به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری دهمین جشنواره مد و لباس فجر، امروز دوشنبه 20 بهمن ماه با حضور سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار شد.
در این نشست شفاپور با اشاره به اینکه فراخوان جشنواره فجر امسال براساس آئیننامه ابلاغی وزیر ارشاد 30 آذرماه منتشر شد، گفت: طبق روال دو سال گذشته امسال نیز المانی فرهنگی به عنوان محور جشنواره معرفی شد و «بهشت کاشان» را به جامعه طراحان برای الگوگیری در طراحیها معرفی کردیم.
وی ادامه داد: کاشان و استان اصفهان قطب نساجی و پارچه کشور است و با نگاهی به آثار هنری غنی این شهر از جمله خانه بروجردیها و سایر اماکن تاریخی این شهر متوجه میشویم که کاشان خاستگاه هویت ملی ایران است به همین دلیل این شهر به عنوان محور جشنواره انتخاب شده است. جشنواره نیز به صورت فیزیکی و مجازی برگزار خواهد شد.
شفاپور به فعالیت شش بخش جشنواره امسال شامل: اتحادیهها، انجمنها و خانههای مد، کیف و پاپوش، زیورآلات، صنعت و فناوری نوین، بینالملل و استانها و اقوام اشاره و اظهار کرد: امسال نگاه ما به استانها ویژه است تا با تمرکززدایی از تهران بتوانیم طراحان استانی را شناسایی و از آنها حمایت کنیم.
وی در خصوص بخش بینالملل جشنواره مد سال جاری نیز گفت: به صورت فیزیکی بخش بینالملل نخواهیم داشت ولی با حضور و مشارکت طراحان ایرانی و طراحانی از سایر کشورها وبینارهای بینالمللی برگزار خواهد شد. طی هفت روز برگزاری جشنواره هر روز دو وبینار بخش بینالملل خواهیم داشت که همه علاقهمندان میتوانند در آنها شرکت کنند. مسئولیت این بخش برعهده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است و با همکاری رایزنان فرهنگی ایران در سایر کشورها برگزار میشود.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از وجود چند بخش ویژه در جشنواره امسال از جمله کالکشن ایران دُخت برگرفته از المانهای مختلف فرهنگی ایران از جمله کاشان شامل 10 طرح در جشنواره خبر داد و گفت: امسال بخش ویژه سردار سلیمانی در بخش زیورآلات خواهیم داشت.
وی از استقبال گروههای طراحی از بخش مسابقه زنده لباس نیز خبر داد و گفت: 93 گروه که بیشتر آنها از شهرستانهای کشورمان هستند در این بخش ثبتنام کردهاند و این اتفاق مایه خرسندی است. این گروهها طی یک روز کار خود را با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی از ایده تا اجرا انجام میدهند.
در ادامه این نشست، صدیقه پاکبین، دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر، عنوان کرد: فرهنگ هر جامعه پوشش و لباسی است که بر تن مردم آن جامعه است. دبیرخانه جشنواره از طراحان خواست، طرحهای نو و بدیع در ارتباط با نمادهای کاشان را به جشنواره ارائه کنند. یکی از اهداف جشنواره اهمیت دادن به کیفیت در حوزه مد و لباس است و در این دوره بر روی کیفیت، انتخاب پارچه و رنگ، و ... تأکید داریم. ایران ما تاریخ بینظیری دارد و کارهای ارزندهای در طول تاریخ آن انجام شده که طراحان جوان ما باید از این روند پیروی کنند.
پاکبین یکی دیگر از اهداف جشنواره را پیوند میان بخش صنعت و طراحان عنوان و اظهار کرد: انتظار میرود بخش صنعت در جشنواره حضور فعال داشته و پس از پایان جشنواره نیز طرحهای منتخب را برای تولید انتخاب کنند تا حمایت اقتصادی مناسبی نیز از طراحان صورت گیرد.
وی افزود: 52 کارگاه آموزشی در این دوره برگزار میشود، همچنین نشستهای علمی و مراسم تقدیر از فعالان عرصه مد و لباس را خواهیم داشت. در مسئله داوریها نیز امسال فرم مردودی برای هر اثر در نظر گرفته شده و اگر کسی نسبت به امتیاز اثر خود اعتراض دارد آماده ارائه دلایل رد شدن طرحها به شرکت کنندگان هستیم تا معایب آثار خود را بدانند.
در ادامه نشست، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در پاسخ به این سؤال که چرا جشنواره به صورت فیزیکی برگزار میشود؟ گفت: ما در چارچوب قوانین جشنوارهها حرکت میکنیم و البته که سلامت مردم از همه چیز برای ما مهمتر است. امسال بوستان گفتوگو برای برگزاری جشنواره انتخاب شده چرا که طرحها باید به نمایش درآید و جشنواره مد مانند سایر جشنوارهها نیست که بتوان تماماً در فضای مجازی برگزار کرد.
وی افزود: درخواست برای داشتن غرفه در نمایشگاه بسیار زیاد بود اما ما با فاصلهگذاری زیاد غرفهها را جانمایی کردیم و امکان بازدید از نمایشگاه برای متخصصان این حوزه فراهم است که هر گروه در یک روز و ساعت خاص امکان بازدید از نمایشگاه را خواهند داشت.
وی از ارسال دو هزار و 100 اثر به دبیرخانه جشنواره فجر نیز خبر داد اما خاطرنشان کرد: با وجود اینکه مهلت دریافت آثار تا 15 بهمن ماه بود اما به دلیل ارسال آثار از طریق پست و تأخیر پست همچنان آثار به دست ما میرسد و ما نیز آنها را قبول میکنیم.
شفاپور اضافه کرد: مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان جشنواره فجر نیز در تالار وحدت و با حضور تعداد محدودی میهمان برگزار خواهد شد.
در ادامه، خورشیدپور، طراح پوستر دهمین جشنواره مد و لباس فجر در خصوص این پوستر، گفت: هر پوستر دو وظیفه ذاتی جلب مخاطب و اطلاعرسانی دارد که برای جلب مخاطب از روش کمینهگرایی و مینیمال استفاده شده که طرح یک پر طاووس است که نماد زیبایی در پوشش است.
وی افزود: طاووس جلوه خلاقیت خدا در زیبایی و نماد پوشش زیبا است. زمینه پوستر نیز سفید به مفهوم پاکی و عفاف انتخاب شده است.
در پایان مراسم نیز از پوستر دهمین جشنواره مد و لباس فجر رونمایی شد.
انتهای پیام