کد خبر: 3958960
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۴

وزیر ارشاد: فرهنگ کانون توسعه روستاهاست

وزیر ارشاد در آیین پایانی هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، گفت: فرهنگ کانون توسعه روستاهاست و از این رو باید به فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از پیش ارج نهیم.

وزیر ارشاد: فرهنگ کانون توسعه روستاهاست/ روستاهای دوستدار کتاب معرفی شدندبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین اختتامیه هفتمین دوره جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، عصر امروز ۲۰ اسفندماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی جمالی‌نژاد؛ رئیس سازمان شهرداری‌‎ها و دهیاری‌‎های کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‎‌های عمومی و حبیب ‎رضا ارزانی، مشاور وزیر و دبیر ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به صورت مجازی برگزار شد.
 
صالحی، وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به ایده برگزاری این جشنواره گفت: این جشنواره از سال ۱۳۹۳ کلید خورد و در رابطه با آن چند هدف و راهبرد دنبال می‌شد که مشارکتی بودن، بومی‎‌گرایی، داوطلبانه بودن و نوآورانه بودن ایده‌ها از مهمترین این اهداف بود و طی هفت دوره مورد توجه بوده است.
 
وی افزود: با برگزاری این جشنواره شاهد رشد کمی مشارکت روستا‌های کتابخوان در جشنواره بودیم. همچنین این جشنواره سبب شد برنامه‎‌ها و ایده‎‌های نو در حوزه کتابخوانی تجمیع شود. علاوه بر این سرریز فعالیت‎های حوزه کتابخوانی به حوزه توسعه روستا را نیز شاهد بودیم.
 
صالحی ادامه داد: کانون توسعه روستا، فرهنگ و نه لزوماً آب و برق است. کانون توسعه فرهنگ است و کانون فرهنگ نیز کتاب است. فعالیت‎‌های کتابخوانی روستاییان در سال‌های اخیر به حوزه کارآفرینی، زیست‌محیطی و ... توسعه پیدا کرده است.
 
وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا در سال جاری و زندگی اجتماعی متأثر از آن بیان کرد: این ویروس در حوزه کتاب و کتابخوانی هم تأثیر‌های بسیاری گذاشته است. از جمله اینکه امسال به دلیل کرونا پایتخت کتاب ایران برگزار نشد و به شیراز به عنوان شهر برگزیده فرصتی برای اجرای برنامه‌هایش داده شد؛ بنابراین آثار کرونا در همه حوزه‌‎های فرهنگی، اجتماعی و کتابخوانی مشهود است. اما کرونا در میان روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، با وجود آثار مخربش، فرصت‌هایی را نیز ایجاد کرده است.
 
وی تصریح کرد: در فرصت باقیمانده به پایان دولت تدبیر و امید، ضرورت دارد فعالیت‌‎ها و تجربه‌‎های موفق در رویداد‌های ترویج کتابخوانی تثبیت شوند تا در فضای مناسب و قابل دفاع برنامه‌های این حوزه را به دولت بعدی تحویل دهیم. ایجاد سامانه روستا‌های دوستدار کتاب و ساماندهی علمی بهتر فعالیت‌های فرهنگی در روستا‌ها با ایده گرفتن از انجمن‌های علمی کتابخانه‌های عمومی می‌تواند در دوره‌های آتی مورد توجه قرار گیرد. همچنین بهره‌گیری از ظرفیت فعالیت‌های خیرین در حوزه کتابخوانی از دیگر اقدام‌هایی هست که می‌توان برای تحقق آن‌ها برنامه‌ریزی و اقدام کرد.
 
ابراهیم حیدری؛ مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی در ادامه گزارشی از روند اجرای دوره هفتم جشنواره ارائه کرد و گفت: در نخستین دوره از جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب شاهد مشارکت ۶۰۰ روستا بودیم، اما اکنون در هفتمین دوره با افزایش سه برابری مشارکت شاهد حضور ۲۰۵۰ روستا در جشنواره هستیم و این نشان از استقبال مخاطبان از کتاب و کتابخوانی است و می‌توان آن را به عنوان یک ابزار فرهنگی مؤثر خواند.
 
علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‎‌های عمومی در بخش دیگری از این مراسم گفت: فعالیت‌های سال جاری نشان می‌دهد نهاد‌های فرهنگی به کتاب کتابخوانی توجه ویژه‌ای داشته است. از جمله می‎‌توان به استقبال از نمایشگاه کتاب مجازی و شرکت در مسابقه کتابخوانی رضوی و استقبال از کتابخانه‎‌های عمومی اشاره کرد که شاهد افزایش توسعه زیرساخت‌‎های فرهنگی و کتابخانه عمومی هستیم و یکصد کتابخانه عمومی در سال جاری افتتاح شده است.
 
حجت‌الاسلام حبیب‎رضا ارزانی؛ دبیر ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ادامه بیان کرد: از نخستین دوره تا‌کنون ۳۳۰ میلیون تومان کمک به کانون‌های فرهنگی و هنری برتر در مساجد اهدا شده است. همچنین مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان کتاب به کانون‌های برتر اهدا شده است. ما در کانون‎‌های فرهنگی و هنری مساجد، طرح «شبستان و رواق» را برگزار کردیم که به ترویج کتابخوانی در روستا‌ها و عشایر کمک موثری کرده است. در این طرح دوازده رواق تخصصی داریم که بیش از ۱۲ هزار رواق دانش و بیش از ۱۶ هزار رواق کتاب در سراسر کشور فعالیت می‌کنند که به کتاب و کتابخوانی مرتبط است.  
 
مهدی جمالی‎‌نژاد؛ رئیس سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور گفت: ۹۲ هزار روستا داریم و حدود ۳۰ هزار روستا خالی از سکنه شدند. از این رو توجه ویژه‎ای به روستا‌ها و دهیاری‌ها داریم. ما در سازمان شهرداری و دهیاری‌ها به سمت مسائل کار فرهنگی رفتیم. شهر و روستا محیط زنده هستند و فعالیت‌های فرهنگی در روستا‌ها توسعه یافته است.
 
در پایان این مراسم از برگزیدگان هفتمین دوره جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب تجلیل و قدردانی شد. روستا‌های برگزیده به این شرح معرفی شدند.
 
روستای خورخوره از شهرستان مهاباد در آذربایجان غربی
روستای برزنون از شهرستان نیشابور در خراسان رضوی
روستای دشت از شهرستان گرمه درخراسان شمالی
روستای درسجین از شهرستان ابهر در زنجان
روستای وشنام دری از شهرستان چابهار در سیستان و بلوچستان
روستای اکبرآباد از شهرستان پاسارگاد در فارس
روستای محمدآباد ساقی از شهرستان انار در کرمان
روستای بالاجاده خوب از شهرستان کردکوی در گلستان
روستای بیشهبنه از شهرستان بهشهر در مازندران 
روستای ترکان - هرابرجان از شهرستان خاتم در یزد
روستای ارکان از شهرستان بجنورد در خراسان شمالی
 
همچنین روستاهای شایسته تقدیر هفتمین دوره جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب به این شرح معرفی شدند.
 
روستای قفر از شهرستان فریدون در اصفهان
روستای بالو از شهرستان ارومیه در آذربایجان غربی
روستای گورک سادات از شهرستان تنگستان در بوشهر
روستای نوغاب (خور) از شهرستان خوسف در خراسان جنوبی
روستای بشرآباد از شهرستان نیشابور در خراسان رضوی 
روستای میان جلگه، احمدآباد از شهرستان نیشابور در خراسان رضوی
روستای شهرک ولیعصر از شهرستان مرودشت در فارس
روستای بریز از شهرستان لارستان در فارس
روستای کهنه‌سرا از شهرستان نوشهر در مازنداران
روستای اسرم از شهرستان میانرود در مازندران
روستای اومال از شهرستان نکا در مازندران
روستای کهتویه از شهرستان بستک در هرمزگان
روستای ویان از شهرستان کبودرآهنگ در همدان
روستای مدوار از شهرستان مهریز در یزد
روستای بهادران ازشهرستان مهریز در یزد
انتهای پیام
captcha