کد خبر: 3954543
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰

نمودهای عمیق‌تر فرهنگ ایرانی در لباس‌های دهمین جشنواره مد و لباس فجر

دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر ضمن تشریح مشکلات این دوره از جشنواره به دلیل شیوع کرونا و شرایط اقتصادی مردم، گفت: کیفیت طرح‌های ایرانی ارتقا یافته و از حالت تکراری چاپ تصویر کاشی بر روی لباس‌ها خارج شده‌ایم و نمودهای عمیق‌تری از فرهنگ ایرانی در لباس‌های این دوره از جشنواره به چشم می‌خورد.

صدیقه پاک‌بین، دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح شرایط برگزاری دهمین جشنواره مد و لباس فجر که از روز گذشته 28 بهمن برپا شده و تا دوم اسفند‌ماه در برج آزادی ادامه دارد، پرداخت و گفت: وضعیت اقتصادی مردم، شرایط کرونا و در قرنطینه بودن موجب شد عملاً اولویت مردم مراقبت از سلامت خود و خانواده‌هایشان باشد و توجه چندانی به حوزه مد و لباس صورت نگیرد به ویژه اینکه مردم بیشتر تلاش می‌کردند در خانه باشند و در مراسم‌ شرکت نکنند.

وی ادامه داد: اما علی رغم تمام این مسائل عده‌ای فعالانه در حوزه مد و لباس تلاش کردند و در روزهای پایانی مهلت فراخوان جشنواره، آثار قابل توجه و بسیار خوبی به دست ما رسید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) یکی از مشکلات موجود کنونی را نبود پارچه مناسب در بازار دانست و اظهار کرد: طراحان نتوانستند پارچه‌هایی که می‌خواستند را در بازار پیدا کنند، پارچه‌های موجود نیز از قیمت بالایی برخوردار بودند و مشکل اقتصادی موجب شده بود همه طراحان به راحتی نتوانند هزینه زیادی برای تهیه طرحشان انجام دهند اما علی‌رغم تمامی این مسائل طرح‌ها با کیفیت خوبی به جشنواره ارائه شد که البته با ارتقای آموزش طراحان این کیفیت بیش از گذشته بهبود خواهد یافت.

وی تصریح کرد: امسال دهمین سال جشنواره فجر است، یعنی یک تجربه 10 ساله را پشت سر گذاشته‌ایم پس باید بیشتر به مسئله کیفیت آثار توجه می‌شد، بر همین اساس رویکردمان را توجه بیشتر به کیفیت در طراحی‌ها قرار دادیم. داورها نیز در همه بخش‌ها تلاش کردند جزئیات را دیده و آثار برتر را شناسایی و معرفی کنند.

موضوع جشنواره دیر به طراحان اعلام شد

پاک‌بین با پذیرش این مسئله که موضوع جشنواره به عنوان بهشت کاشان دیر به طراحان اعلام شد، گفت: داوران طرح‌هایی را انتخاب کردند که واقعاً بر روی آنها فکر شده بود و خلاقیت لازم در اقتباس از موضوع جشنواره را نشان می‌داد.

وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه امسال تعداد آثار دریافتی از شهرستان‌ها بسیار قابل توجه بود، گفت: رویکرد ما نیز توجه بیشتر به شهرستان‌هاست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) در خصوص رویکردی که جشنواره مد و لباس فجر برای سال آینده باید مد نظر قرار دهد، گفت: باید دگرگونی اساسی در خصوص آثار نمایشی در سال آینده داشته باشیم؛ پس از پایان این دوره از جشنواره بلافاصله باید برنامه‌ریزی رویکرد سال آینده آغاز و عملکردها به دقت نقد شود.

نمودهای عمیق‌تر فرهنگ ایرانی در لباس‌های دهمین جشنواره مد و لباس فجر

وی از استقبال بالای طراحان از بخش مسابقه زنده لباس ابراز خرسندی کرد و گفت: خوشحالیم که این مسابقه هر سال بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و بهای بیشتری به آن داده می‌شود؛ شرکت در این مسابقه جسارت بالایی نیاز دارد و طراحان ما به خوبی در این مسابقه خود را محک می‌زنند.

دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر به مشکلات مربوط به برگزاری مسابقه زنده لباس در دوران کرونا اشاره و اظهار کرد: رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، لزوم شخصی بودن همه وسایل و دستگاه‌های مورد استفاده در طراحی و دوخت، ضد عفونی مدام سالن و ... مشکلاتی بود که با آنها مواجه بودیم اما به خوبی برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفت.

وی تصریح کرد: در این دوره نمودهای عمیق‌تر فرهنگ ایرانی در لباس‌ها دیده می‌شود و عمیق‌تر به فرهنگ نگاه شده است. تعدادی از کارها که بر روی مفهوم بهشت کاشان کار شده با بینش خیلی خوب و پژوهش صورت گرفته، ارائه شده  است. یعنی طرح‌ها نشان می‌دهد طراحان آثار شهر کاشان مثل خانه بروجردی‌ها، عامری‌ها و ... به خوبی بررسی و به نتیجه رسیده‌اند که از کدام خطوط و نقوش در چه بخش‌های از لباس‌ها استفاده کنند.

پاک‌بین اضافه کرد: دیگر از آن حالت که عکس کاشی را روی کیف، کفش، مانتو، روسری و ... چاپ می‌کردند بیرون آمده‌ایم. البته لازم است طراحان آکادمیکی ما بیشتر به جشنواره ورود کنند به خصوص در بخش کالکشن‌سازی براساس موضوعات چراکه این گروه از طراحان در دانشگاه آموزش دیده‌اند و جشنواره محل خوبی برای تجربه و عملیاتی کردن آموخته‌هایشان است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد آثار ارائه شده را به صورت تولید انبوه بر تن مردم ایران ببینیم.

انتهای پیام
captcha