کد خبر: 3952798
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
جوادی‌یگانه:

طرح‌های ساماندهی دستفروشان مترو موفق نیست

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه دستفروشی مترو، مقوله پیچیده‌ای است و بر این باور هستیم که طرح‌های ساماندهی در این زمینه موفق نیست، چرا که تعبیر از ساماندهی جمع‌آوری است. بیش از نیمی از مردم با دستفروشی در مترو مخالف‌اند، اما با برخورد و جمع‌آوری هم مخالف هستند.

جوادی یگانه

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران امروز دوشنبه ۲۰ بهمن‌ماه با حضور محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در تالار ایوان شمس برگزار شد.

جوادی یگانه در این نشست ضمن تأکید بر مشکلات مالی شهرداری در طول یک سال اخیر به تشریح برخی اقدامات معاونت در یک سال اخیر پرداخت و اظهار کرد: تلاش ما در طول این یک سال مطابق شعار «تهران شهری برای» این بوده که با رویکرد محله‌محوری برنامه‌ها شهرداری را دنبال کنیم و مردم در شرایط ایجاد شده ناشی از کرونا برای امور غیرضرور بیرون نیایند.

وی ادامه داد: در حوزه اجتماعی در ۳۵۲ محله تهران سرای محله داریم که از همان ابتدا، مردم‌محوری رویکرد فعالیت‌های معاونت اجتماعی و فرهنگی بوده است، همچنان که در موضوع کرونا نیز تأکید ما بر خانواده بوده، اما نکته اینجاست که ما خود را رقیب گروه‌ها و فعالان مردمی نمی‌دانیم. اخیرا نیز در حوزه فرهنگ و هنر با جشنواره فیلم و تئاتر فجر همکاری خوبی داشته‌ایم.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نشست خبری خود اذعان کرد که شهرداری کار‌های بسیاری انجام داده، اما دیده نشده است.

جوادی یگانه ادامه داد: معتقدیم کار با مشارکت مردم باید انجام شود، در راستای این رویکرد، پروژه‌ای با نام «کوچه دوستی» در منطقه ۱۵ اجرا کردیم که با مشارکت خود مردم منطقه اجرا شده است. اصل کار در هر طرحی مردم محوری است تا حس تعلق آن‌ها را تقویت کند.

وی افزود: در طول یک سال اخیر به دلیل کرونا شرایط ویژه‌ای داشته‌ایم، اما به همت شهرداری و حتی قبل‌تر از اعمال محدودیت‌ها، آموزش‌ها را در خانه‌های سرای محلات در زمینه پیشگیری از کرونا آغاز کردیم. در نوروز سال گذشته نیز برنامه هر ساله نوروزگاه لغو و طرح نوروز در خانه جایگزین آن شد.

جوادی یگانه با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۱۰ نظرسنجی در زمینه کرونا از سوی معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری انجام شده است، گفت: این پیمایش که با همکاری مرکز افکارسنجی ایسپا وابسته به جهاددانشگاهی انجام شده، درباره میزان رضایت از عملکرد شهرداری در دوران کرونا، میزان اطمینان به آمار منتشره درباره کرونا از سوی صداوسیما و میزان رضایت از اقدامات دولت در مدت شیوع کرونا انجام شده است.

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برخی دیگر از فعالیت‌ها گفت: در طول یک سال گذشته، کمپین آپارتمان‌نشینی با شعار «همسایه خوب خوب»، مدرسه طرح تابستانه تهران برای دانش‌آموزان و نوجوانان شهر تهران را اجرا کردیم. همچنین در راستای شعار تهران شهری برای همه، تاکید داشتیم شهر باید محلی امن‌تر برای بانوان باشد و به همین منظور ساعت کاری حمل‌و‌نقل عمومی افزایش داده شد، همچنین همه فضا‌های عمومی محصور و پوشش‌های گیاهی در بوستان‌ها و فضا‌های عمومی کوتاه‌تر شدند. «تهران شهر دوستدار سالمند» عنوان طرح دیگری بوده که در یک سال گذشته اجرا شده است.

جوادی یگانه خاطرنشان کرد: از سوی اداره‌کل سلامت و درمان معاونت اجتماعی و فرهنگی شهردازی تهران، طرح ردیابی ارتباطات افراد مبتلا به کرونا را دنبال کردیم که طی آن بررسی می‌شود این افراد در طول یک هفته با چه کسانی ارتباط داشته‌اند. در موضوع آسیب‌های اجتماعی نیز طرح ساماندهی کودکان کار را در دستور کار قرار دادیم، بنای ما در این موضوع برخورد با کودکان کار نیست. در حوزه ورزشی نیز اقدام به بازسازی اماکن ورزشی کرده‌ایم.

به گفته معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران؛ این مجموعه همچنین در موضوع املاک بند ۶ ماده ۵ که برای فعالیت‌های عام‌المنفعه مورد استفاده قرار می‌گیرد کار‌هایی انجام داده، اما در حوزه املاک تصمیم‌گیر نهایی شورای شهر است.

وی با اشاره به پیش‌رو بودن روز ۲۲ بهمن و برنامه راهپیمایی خودرویی در تهران، گفت: این مراسم امسال به صورت خودرویی برگزار خواهد شد که طبق هماهنگی با شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و سپاه، شهرداری تهران فضا‌های مسیر خودروپیمایی را متناسب با راهپیمایی آماده خواهد کرد.

جوادی یگانه همچنین در پاسخ به پرسش ایکنا، درباره ساماندهی دستفروشان مترو، با توجه به اقدام نمادین سال گذشته شهرداری تهران و گفت‌وگو با دستفروشان مترو و تاکید بر تأمین امنیت و آسایش مسافران، اظهار کرد: دستفروشان مترو، مقوله پیچیده‌ای است و بر این باور هستیم که طرح‌های ساماندهی در این زمینه موفق نیست، چرا که تعبیر از ساماندهی جمع‌آوری است. بیش از نیمی از مردم با دستفروشی در مترو مخالف‌اند، اما با برخورد و جمع‌آوری هم مخالف هستند. رسیدن به حد وسط در این‌ باره دشوار است. بنای ما در آن جلسه مذکور رسیدن به تفاهم بود. اخیرا هم در چند روز گذشته جلسه‌ای با دستفروشان مترو داشته‌ایم. محور برنامه‌های ما گفت‌وگو محوری است و تلاش نمی‌کنیم پشت در‌های بسته تصمیم‌گیری کنیم.
انتهای پیام
captcha