کد خبر: 3958758
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
سیدحسین نقوی حسینی:

سیاست خارجی عرصه مناقشه‌های سیاسی و انتخاباتی نیست

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به طرح اظهارنظرهای متفاوت در حوزه سیاست خارجی از سوی اشخاص مختلف گفت: هدف سیاست خارجی تأمین منافع ملی است لذا نباید این حوزه رنگ و بوی جناحی بگیرد و دستاویز مناقشه‌ها و تنش‌های سیاسی شود زیرا به دشمنان پیام‌های منفی ارسال می‌کند و مانع از آن می‌شود که سیاست خارجی رسمی کشور بتواند وظایف خود را در یک فضای آرام و بدون تنش انجام دهد.

سیدحسین نقوی حسینی

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره تبعات ارتباط پیدا کردن سیاست خارجی با رقابت‌ها و مناقشات سیاسی و جناحی به ویژه با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری گفت: هدف سیاست خارجی تأمین منافع ملی و تقویت جایگاه کشور در فضای بین‌المللی و توسعه روابط با سایر کشورها است لذا هر نوع رنگ و بوی جناحی، جریانی و سیاسی دادن به این حوزه قطعاً به منافع ملی کشور خسارت وارد می‌کند.

وی بیان کرد: این نوع رفتارها هم در داخل کشور اختلاف ایجاد می‌کند و انسجام داخلی را تضعیف می‌کند و هم موجب می‌شود دشمنان و رقبای ایران از این تزلزل و تفرقه داخلی بهره‌برداری مطلوب خود را بکنند و امتیازات خاص خود را در مراودات و تعاملات و مذاکرات دریافت کرده و به نوعی زیاده‌خواهانه با ما برخورد کنند چون احساس می‌کنند گروه سیاست خارجی از پشتوانه حمایتی قدرتمندی در داخل برخوردار نیست.

تأمین منافع ملی؛ محور اصلی سیاست خارجی

وی افزود: اکنون که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم نامزدهای مختلف باید در عرصه رقابت‌های انتخاباتی به این امر توجه داشته باشند که سیاست خارجی یک حوزه ملی با محوریت منافع ملی است و همه باید در چارچوب اصول و معیارهایی حرکت کنند که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند و همچنین قانون اساسی ما را ملزم به رعایت آنها کرده است.

نقوی حسینی اظهار کرد: این روزها از تریبون‌ها و اشخاص‌ مختلف اظهارنظرها و دیدگاه‌های متفاوت در خصوص سیاست خارجی کشور در حوزه‌های گوناگون مطرح می‌شود؛ این نوع اختلاف‌نظرها و برخوردهای جناحی در سیاست خارجی تزلزل ایجاد می‌کند و به دشمنان پیام‌های منفی ارسال می‌کند و مانع از آن می‌شود که سیاست خارجی رسمی کشور بتواند وظایف خود را در یک فضای آرام و بدون تنش انجام دهد.

درس گرفتن از تجربه مثبت اجماع داخلی در سیاست خارجی 

عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ضرورت درس گرفتن مجموعه جریان‌ها و جناح‌های سیاسی از آثار مثبت اجماع خوب ملی در زمینه سیاست برجامی کشور در مقابل دولت جدید آمریکا، گفت: هرگاه در مواجهه با مسائل خارجی وحدت نظر داشتیم و قاطع ایستادیم به نتایج خوبی رسیدیم. اگر امروز جمهوری اسلامی ایران بر قله موفقیت‌های دیپلماسی ایستاده و استکبار جهانی را مجبور کرده در برابر این مواضع قاطع در حوزه هسته‌ای و برجام دچار انفعال شود و نتواند زیاده‌خواهی‌های خود را بر کشور تحمیل کند به این خاطر است که مجموعه مسئولان در قوای سه‌گانه همه پشت سر مقام معظم رهبری با یک اجماع قوی ملی حرکت کردند.

وی یادآور شد: در عین حال هر جا که در سیاست خارجی دچار تفرقه شدیم و فضای سیاست خارجی را با جریان‌سازی‌های سیاسی دچار تشتت و آشفتگی کردیم با توقف خود و تهاجم طرف مقابل روبرو شدیم لذا باید همیشه اصل اجماع داخلی، وحدت نظر و تأکید بر اصول را در سیاست خارجی رعایت کرد و آن را رمز موفقیت دانست.

دشمن قانون مجلس را جدی گرفته است

نقوی حسینی درباره برخی اختلافات بین دولت و مجلس در نحوه اجرای قانون راهبردی برای لغو تحریم‌ها گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی وقتی مورد تأیید شورای نگهبان قرار می‌گیرد قانون است و دولت موظف است آن را اجرا کند ولو اینکه خسارات و نقاط ضعفی داشته باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه همه قوانین کامل مطلق نیستند بلکه مزایا و معایبی دارند، گفت: آنچه مسلم است مزایای اجرای قانون از عدم اجرای آن و یا معطل کردن قانون بیشتر است. به ویژه اگر این اختلاف در اجرای قانون مربوط به قانون حوزه سیاست خارجی باشد که باعث می‌شود دشمنان احساس کنند در کشور تفرقه وجود دارد و این قانون چندان جدی نیست و لذا بر مواضع باطل خود اصرار می‌کنند و از تداوم این اختلافات و دوقطبی‌ها بیشترین بهره را می‌برند و تمام تلاش خود را بر استمرار این اختلافات و تضعیف مستمر دیپلماسی جمهوری اسلامی معطوف می‌کنند. ‌

انتهای پیام
captcha