کمتر و کمتر می‌شود و این نشان می‌دهد فرهنگ اولویت و جایگاهی در سیاست‌گذاری‌های کشور ندارد. البته این فقط مربوط به بودجه نیست، حمایت‌های وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز طبع و نشر و سازمان دارالقرآن و ... نیز می‌تواند به تقویت این هنر منجر شود. این حمایت‌ها انگیزه خوش‌نویسان را تقویت خواهد کرد و سبب می‌شود نوجوانان و جوانان بیشتری این هنر را دنبال کنند.  
 
عبادی در ادامه به برگزاری جشنواره ملی کتابت اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی در سطح دانشجویان و جوانان آثار مثبتی خواهد داشت، به ویژه جشنواره ملی کتابت قرآن کریم که به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در حال برگزاری است، بخش پژوهشی جشنواره، آن را از سایر جشنواره‌ها متمایز می‌کند.  
 
وی ادامه داد: من به عنوان یک پژوهشگر به این جشنواره دعوت شده‌ام و به نظرم در بعد پژوهشی هنر خوشنویسی کم‌کاری‌هایی شده که در این جشنواره، نقطه قوت آن محسوب می‌شود و می‌تواند در ارتقای علمی و هنری دانشجویان مؤثر باشد. حتی اگر خط هم ننویسند دید وسیعتر و متفاوتی نسبت به آن پیدا می‌کنند و نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های آن می‌تواند مورد استفاده هنرمندان قرار گیرد.
 
عبادی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی خوشنویسی در کنار این جشنواره گفت: این مسئله هم از نقاط قوت جشنواره است، زیرا هزینه برگزاری نمایشگاه‌های خوشنویسی بالاست و اغلب هنرمندان نمی‌توانند آثار خود را به نمایش بگذارند و فضای مجازی امکان مناسبی است تا آثار هنرمندان جوان دیده شود.  
 
این کاتب قرآن پیشنهاد کرد: علاوه بر وبینار‌ها و برگزاری نمایشگاه مجازی، برگزاری ورک‌شاپ‌های عملی هم بسیار کاربردی‌تر خواهد بود و هنرمندان بیشتری در سراسر کشور می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.  
 
یادآور می‌شود کتابت کامل قرآن، مناجات شعبانیه، زیارت‌نامه امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)، خوشنویسی پرچم گنبد حضرت مطهر امیرالمؤمنین (ع)، کتابت خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) به خط نسخ جلی و ثبت آن به عنوان اثر ملی فرهنگی در سال ۱۳۸۹ و نیز خوشنویسی کتیبه‌های ۱۴ متری سر در ورودی حرم مطهر کاظمین در کارنامه هنری محسن عبادی دیده می‌شود.
انتهای پیام
captcha