رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات شان در دیدار تصویری با مداحان، با تأکید بر ضرورت گسترش ادب اسلامی در جامعه فرمودند: «یکی از چیزهای بسیار مهم، حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن است که متأسّفانه امروز با گسترش فضای مجازی بتدریج این ادب اسلامی دارد کمرنگ میشود. بدزبانی، بدگویی و مانند اینها بایستی در جامعه جمع بشود. امروز بعضی سعی میکنند یا بیتوجّهی میکنند و این در جامعه، بخصوص در بعضی از رسانهها - چه رسانههای صوتی، چه رسانههای تصویری - و به خصوص در فضای مجازی رو به گسترش است. شما بایستی در بیان خودتان، در شیوهی کار خودتان، به نحوی عمل بکنید که گسترش این [بدزبانی و بدگویی] وجود نداشته باشد.»
حجتالاسلام و المسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفتوگو با ایکنا، درباره دلایل روند نزولی توجه به اخلاق و ادب اسلامی در جامعه و به ویژه در سطح مسئولان کشور گفت: نوع ادبیات و گفتار برخی افراد از تریبونهای رسمی مانند مجلس و دولت دور از انتظار مردم، رهبر معظم انقلاب و در تضاد با آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی است. این نوع سخنان باعث شد که رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری با مداحان با ناراحتی و تأسف به این بدزبانیها و بدگوییها اشاره کرده و بر ضرورت برچیده شدن این نوع ادبیات تأکید کنند.
وی افزود: ایشان در این راستا هم دو خطبه حضرت زهرا(س) را پس از وفات پیامبر(ص) به عنوان نمونه بیان کردند که حضرت زهرا(س) در عین انتقاد و اعتراض شدید به رفتارهای انحرافی اما همه این سخنان را در کمال ادب و متانت و به دور از ذرهای استفاده از الفاظ زشت و زننده بیان کردند.
حجتالاسلام سالک با بیان اینکه ریشه اصلی این بداخلاقیها و بدزبانیها در بین مسئولان فراموشی خداست، تصریح کرد: هرگاه خدا فراموش شود، مصیبتها آغاز میشود و یکی از این مصیبتها بداخلاقیهای سیاسی و گفتوگوهای بیادبانه مسئولان با یکدیگر است.
عضو جامعه روحانیت یادآور شد: متأسفانه مسئولان از حقوق قانونی خود به طور نادرست و خلاف مصالح ملی استفاده کرده و با بیادبی و بدزبانی نسبت به هم، جامعه را دلسرد و ناامید میکنند و این لطمه جبرانناپذیری به اعتماد و انتظار مردم میزند.
وی اظهار کرد: به یاد دارم در دوران رهبری امام(ره) برخی روزنامهها بعضی مسائل را مطرح میکردند که امام (ره) هشدار دادند اگر این بداخلاقیها را ادامه دهید شما را به مردم معرفی میکنم تا مردم تکلیفشان را با شما روشن کنند. رهبر معظم انقلاب نیز در همین راستا چنین نصیحت و تذکری را بیان فرمودند لذا به اعتقاد من علت اصلی این مسائل نفسانیات است.
حجتالاسلام سالک افزود: با کمال تأسف باید گفت کسانی که رأی از مردم گرفتند و به مسئولیتی رسیدند در تریبونها به وظایف دینی خود عمل نمیکنند و بر عکس براساس نفسانیات یا منافع جناحی و سیاسی و باندی رفتار میکنند و این جای نگرانی دارد و ضربه سنگینی هم به کشور و مردم وارد میکند.
عضو جامعه روحانیت مبارز این بداخلاقیها را نشانه حاکم شدن ضد ارزشها خواند و گفت: در حالی که انقلاب برای توسعه ارزشها به وقوع پیوست اما امروز مدعیان ارزشها و اخلاق اسلامی، ضد ارزشها و خلاف اخلاق و ادب اسلامی عمل میکنند. امیدوارم این افراد به نصایح رهبری گوش دهند و اصلاح شوند.
وی تأکید کرد: آسیب دیگر این بداخلاقیها بین مسئولان فراهم کردن خوراک برای دشمنان و تبلیغات سو علیه انقلاب و نظام است که نمونه آن درگیری اخیر نماینده مجلس با مأمور نیروی انتظامی بود که همه دیدند چه فضاسازیهایی درباره این بداخلاقی ایجاد کردند و سعی کردند از این طریق اصل انقلاب را تخریب و تضعیف کنند.
حجتالاسلام سالک درباره نقش قوه قضائیه در برخورد با این بداخلاقیها و اتهامزنیها که به ویژه در ایام نزدیک به انتخابات روند صعودی پیدا میکند، گفت: در این رابطه هم در قانون اساسی پیشبینی شده و هم قوانین عادی را داریم و مشکلی از این بابت وجود ندارد و قوه قضائیه باید به عنوان مدعیالعموم مسائل اجتماعی به وظیفهاش در این راستا عمل کند.
انتهای پیام