کد خبر: 3952550
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸
فقهی‌زاده بیان کرد:

اجرای سند قرآن و فضای مجازی در 1400 / مقابله با خرافه‌گویی و خرافه‌پراکنی

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه فاصله تصویب تا اجرای سند قرآن و فضای مجازی، یک فاصله زمانی طولانی بوده است، گفت: گام‌های اصلی این سند در سال 1400 برداشته می‌شود.

آغاز گام‌های اصلی سند قرآن و فضای مجازی در سال 1400 / پالایش بیمه شده های قرآنی / مقابله با خرافه‌گویی و خرافه‌پراکنی

به گزارش ایکنا، عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته، 18 بهمن‌ماه با حضور در استودیو برنامه زنده «مصباح» شبکه قرآن و معارف سیما به سؤالات مهدی صفری، مجری‌کارشناس این برنامه پاسخ داد.

فقهی‌زاده در پاسخ به سؤالی در مورد ورود دیرهنگام معاونت به بحث انتخاب پایتخت‌هایی همچون نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه افزود:‌ این نخستین بار است که پایتخت صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه ایران به صورت رسمی انتخاب و معرفی می‌شود و افسوس که سال‌های پیش چنین اتفاق مبارک فرهنگی که باید رخ می‌داد، اتفاق نیفتاد، اما همین هم غنیمت است. امیدواریم به عنوان یک سنت حسنه در سال‌های آینده استمرار پیدا کند. همچنین مقرر شده تا بندرعباس به زودی به عنوان شهر جهانی دوستدار امام سجاد(ع) انتخاب شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد آخرین وضعیت سند قرآن و فضای مجازی تصریح کرد: سند قرآن و فضای مجازی از قبل در معاونت قرآن پیگیری شده و اقداماتی در مورد آن انجام شده بود تا اینکه دو سال قبل در یکی از جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسید، از تصویب این سند تا ابلاغ آن زمان زیادی سپری شد و در نهایت نیز نه به صورت رسمی بلکه به صورت غیررسمی خودمان را مکلف دانستیم تا وارد فاز اقدام شویم و از مهرماه جلساتی را در این ارتباط انجام داده‌ایم، امیدواریم در سال 1400 اقدامات اصلی آغاز شود تا بتوانیم گام مؤثری در این راه برداریم.

وی افزود: فارغ از این سند و از آغاز شیوع کرونا، دست به کار طراحی برخی برنامه‌ها زدیم و در یکی از این برنامه‌ها، برنامه کلان 30 قسمتی‌ای را با عنوان «خانه‌های نورانی» برنامه‌ریزی کردیم که در 30 روز فروردین‌ماه به مرحله اجرا درآمد. همچنین بیش از 70 طرح نسبتاً گسترده قرآنی را در فضای مجازی و در استان‌ها شناسایی کردیم و مورد حمایت قرار گرفت. فعالیت‌های دیگری نیز در این زمینه انجام شده است که از جمله آنها می‌توان به دومین مرحله طرح خانه‌های نورانی اشاره کنم. توجه به فضای مجازی در معاونت بسیار جدی است و در همه کارهای این معاونت در سال 99 به این موضوع اشاره شده است. از جمله برای نخستین بار سلسله آزمون‌های سراسری قرآن و عترت را به صورت تمام الکترونیک در نیمه اول اسفندماه برگزار خواهیم کرد.

فقهی‌زاده در پاسخ به سؤالی در مورد نمایشگاه مجازی قرآن اظهار کرد: از آغاز سال 99 اطلاع داشتیم که امکان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن به صورت حضوری وجود ندارد، بلافاصله بحث برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن را مطرح کردیم. این نمایشگاه صرفاً محدود به بخش فروش نخواهد بود. ما گمان می‌کنیم کار طراحی و اجرای نمایشگاه مجازی قرآن کریم با توجه به تعدد سرویس‌هایی که در آن وجود دارد دشوارتر از سایر نمایشگاه‌ها است. با حمایت خاص وزارت ارشاد و با اهتمام جدی که در معاونت از ابتدای سال به وجود آمده است، آماده برگزاری نمایشگاه هستیم و به حول الهی در بیست روز اول اردیبهشت‌ماه سال 1400 شاهد برپایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن خواهیم بود.

وی بیان کرد: معاونت قرآن و عترت مصمم است نمایشگاه مجازی قرآن کریم را در عرض نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم استمرار ببخشد و در سال‌های آتی که ان‌شاالله خبری از بیماری کرونا هم نباشد، شاهد برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که از اهمیت زیادی برخوردار است، باشیم و هم در کنار آن نمایشگاه مجازی قرآن کریم را نیز داشته باشیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد بیمه فعالان قرآنی اظهار کرد:‌ یکی از اهداف اصلی تشکیل معاونت قرآن و عترت رسیدگی جدی به موسسات و حمایت‌های قانونی از فعالان قرآنی در سطح ملی است. زمانی که در آبان سال 1396 معاونت قرآن و عترت را تحویل گرفتم حدود 3800 نفر از این امکان بهره‌مند بودند، همان زمان هدفگذاری شد تا در صورت فراهم بودن امکانات و مقتضیات و تا پایان دولت دوازدهم این عدد را به 10 هزار نفر برسانیم. در دو سال ابتدایی از 3800 به 6994 نفر بیمه شده رسیدیم، بعد از آن مشکلاتی به وجود آمد و برخی از بیمه شده‌ها شرایط بیمه شدن را از دست دادند. این عدد در حال حاضر به حدود پنح هزار نفر رسیده است.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با اشاره به اینکه از اردیبهشت ماه امسال وارد فاز جدید کاری در ارتباط به بحث بیمه شده‌ایم، گفت: این فاز با عنوان پالایش بیمه‌شدگان قرآنی پیگیری می‌شود و طی آن افرادی که شرایط بیمه را ندارند، حذف خواهیم کرد و عده دیگری را جایگزین آنها خواهیم کرد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صندوق فرهنگ و هنر علاقه دارند که تا پایان دولت دوازدهم به سقف هفت هزار بیمه شده برسیم.

دبیر کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن در مورد حمایت‌های معاونت از موسسات قرآنی بیان کرد: نگاه ما این است که بر اساس مفاهمه قانونی بتوانیم برخی کارها را برای هم تعریف کنیم، اتحادیه مدغم خود را بازوی پرتوان اجرایی ارگان‌ها و موسسات قرآنی دولتی قلمداد می‌کند، ما نیز از این توان و ظرفیت استفاده خواهیم کرد و خوشبختانه مشکلی در هماهنگی‌ها وجود ندارد. همانگونه که گفتید اتحادیه هنوز نمود و ظهور ظاهری پیدا نکرده و امیدواریم با آغاز سال 1400 و اجرایی شدن برخی کارهایی که تعریف شده است، این اتحادیه به صورت جدی‌تر مطرح شود و از این اقدام مبارک فرهنگ اسلامی بهره‌های لازم را ببریم.

فقهی‌زاده به بحث در مورد نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن پرداخت و گفت: زمان ثبت نام برای حضور در این آزمون تا 20 بهمن‌ماه تمدید شده و دو برابر پیش‌بینی اولیه ما از آزمون استقبال به عمل آمده است و از 114 هزار نفر فراتر رفته است.

وی در بخش پایانی به یکی از دستورهای ریاست‌جمهور که چندی پیش صادر شد و به معاونت قرآن و عترت ارتباط پیدا می‌کند، اشاره کرد و گفت: بر اساس این دستور دولت جمهوری اسلامی هرگز مجاز نیست، بخش یا جنبه‌ای از جوانب خدمتگذاری به فرهنگ اسلامی، قرآن کریم و عترت طاهره را کم کند، این دستور بشارت‌دهنده این است که معاونت قرآن و عترت به عنوان یک عضو رسمی، در دولت جمهوری اسلامی خواهد ماند. البته ما هرگز داعیه تصدی‌گری نداریم، نگاه ما هم‌افزایی و کمک به جریان‌سازی فرهنگی و جهت‌دهی به فعالیت‌های جدید است. معاونت قرآن و عترت با برپایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن سرمنشأ جریان‌های بزرگ هنری، فرهنگی بوده است. نگاه ما در معاونت به همه فعالیت‌ها این است که دانش‌بنیان عمل کنیم و در دام خرافه‌گویی و خرافه‌پراکنی گرفتار نشویم در دوره‌های جدید به شدت با این قضیه برخورد داشته‌ایم، نگاه ما وحدت‌گرایانه است، ما معاونت را یک معاونت رسمی در ارکان دولت به عنوان یک معاونت فرقه‌ای قلمداد نمی‌کنیم، بلکه معاون میراث مشترک همه مذاهب و فرق اسلامی است.

انتهای پیام
captcha