به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم رونمایی از واکسن رازی کووپارس امروز 19 بهمنماه، با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مسعود پزشکیان، عضو هیئت امنای مؤسسه سرمسازی رازی در وزارت بهداشت رونمایی شد.
کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه مؤسسه رازی یکی از مطمئنترین پلتفرمهای واکسن است، گفت: نزدیک به ۱۰۰ نفر از متخصصان دامپزشکی، داروسازی و ایمونولوژیستها در این تیم مشارکت کردند.
وی افزود: مؤسسه رازی سال ۱۳۰۳ تشکیل شد و در سال ۱۳۲۱ اولین واکسن کزاز را به جامعه معرفی و سپس واکسنهای دیفتری، سرخک، سرخجه و اوریون را تولید کرد. در حال حاضر کودکان ایرانی شش نوع از واکسنهای اجباری که از سوی مؤسسه رازی تولید میشود را استفاده میکنند.
بیشتر ببینید:
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: مؤسسه رازی در اسفند ۹۸ به موضوع تولید واکسن کرونا ورود پیدا کرد و براساس ادبیات علمی واکسنسازی دنیا، یکی از مطمئنترین پلتفرمهای واکسن را انتخاب کرد.
وی با بیان اینکه این واکسن، از نوع پروتئینی نوترکیب بوده و یکی از ایمنترین واکسنهاست، گفت: ویژگی خوب این واکسن این است که نزدیک به ۱۰۰ نفر از متخصصان دامپزشکی، داروسازی، ایمونولوژیستها در این تیم مشارکت کردند و بسیاری از دستورالعملهایی که سازمان جهانی و غذا و دارو در نظر گرفته بود با وسواس زیاد در نظر گرفته شد.
خاوازی با اشاره به اینکه از اسفندماه ۹۸ تا فروردین ۹۹ کار طراحی واکسن انجام شد، گفت: از اردیبهشت مرحله دوزسنجی و از خردادماه فاز حیوانی آن آغاز شد. بیش از ۵۰۰ حیوان شامل میمون، خرگوش، همستر، موش و ... مورد تزریق واکسن رازی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: تمامی مراحل تولید تحت رهبری وزارت بهداشت و کار کارشناسی سازمان غذا و دارو صورت گرفت؛ اگر لطف خداوند شامل حال ما شود، آزمونهای بالینی ۱ و ۲ را پشت سر خواهیم گذاشت.
در ادامه این مراسم مسعود پزشکیان، نماینده مجلس و عضو هیئت امنای مؤسسه سرمسازی رازی با بیان اینکه تصور میکنم اگر ما به نیروهای انسانی متخصص داخلی امید بسته و به آنها میدان داده و پشتیبانی کنیم، میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم، گفت: این نیروهای انسانی ما هستند که میتوانند مملکت را بسازند، نه ابزارهایی که وارد میکنیم.
وی افزود: متخصصان در مؤسسه رازی ۳۰ میلیون دلار پول برای ادامه کار میخواستند که با پشتیبانیهای انجام شده، مورد حمایت قرار گرفتند. این مبلغ در اختیارشان قرار گرفت. حالا به جایی رسیدند که میتوانند واکسنی را که تهیه کردند، امتحان کنند. امیدوارم بتوانند با قدرت راهشان را ادامه دهند.
پزشکیان ادامه داد: دست به دست هم دهیم تا مؤسسه رازی را تبدیل به جایگاهی کنیم که در خاورمیانه حرفی بالاتر از بقیه برای گفتن داشته باشد. امیدوارم با تلاشی که انجام شده و با آزمایش بالینی، قدرت اثر این واکسن باعث شود که بتوانند راه را ادامه دهند.
وی بیان کرد: متخصصان مؤسسه رازی اگر تعهد و باور نداشتند کار را رها میکردند، اما شبانه روز زحمت کشیدند که از آنها تقدیر میکنم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، نیز در مراسم آغاز فاز مطالعه بالینی انسانی واکسن کرونا رازی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به تلاش همزمان برای تولید واکسن در کشور، اظهار کرد: یکی از قولهای ما به مردم این بود که هر چه زودتر واکسیناسیون را در داخل کشور آغاز کنیم.