20 اسفند؛ اختتامیه دهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان / پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشجویان فداکار
کد خبر: 3957911
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
در نشستی خبری اعلام شد؛

20 اسفند؛ اختتامیه دهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان / پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشجویان فداکار

مراسم اختتامیه دهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در محل تالار فردوسی پردیس مرکزی دانشگاه تهران به دو صورت حضوری و برخط برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری تشریح برنامه اختتامیه دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران امروز شنبه ۱۶ اسفندماه، با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در محل سازمان جهاددانشگاهی تهران برگزار شد.

عیسی علیزاده در سخنانی در این نشست بیان کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته برنامه‌های فرهنگی جهاددانشگاهی مسئله‌محور بودن است و مجموعه‌های وابسته به آن مانند خبرگزاری‌های ایکنا و ایسنا و ... به ما کمک می‌کنند زودتر به نیاز‌های نسل جوان دست پیدا کنیم؛ در حال حاضر تمایل دانشجویان نسل جدید به فعالیت‌های اجتماعی و گفت‌وگومحور و تعاملی بیشتر است. فداکاری یکی از موضوعاتی است که نه فقط در جامعه دینی ما بلکه در تمامی کشور‌ها و فرهنگ‌ها امری پسندیده است.

علیزاده ادامه داد: در کنار برنامه‌های متنوع جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی، برنامه اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هر دوره نسبت به بهتر برگزار شدن آن تلاش کرده‌ایم. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این برنامه نیز بین‌بخشی و تعاملی بودن آن با سایر سازمان‌هاست. در واقع این آیین، تعاملی‌ترین برنامه فرهنگی در میان برنامه‌های جهاددانشگاهی است.

وی با طرح پیشنهاد تشکیل باشگاه دانشجویان فداکار در ذیل برگزاری این آیین و معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: هر چه جلو‌تر رفته‌ایم وجود چنین تشکیلاتی بیشتر حس شده است. همچنین باید تلاش کنیم با موضوع «فداکاری» برنامه‌های دیگری را تعریف کنیم، چرا که ظرفیت جریان‌سازی در بدنه دانشجویی وجود دارد و می‌توان حتی در ذیل سایر برنامه‌های فرهنگی این نهاد هم‌راستا با این موضوع (فداکاری) برنامه‌هایی را تعریف کرد.

وی افزود: نکته حائز اهمیت در برگزاری آیین تندیس فداکاری به دانشجویان این است که فداکاری با گمنامی عجین شده و کسانی که با فداکاری و ایثارگری کار‌هایی را انجام داده‌اند، تمایلی به دیده شدن ندارند اما تلاش ما در جهت الگویابی و معرفی آن‌ها در قالب این برنامه است لذا باید ظرفیتی ایجاد و امتیازاتی برای این تندیس در نظر گرفته شود و دانشگاه از دانشجویان علاقه‌مند به این عرصه بهره‌مند شود.

علیزاده در پایان گفت: امسال علی‌رغم شیوع کرونا، با توجه به شرایط موجود، جلسات متعددی برگزار و افراد منتخب شناخته شده‌اند اما در عین حال تلاش خواهیم کرد در برگزاری دوره آتی به آسیب‌شناسی این دوره نیز بپردازیم.

همچنین در ادامه این نشست خبری جمال رحیمیان، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران با ارائه گزارشی از روند برگزاری دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان گفت: تفاوت و امتیاز این دوره با دوره‌های پیشین، تشکیل شورای عالی آیین تندیس فداکاری با حضور دکتر طیبی، ریاست محترم جهاددانشگاهی و معاونان وزرا و نمایندگان دستگاه‌ها و همچنین تشکیل شورای سیاستگذاری است. محور آیین امسال با توجه به شرایط موجود در کشور شناسایی دانشجویانی بود که جان و مال خود را در جهت دفاع از سلامت مردم به میدان آورده بودند.

رحیمیان افزود: اتفاق خوب دیگر در این دوره، همکاری با برخی سازمان‌ها از جمله سازمان نظام پزشکی و نظام پرستاری، ستاد اقامه نماز و بنیاد مستضعفان بود. ضمن اینکه با تشکیل هشت جلسه فرایند انتخاب برگزیدگان این دوره انجام و ۸۰ فرد و گروه فداکار شناسایی شدند که از این میان ۱۳ گروه شناسایی و مابقی افرادی هستند که عمدتاً مدافعان سلامت بوده‌اند.

وی افزود: یک فرایند ثبت‌نام در وب‌سایت آیین اعطای تندیس فداکاری داریم که طی این دوره در حدود ۱۵۰ نفر ثبت‌نام کردند که معرفی‌ها عمدتاً از سوی سایرین و آشنایان آن‌ها بوده، همچنین سهمیه‌ای برای دستگاه‌های همکار در نظر گرفته شده بود.

به گزارش ایکنا، مراسم اختتامیه دهمین آیین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه، در محل تالار فردوسی پردیس مرکزی دانشگاه تهران به دو صورت حضوری و برخط برگزار می‌شود.

به گفته جمال رحیمیان؛ در این روز به صورت همزمان، مراسم تشکر دانشجویی از کادر درمانی که در دفاع از سلامت مردم جان خود را از دست داده‌اند، با مراجعه به درب منازل این عزیزان و با اهدای لوح تقدیر و تندیس نمادین فداکاری به خانواده‌هایشان برگزار می‌شود. ۳۰۰ نفر از کادر درمان طی این ایام جان خود را از دست داده‌اند.

رحیمیان با تأکید بر انتخاب صادقانه و روشن گروه‌های دانشجویی با هدف ترویج روحیه ایثارگری و فداکاری، گفت: طی ۹ دوره گذشته، ۲۴ درصد دانشجویان برگزیده این آیین، از دانشگاه آزاد اسلامی، ۷۶ درصد از دانشگاه‌های دولتی، همچنین ۱۵ درصد برگزیدگان از میان گروه‌های دانشجویی و ۸۵ درصد به صورت انفرادی مشارکت داشتند. ۱۶ درصد آنان از رشته‌های علوم پزشکی و ۸۴ درصد از رشته‌های غیرپزشکی بوده‌اند. همچنین ۲۱ درصد دانشجویان فداکار از استان تهران و مابقی از سایر استان‌ها بوده‌اند.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم باشگاه دانشجویان فداکار را به زودی راه‌اندازی کنیم تا نقش بهتر و موثرتری در عرصه‌هایی ایفا کنیم که جامعه در آن‌ها نیازمند شکل‌گیری فداکاری است.
انتهای پیام
captcha