
به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین تجلیل از برگزیدگان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی؛ «رویشهای حوزه رسانه» امروز دوشنبه ۲۰ بهمنماه در محل فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: اگر بپذیریم رسانه قادر است وقایع را در جامعه باورپذیر کند و تسهیلکننده در اصلاح و ایجاد یک فرهنگ است و چرخ چهارم دموکراسی است، لذا جایگاه رسانه در حفظ انقلاب سنگین است. در وصیتنامه حضرت امام(ره) درباره این موضوع اشارهای شده و حضرت امام(ره) بیان کردهاند؛ اگر بناست انقلاب حفظ شود، باید بدانیم بقای انقلاب همان علت ایجاد انقلاب است. حضرت امام(ره) دو مؤلفه انگیزه الهی و وحدت را علت ایجاد انقلاب معرفی میکند.
امرودی ادامه داد: در شرایطی که رسانههای معاند علیه انقلاب فعالیت میکنند، رسانههای ما وظیفه مقابله با این هجمهها را دارد. رسانهای که از دل انقلاب بیرون میآید، باید آنقدر راست بگوید و حقایق را بیان کند تا همه آن را تصدیق کنند؛ لذا رسانه مسیر اصلی و مهم حفظ انقلاب با دو عامل انگیزه الهی داشتن و عامل وحدت است.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران افزود: وجود رهبر و ولی فقیه شجاع، عالم و آگاه نیز عامل مهم دیگر در ایجاد و حفظ انقلاب است. اگر نگاهی به کشورهای منطقه و انقلابهای به وقوع پیوسته بیاندازیم، خواهیم دید که بدون رهبری با این ویژگیها، به چه سرنوشتهایی دچار شدند.
وی با تأکید بر اینکه برخلاف تصور عموم که این قرن تمام شده و وارد قرن بعدی میشویم، این قرن تمام نشده و این دوره قرن ظهور است، گفت: این دوره، قرن افول آمریکا و حذف اسرائیل است. امروز اصحاب رسانه وظایف سنگینی در اینباره دارند. یکی از کارهای آنها این است که داشتههای ما را کوچک نشان دهند و طاغوت را مقدس جلوه دهند.
پیوند رسانه با شعارهای انقلاب اسلامی
مهدی فضایلی، کارشناس مسائل سیاسی نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه شعار اصلی و محوری انقلاب اسلامی؛ استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است، گفت: یکی از عرصههایی که مقوله آزادی در آن موضوعیت دارد و میتواند تحقق پیدا کند، عرصه رسانه و مسئله آزادی بیان است. در قانون اساسی جایگاه ویژهای برای رسانه تبیین شده که یکی از زمینههای آموزش رسانه است.
فضایلی ادامه داد: طبق قانون اساسی، مطبوعات در بیان مطالب آزاد دانسته شدهاند، مگر اینکه مخل مبانی اسلامی و حقوق عمومی باشند؛ این تصریح در قانون اساسی درباره آزادی بیان نشریات از ثمرات بزرگ انقلاب اسلامی است و این مسئله را کسانی درک میکنند که دوران خفقان پیش از انقلاب را درک کرده باشند.
وی افزود: در دوران پهلوی و یک دهه مانده به انقلاب اسلامی، مطبوعات کشور یکی از بدترین و تاریکترین دورهها را داشته است. به همین دلیل مفهوم آزادی بهقدری در انقلاب اسلامی اهمیت داشت که یکی از شعارهای اصلی انقلاب قرار گرفت. رشد انسان و رشد جامعه بستگی زیادی به میزان آزادی آنها دارد.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی گفت: یکی از تفاوتهای بارز انقلاب اسلامی با سایر انقلابهای بزرگ دنیا، در نوع مواجههای است که انقلاب اسلامی با مخالفان خود داشته است. پس از انقلاب اجازه داده شد گروههای مخالف انقلاب به فعالیتهای خود ادامه دهند، تا مقطعی که از این فرصت سوءاستفاده کردند و وارد مقابله مسلحانه با مردم و انقلاب شدند.
به گفته مهدی فضایلی؛ آنچه آزادی را میتواند تحت تأثیر قرار بدهد، میزان بلوغ و رشد جامعه در چگونگی استفاده از آزادی است.
بر اساس این گزارش، سومین دوره ویژهبرنامه فصل رویش به معرفی برگزیدگان عرصه رسانه اختصاص پیدا کرده است و امروز طی این مراسم از ۱۰ برگزیده و نیز تعدادی از خانوادههای شهدای رسانه تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام