خدمات حمایتی به تیم‌ها و شرکت‌های عضو همگرا ارائه می‌شود
کد خبر: 3968521
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱
سیدصادق پژمان خبر داد:

خدمات حمایتی به تیم‌ها و شرکت‌های عضو همگرا ارائه می‌شود

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در مراسم اختتامیه پویش «بازی‌نو» در سال ۱۴۰۰، ضمن ارائه گزارشی از سازوکار ساختار حمایتی همگرا در حمایت از بازی‌سازان تصریح کرد: بخش عمده حمایت‌های ساختار همگرا در سال گذشته مربوط به حوزه صادرات بوده که این امر نوید‌بخش توسعه صادرات در سال‌های آینده است.

صادق پژمان

به گزارش ایکنا؛ به نقل از اداره ارتباطات و امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، سیدصادق پژمان، مدیرعامل این بنیاد در این مراسم که به‌صورت زنده از صفحه آپارات بنیاد پخش شد، گفت: مجموعه بنیاد به‌عنوان متولی بازی‌های ویدئویی در کشور دارای اهداف و مأموریت‌های متنوعی است. یکی از موضوعاتی که با توجه به رشد صنعت بازی‌های دیجیتال در دنیا و ایران در دو بعد بازار و توسعه مخاطب قابل توجه است، حمایت‌هایی است که بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای باید از بخش‌های مختلف زیست‌بوم بازی‌های دیجیتال انجام دهد.

مدیرعامل بنیاد افزود: بنیاد درگذشته به خصوص طی یک دهه اخیر، مجموعه اقدامات متنوعی برای حمایت از بازی‌سازان انجام داده است که دستاورد‌های نسبتاً مناسبی نیز داشته است. طی دو سال گذشته با توجه به آهنگ رشد این صنعت و نیاز به باز طراحی نظام حمایتی متناسب با شرایط جدید، ضمن بررسی و کارشناسی در خصوص آسیب‌های موجود در این زمینه، برای ایجاد نظام حمایتی جدید اقداماتی صورت گرفت که در قالب ساختار حمایتی همگرا در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به ثمر نشست.

وی بازی‌سازان، عرضه‌کنندگان خدمات در این حوزه و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را از عناصر اصلی در این ساختار جدید برشمرد و تصریح کرد: از ویژگی‌های اصلی ساختار حمایتی همگرا که آن را نسبت به حمایت‌های صورت گرفته درگذشته متمایز می‌کند، شناخت نیاز‌ها و برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات و موانع بازی‌سازان است.

سیدصادق پژمان گفت: تخصیص حمایت‌ها در ساختار همگرا بر مبنای شایستگی انجام می‌شود و در این ساختار هر تیم یا شرکت بازی‌سازی در ابتدا مورد ارزیابی و اعتبارسنجی قرار می‌گیرند و بر مبنای این ارزیابی حمایت‌های لازم به آن‌ها تخصیص پیدا می‌کند.

مدیرعامل بنیاد با اشاره به شفاف‌سازی در عملکرد حمایتی از بازی‌سازان تأکیدکرد: این امر به‌عنوان یک سیاست اصلی دنبال شده و تمام فرآیند حمایتی در یک ساختار الکترونیک شکل گرفته است و تلاش شده که اعمال سلیقه‌های شخصی از فرآیند‌های این سازوکار حذف شود.

وی با تأکید بر تنوع حمایت‌های ارائه شده به تیم‌ها و شرکت‌های بازی‌سازی عضو این ساختار تصریح کرد: در گذشته ارائه این خدمات به بازی‌سازان در قالب پرداخت‌های نقدی صورت می‌گرفت؛ اما در حال حاضر این حمایت‌ها در قالب ۱۸ عنوان خدمات به بازی‌سازان متناسب با نیازسنجی انجام شده، ارائه می‌شود. ضمن اینکه این پویایی در این ساختار نیز وجود دارد که با توجه به شرایط نوع خدمات ارائه شده به بازی‌سازان عضو همگرا نیز تغییر کند.

پژمان یکسان‌سازی درگاه‌های حمایتی حاکمیتی از بازی‌سازان را یکی دیگر از ویژگی‌های ساختار همگرا برشمرد و افزود: درگذشته هر مجموعه و نهاد عمومی یا حاکمیتی متناسب با سیاست‌های خود به ارائه خدمات و حمایت از بازی‌سازان می‌پرداخت. اما طی توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی که با این نهاد‌ها منعقد شده است بنیاد توانست این حمایت‌ها را همسو با سازوکار ساختار همگرا نماید و آن‌ها نیز این درگاه را به رسمیت شناخته اند.

سیدصادق پژمان با اشاره به شروع کار سومین دوره فعالیت ساختار حمایتی همگرا در سال ۱۴۰۰ افزود: فراخوان جذب تیم‌ها و شرکت‌های بازی‌ساز به این ساختار در سال ۱۳۹۹ منتشر شدکه با یک رشد ۳۰ درصدی نسبت به دوره قبل شاهد ثبت‌نام ۱۵۱ تیم و شرکت برای عضویت در دوره جدید همگرا بودیم. این امر نشان‌دهنده اعتماد بازی‌سازان به این ساختار حمایتی است و امیدواریم با تسریع در انجام ارزیابی و اعتبارسنجی از این متقاضیان بتوانیم در سال ۱۴۰۰ با خدمات متنوع‌تری از تیم‌ها و شرکت‌های عضو این ساختار حمایت کنیم.

مدیرعامل بنیاد در ادامه به اهداف طراحی پویش «بازی‌نو» در راستای یکی از خدمات حمایتی بنیاد از بازی‌سازان بخصوص از بازی‌سازان بازی‌های موبایلی اشاره کرد و گفت: ما در این بخش شاهد رشد مخاطبان و افزایش کیفیت تولیدات در این هستیم. به‌همین منظور طراحی پویش نوروزی «بازی‌نو» با دو هدف معرفی بازی‌های مناسب ایرانی به خانواده‌ها و جذب کاربر برای این بازی‌ها صورت گرفت.

وی تصریح کرد: این پویش متناسب با تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ و لزوم غنی‌سازی اوقات فراغت خانواده‌ها در این ایام که همزمان با شرایط کرونایی در کشور بود، طراحی و اجرا شد. اما در ادامه و به‌دلیل تمدید محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها با توجه به وخامت شرایط شیوع ویروس کرونا درکشور تا پایان فروردین ماه تمدید شد.

سیدصادق پژمان افزود: براساس فراخوانی که برای حضور بازی‌سازان در این پویش اعلام کردیم ۶۸ بازی‌ساز موبایلی درخواست حضور خود را ثبت کردند که طبق معیار‌های ارزیابی ۲۵ بازی براساس شاخص‌هایی، چون امتیاز کاربری، میزان نصب فعال، درگیری بازی و کیفیت تولید انتخاب شدند.

وی همچنین اظهار کرد: برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای معرفی این پویش از طریق شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های پرطرفدار و پلتفرم‌های فروش و عرضه اپلیکیشن‌ها، پلتفرم‌های اشتراک ویدئو صورت گرفت که در نهایت و با تلاش همه همکاران و مشارکت‌کنندگان در این پویش بزرگ ملی، بیش از ۵۰۰ هزار نصب برای مجموع این ۲۵ بازی کسب شد و بالغ بر ۹ هزار نفر برای بخش قرعه‌کشی این پویش ثبت‌نام کردند.

مدیرعامل بنیاد در پایان خاطر‌نشان کرد که برگزاری این پویش در سال ۱۴۰۰ می‌تواند مقدمه‌ای برای حمایت بیشتر از تولیدات داخلی در جهت توسعه این صنعت در کشور باشد.
انتهای پیام
captcha