کد خبر: 3953273
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶
استاد حوزه علمیه مطرح کرد؛

ولایت اجتماعی و وظایف مسئولان یک دولت اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه نباید با وجود اشخاص غیرصالح اصل حکومت دینی را زیر سؤال برد، گفت: ولایت اجتماعی به این معناست که مردم فصل‌الخطاب زندگی خود را به شخص حاکم اسلامی بسپارند و از فرمایشات و دستورات او تخطی نکنند.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود عالی، استاد حوزه علمیه، ۲۱ بهمن‌ماه در مراسم گرامیداشت چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد، گفت: مسئله تشکیل حکومت اسلامی ایران از موضوعاتی است که امامان معصوم(ع) به کرار به آن اشاره داشته‌اند و روایات این باب را می‌توان در کتاب شریف غیبت نعمانی مشاهده کرد، به عنوان نمونه می‌توان به روایتی اشاره کرد که امام باقر(ع) فرمودند: از سوی مشرق زمین قومی قیام می‌کنند و نهایت تلاش آنان به تحویل پرچم قیام به دست صاحب آن یعنی حضرت ولی‌عصر(عج) ختم خواهد شد، کشته شده‌های این قوم شهید در راه خدا محسوب می‌شوند و اگر آن شرایط را درک می‌کردم با مراقبت‌های فراوان سعی داشتم خود را برای جانفشانی در رکاب امام زمان(عج) آماده کنم.

وی ادامه داد: آخرین مرحله ظهور رسیدن به ولایت اجتماعی است، ولایتی که متأسفانه در نهضت‌های مختلف که از جمله آن ملی شدن صنعت نفت و قیام مشروطه است، وجود نداشت. ولایت اجتماعی به این معناست که مردم فصل‌الخطاب زندگی خود را به شخص حاکم اسلامی بسپارند و از فرمایشات و دستورات او تخطی نکنند. مقام معظم رهبری در جلسه ۱۹ دی‌ماه سال ۹۶ با طرح این پرسش که چرا نهضت‌های مذکور به نتیجه نرسید خواستند به نبود حاکمی که تصمیم‌گیر نهایی در آن دوران باشد، اشاره کنند.

عالی افزود: ایجاد ولایت اجتماعی نهایت بینش امام راحل عظیم‌الشأن بود، ولی در نقطه مقابل این دیدگاه کشور‌های غربی قصد برهم زدن چنین ولایتی را داشته و دارند. به‌عنوان نمونه در زمان احمدحسن‌ البکر، رئیس جمهور سابق عراق وقتی سفیر انگلیس دلیل پخش صدای اذان از مأذنه را پرسید و فهمید دلیل آن تنها ایجاد اجتماع عبادی است، لذا درصدد جلوگیری از آن برنیامد و این طرز تفکر نشان از مقابله‌گری با ولایت اجتماعی است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به ایجاد ولایت اجتماعی و وظایف مسئولان یک دولت اسلامی، گفت: در زمان حکومت کوتاه‌مدت امیرالمؤمنین علی(ع) شخصیتی به نام زیاد بن ابیه، استاندار فارس بود و این در حالی بود که وی در رأس فاسدین قرار داشت، لذا نباید با وجود اشخاص غیرصالح اصل حکومت دینی را زیر سؤال برد.

حجت‌الاسلام عالی مقاومت‌های آمریکا در مقابل برد موشکی و پیشرفت جبهه مقاومت در منطقه را نمونه ایستادگی با ولایت اجتماعی معرفی کرد و یادآور شد: اینکه با فشار‌های مختلفی در سال‌های سپری شده مواجه شدیم نشان از افول کشور‌های غربی و مقابله با قدرت الهی است که البته باید از خداوند طلب کرد تا در این مسیر ثابت قدم بمانیم.
 
وی بیان کرد: در پایان لازم است به مردم عزیز ایران بگویم صفات مذکور در زیارتنامه حضرت عباس(ع) که از لسان مبارک امام صادق(ع) نقل شده باید سرلوحه کار همه ما قرار بگیرد، چراکه صفات تسلیم و تصدیق که به ترتیب به معنی اطاعت محض از ولی و ذره‌ای شک نداشتن به دستورات وی است مورد توجه است و اگر اندکی کاستی نسبت به منویات رهبر معظم انقلاب شکل گیرد قطعا با مشکلات اساسی روبرو خواهیم شد.

محمد ایمانی‌مهر
انتهای پیام
captcha