به گزارش ایکنا، شرایط کرونا و تعطیلی تمامی رویدادهای بزرگ از جمله المپیک و مسابقات بینالمللی قرآن جهان، احتمال عدم برگزاری این رویداد را بیشتر کرده بود، اما ایران خواست تا اولین برگزارکننده این رویداد در شرایط کرونا در جهان باشد و در عین حال شیوه جدیدی را نیز در پیش گرفت.
این رویداد چند ماه پیش مرحله نیمهنهایی داشت و بهترین به فینال راه یافتند. فینالی که طی این هفته برگزار شد، اما شکل و شمایل متفاوت این فینال به چه صورت بود؟
داوران ایرانی در تالار اندیشه حوزه هنری در تهران جمع شدند و داوران خارجی نیز در موطن خود از طریق اسکایپ با تهران ارتباط گرفتند. تلاوتها و اجراهای حفاظ، که قبلا با همکاری رایزنیهای فرهنگی، جامعه المصطفی و... از قاریان و حافظان در شهر و کشور خودشان به صورت یک شکل ضبط و به مرکز امور قرآنی اوقاف ارسال شده بود، برای این داوران پخش و قضاوت شد.
علاوه بر شبکه و رادیو قرآن و چندین و چند سایت و صفحه مجازی از جمله صفحه ایکنا اقدام به پخش زنده این رویداد کردند. این رقابتها با معرفی نفرات برتر و تجلیل از آنان با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و امسال نخستین سالی بود که با وجود تلاشهای صورت گرفته، اما امکان دیدار با رهبر معظم انقلاب حتی به صورت مجازی نیز میسر نشد و قرآنیان باید در انتظار طلیعه ماه رمضان باشند تا در محفل قرآنی که سنت هر ساله هست منتظر شنیدن بیانات رهبر انقلاب باشند. در ذیل نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته سوم اسفند 99 خواهیم داشت؛
سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن
به فاصله چند ساعت تا آغاز سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن، دومین جلسه هماهنگی داوران این دوره نخستین روز شنبه گذشته، 16 اسفندماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در این جلسه آخرین هماهنگیها و نکات آئیننامهای مسابقات برای داوران تشریح شد. ریاست گروه داوری بر عهده عباس سلیمی گذاشته شده بود.
ارائه برنامه هر شب به تفکیک رشتههای ترتیل، حفظ و تحقیق با ارائه جدول جزئیات، انتشار مسابقه پیامکی هر روز مسابقات، تحلیلهای داوران از مسابقات و اجراهای انجام شده، گمانهزنیها درباره برترینها و...از اخباری بود که بر روی خروجی ایکنا قرار گرفت.
پایان متفاوتترین مسابقات بینالمللی قرآنی ایران
مراسم اختتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، شامگاه ۲۰ اسفندماه با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از فعالان و پیشکسوتان قرآنی کشورمان در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزار شد.
از جمله حاشیههای این مراسم سختگیریهای بیش از حد کنترل ورود به سالن بود، تعدادی از خبرنگاران و عکاسان خبری و حتی مدیرانی قرآنی کشورمان نیز به سختی توانستند وارد سالن مسابقات شوند. از نکات قابل توجه دیگر این بود که اجازه ورود گوشی تلفن همراه که اصلیترین ابزار خبرنگار برای ارسال خبر است نیز جلوگیری میشد. این شیوه کنترل ورود به سالن باعث اعتراض بسیاری از حاضران در محل برگزاری مراسم اختتامیه بود. حتی نفر اول مسابقات در بخش آقایان در رشته قرائت تحقیق نیز با سختی موفق به حضور در سالن شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در سخنرانی خود بار دیگر تأکید کرد که ایران تنها برگزارکننده مسابقات بینالمللی قرآن در دوران کرونایی بوده است. در روزهای گذشته مدیران قرآنی سازمان اوقاف نیز بارها بر این موضوع تأکید کرده بودند، این در حالی است که مسابقات بینالمللی قرآن کشور مصر که به مسابقات «پورت سعید» معروف است، بهمنماه امسال به صورت حضوری و با حضور نمایندگانی از ۲۱ کشور جهان برگزار شده بود.
اجرای پویش «همراه با رویداد جهانی قرآن» ایکنا
خبرگزاری بینالمللی قرآن همگام با مرحله نهایی سیوهفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن پویش «همراه با رویداد جهانی قرآن» را در دو مقطع زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال برگزار کرد. شرکتکنندگان در این پویش یکی از فرازهای کوتاه اجرا شده از سوی متسابقان رشته قرائت تحقیق بخش آقایان را به سلیقه خود انتخاب و همان فراز را تقلید کرده و فیلم آن را برای ادمین ایکنا در شبکههای اجتماعی ارسال کنند. مهلت ارسال آثار تا ۲۸ اسفندماه و زمان اعلام نتایج ۲۸ فروردینماه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
نکوداشت حجتالاسلام محمدعلی خسروی در ایکنا
مراسم «عصر دلنشین» حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، پیشکسوت و پژوهشگر قرآنی با حضور جمعی از پیشکسوتان، فعالان و مدیران امور قرآنی و فرهنگی کشور در سالن شهید حجتالاسلام تقوی ایکنا برگزار شد.
در این نشست که با حضور محمدرضا پورمعین، آیتالله هاشمزادههریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری؛ حجج اسلام محمدعلی نظامزاده، نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی آسیا؛ سیدمحمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات؛ محمدرضا حشمتی، مشاور وزیر ارشاد در امور روحانیت، همچنین عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران؛ محمدعلی خواجهپیری و سیدحسین موسویبلده، پیشکسوت قرآنی و عادلانی، معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، سیدفخرالدین اسماعیلی، مدیرکل دفتر آموزش، فرامرز شعاعحسینی، مدیر روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی عزیززاده، رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم و تعدادی از اعضای خانواده حجتالاسلام خسروی نیز برگزار شد به مهمترین ویژگیهای شخصیتی این پژوهشگر عرصه قرآنی از سوی حاضران تبیین شد و همچنین در بخشی از این مراسم به مناسبت روز درختکاری، در حیاط خبرگزاری ایکنا یک اصله نهال با دستان حجتالاسلام خسروی کاشته شد.
حضور «سیدجواد حسینی» قاری بینالمللی در ایکنا
سیدجواد حسینی، قاری قرآن و حائز رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در سال ۸۸ در محل خبرگزاری ایکنا حضور یافت. وی ضمن آشنایی بیشتر با تاریخچه شکلگیری خبرگزاری قرآن و شیوه دریافت و ارسال اخبار در تحریریههای فارسی و بینالملل، از استودیوی صوتی و تصویری ایکنا بازدید کرد. حسینی ضمن بازدید از استودیو، پیشنهاد ضبط قرائت کل قرآن کریم توسط قاریان مطرح کشور را ارائه داد و این حرکت را تولید آثاری ماندگار دانست.
اجرای طرح بورسیه قرآنی در مرکز استعدادیابی شهر تهران
دارالقرآن مرکزی منطقه ۲ شهرداری تهران با هدف جذب و توانمندسازی حافظان، قاریان و تسلط بر حفظ، قرائت، مفاهیم و آیات قرآن مجید این طرح را ویژه علاقهمندان ۸ تا ۱۵ سال اجرا میکند. آموزش رایگان، حضور در محافل شاخص قرآنی، مشاوره و برنامهریزی تحصیلی و شرکت در اردوهای تثبیت حفظ و کارگاههای آموزشی قرآن از جمله مزیتهای این دوره است.
این دوره از ۱۵ اسفندماه بهصورت مجازی با تشکیل ١٢۶ جلسه آموزشی و معرفتی ویژه قاریان و حافظان نوجوان و جوان با مشارکت ٢٣ نفر از اساتید و مربیان آغاز شد.
برگزاری اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سال آینده
مراسم اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان به دلیل اینکه در آزمون بخش معارفی این دوره از مسابقات، مشکلات فنی به وجود آمده بود و عدم اتمام همه فرایند جشنواره به فروردین 1400 و پس از تعطیلات نوروزی موکول شد.
مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم (دورههای سالهای ۹۸ و ۹۹)، که چند هفته پیش با حضور رئیسجمهور و به دلیل شرایط کرونا با تعداد معدودی از تجلیلشوندگان برگزار شد، مجدد ۱۸ اسفندماه با حضور 19 فعال قرآنی مفتخر به نشان خادمی قرآن در محل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
منتخبان دوره بیستوچهارم در بخش چهره ماندگار (شخصیت برجسته قرآنی)؛ آیتالله احمد بهشتی، در بخش حفظ کل قرآن؛ معتز آقایی، در بخش خوشنویسی(کتابت قرآن)؛ محمدرضا افشاری، در بخش امور هنری(کارگردانی)؛ سیدناصر هاشمزاده، در بخش قرائت قرآن؛ حسن ربیعیان، در بخش مدیریت قرآنی؛ حجتالاسلام محمدعلی نظامزاده، در بخش آموزش و داوری قرآن؛ حجتالاسلام سیدمحمدرضا امام، در بخش تحقیق و پژوهشهای قرآنی؛ سیدرضا مؤدب و در بخش ترجمه قرآن کریم؛ کمالالدین غراب هستند.
منتخبان دوره بیستوپنجم در بخش چهره ماندگار(شخصیت برجسته قرآنی)؛ آیتالله سیدمحمد فقیه، در بخش حفظ کل قرآن؛ محمدمهدی بحرالعلوم، در بخش خوشنویسی(کتابت قرآن)؛ مصطفی اشرفی، در بخش مدیریت قرآنی؛ مهدی محمدی، در بخش قرائت؛ صالح اطهریفرد، در بخش آموزش و داوری قرآن؛ معصومه عباسینظری و سیدجواد ساداتفاطمی، در بخش تحقیق و پژوهشهای قرآنی؛ مهدی خواجهپیری و در بخش ترجمه قرآن کریم؛ حمیدرضا مستفید هستند.
ویژه برنامه «بر خوان قرآن» به مناسبت ۱۶ اسفندماه روز قرآنی استان بوشهر در روستای چارک شهرستان دشتی با حضور عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وی در این برنامه بشارت معرفی چارک به عنوان نخستین روستای قرآنی کشور در طرح ملی معرفی روستاهای قرآنی کشور را داد. در این روز در استان بوشهر، برنامههای قرآنی متنوع دیگری برپا شد.
اجرای دورههای مجازی آموزش تجوید از سوی دانشگاه علامه طباطبایی
کلاسهای روخوانی و تجوید قرآن در دو سطح مقدماتی و پیشرفته از سوی واحد فعالیتهای دینی و قرآنی دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری مرکز مهارتافزایی این دانشگاه برگزار میشود. کلاسهای این دوره به مدت ۱۰ جلسه، روزهای شنبه و سهشنبه با تدریس ندا مرادی از شنبه، ۲۳ اسفندماه برپا خواهد داد.
اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی
اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، بهصورت مجازی از سوی مرکز این دانشگاه در شهر قم برگزار شد. این مسابقات در بخشها و رشتههای آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ ۲ جزء پیوسته، حفظ ۵ جزء پیوسته، حفظ ۱۰ جزء پیوسته، حفظ ۲۰ جزء پیوسته، حفظ کل قرآن کریم، دعا و مناجاتخوانی، اذان وتواشیح و همخوانی قرآن ویژه آقایان، کتبی شامل معارف قرآنی و سیره معصومین، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن کریم، آشنایی با مفاهیم نهجالبلاغه، آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه، آشنایی با احادیث اهل بیت(ع)، آشنایی با سیره معصومین(ع)، حفظ موضوعی قرآن کریم، احکام پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی برگزار شد.
تجلیل از نفرات برتر مسابقات قرآن بانوان شاغل در سپاه
نفرات برتر نوزدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن بانوان شاغل در سپاه در رشتههای حفظ کل، حفظ20، 10، 5 و 3 جزء و قرائت تحقیق و ترتیل، مفاهیم و نکات تفسیری سطح یک و دو مورد تجلیل قرار گرفتند.
برگزاری اولین دوره مسابقات قرآن بسیج حقوقدانان
اولین دوره مسابقات قرآن بسیج حقوقدانان تهران بزرگ، ۲۰ بهمنماه به صورت مجازی در رشتههای حفظ یک جزء، حفظ پنج جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل قرآن، قرائت ترتیل و قرائت تحقیق در دو گروه بانوان و آقایان برگزار شد. این مسابقات در سه بخش زیر ۹ سال، ۱۰ تا ۱۹ سال و بالای ۲۰ سال و به همت بسیج حقوقدانان تهران برگزار شد و در آن علاوه بر حضور جامعه حقوقدانان تهران، عموم مردم نیز امکان حضور داشتند.
برگزاری مسابقات قرآن کارکنان پایور و وظیفه یادواره شهدای ارتش
چهلمین دوره مسابقات قرآن کارکنان پایور و وظیفه و نوزدهمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان دانشگاههای آجا با رقابت ۳۶۸ نفر در مقاطع کارکنان پایور، وظیفه و دانشجویان در رشتههای حفظ ۱، ۳، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ جزء و قرائت تحقیق و ترتیل و مفاهیم سطح یک(زیر دیپلم) و سطح دو(بالای دیپلم) با محوریت جزء بیست و سوم تفسیر نمونه آیتالله مکارم شیرازی به میزبانی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
افتخارآفرینی نهاجا و نزاجا در این دوره از مسابقات
در مجموع نتایج تیمی مسابقات کارکنان پایور، وظیفه و دانشجویان دانشگاههای ارتش و همچنین بانوان شاغل و خانوادههای آجا، نیروی زمینی و نیروی هوایی ارتش جمهوی اسلامی ایران توانستند رتبههای برتر را کسب کنند و موفق به دریافت درفش قرآنی شدند.
افتتاح دبیرخانه «مسابقات قرآنی مشکات» در کرج
مسابقات قرآنی مشکات طی دو سال متوالی در سالهای ۹۸ و ۹۹ با هدف ترویج فعالیتهای قرآنی و فراهمکردن زمینه انس بیشتر با قرآنکریم به همت دفتر امام جمعه کوهسار و موسسه قرآنی مشکات برگزار شده است.
اولین دوره این مسابقه تیرماه سال ۱۳۹۸ ویژه استان البرز با مشارکت ۵۰۰ قرآنآموز در شهر کوهسار برگزار شد. دومین دوره این مسابقه نیز به علت استقبال جامعه قرآنی فقط محدود به استان البرز نشد و شرایطی ایجاد شد تا علاوه بر البرز، جامعه قرآنی استان تهران نیز بتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
محفل انس با قرآن با حضور قاریان بینالمللی و نوجوان در مؤسسه آلالبیت(ع) برگزار شد
محفل انس با قرآن کریم شامگاه ۲۱ اسفندماه، همزمان با مبعث نبی مکرم اسلام(ص)، با حضور سیدجواد حسینی از قاریان بینالمللی، سیدامیرعلی ناصری و محمدسعید علمخواه از قاریان نوجوان و سخنرانی عباس سلیمی؛ پیشکسوت قرآنی کشور در مؤسسه آلالبیت(ع) قم برگزار شد.
در این مراسم که حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی، نماینده آیتالله العظمی سیستانی در ایران، آیتالله مسعودی خمینی و نمایندگان بیوت مراجع تقلید حضور داشتند، سیدکریم موسوی، مبتهل ممتاز کشور همچنین گروه تواشیح و مدیحهسرایی عترت قم به ارائه برنامه پرداختند.
انتهای پیام