
محمدرضا شرفالدین، تهیهکننده سینما در گفتوگو با ایکنا پیرامون جشنواره جهانی فیلم فجر و آیا اینکه این رویداد در سطح بینالمللی جریانسازی داشته است؟ اظهار کرد: ابتدا باید پیرامون جشنواره ملی فیلم فجر توضیح دهم. این اتفاق در ظاهر عنوان فجر را دارد، اما در باطن آنچه در آن دیده میشود، همخوانی با نامش ندارد. حال ممکن است گفته شود این جشنوارهای عمومی است که نامش فجر است. جواب من این است. اگر اینگونه فکر میکنیم، بهتر است نام فجر را از این رویداد برداریم و به آن عنوان ملی دهیم، ولی اگر میخواهیم با نام فجر آن را پیش بریم باید همسو با عنوانش عمل کنیم.
وی ادامه داد: این مقدمه ربطی به جشنواره جهانی فیلم فجر ندارد، چون معتقدم این حوزه قادر است برای کشورمان بازتابهای بینالمللی داشته باشد. در قدم اول این فستیوال به جهانیان نشان خواهد داد فضای فرهنگی در کشورمان باز است و سینماگران خارجی قادرند در آن حضور داشته باشند، همچنین سینماگران ایرانی قادرند با نمایش آثار مناسب، فرهنگ دینی و انقلابی خودمان را به شکلی زیبا پیش روی جهانیان بگیرند.
تهیهکننده فیلم سینمایی «فرزند صبح» با بیان اینکه داشتن استراتژی اصلیترین شرط برای جشنواره جهانی فیلم فجر است، بیان کرد: اگر میخواهیم فستیوال جهانی فیلم فجر اتفاقی خنثی نباشد و ما کارکرد آن را بعینه شاهد باشیم باید برای آن استراتژی مشخصی تعریف کنیم تا بتوانیم به اهدافمان دست یابیم والا اگر بخواهیم باری به هر جهت عمل کنیم تنها سرمایه این کشور را در شرایط سخت اقتصادی دور ریختهایم. برای طرح استراتژی جشنواره هم باید از افرادی سود بریم که هم سینما و ضرورتهای آن را خوب میشناسند، هم اینکه آرمانهای انقلاب اسلامی مطلوب نظرشان است.
مدیرعامل سابق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: ابزار فرهنگی امروز یکی از ارکان دیپلماسی در دنیاست که بسیاری از کشورها از آن بهره میبرند تا به واسطه آن بتوانند قدرت و اقتدار خود را به جهانیان نشان دهند. این اتفاق آنگونه که باید در کشور مد نظر قرار نمیگیرد، برای همین امیدوارم در جشنواره جهانی فیلم فجر که در آن فیلمسازان خارجی حضور دارند، قدمهای مثمرثمری را برداریم. رسیدن به خواسته مورد نظر کار چندان سختی نیست زیرا در حوزه فرهنگ و هنر، تاریخ این سرزمین به اندازهای غنی است که هنرمندان میتوانند برای تولید کارهای خوب از آنها به راحتی بهره برند، به شرطیکه چترهای حمایتی برای تولید کارهای فاخر باز باشد. درضمن باید اضافه کنم، علاوه بر داشتههای سیاسی یا فرهنگی این جشنواره قادر است دستآوردهای امنیتی به بار آورد، چون معتقدم هنر فاخر انتظار میرود در کنار قدرت نظامی، ثبات این مملکت را رقم زند.
بیشتر بخوانید:
وی مثال زد: فیلمسازانی نظیر مجید مجیدی که در دنیا نامشان مطرح است، باعث شدهاند تا جهانیان با هنر ایرانی آشنا شوند و همین مسئله نیز در درازمدت علاقهمندی نسبت به کشورمان را به وجود میآورد. مثال دیگر در این زمینه سریال «یوسف پیامبر» است. این کار در کشورهای بسیاری روی آنتن رفت، اتفاقی که به نظرم تاثیرات بسیاری برای کشورمان در پی داشت، اما متاسفانه مدتهاست از این فضا فاصله گرفتهایم و دیگر کارهایی که در آنها داشتهها و زیبایی کشورمان تبلیغ میشود در جشنواره خارجی یا بینالمللی حضور پیدا نمیکنند.
تهیهکننده فیلم سینمایی «چوبخط» درباره تلویزیون در تبلیغ فرهنگ بیگانه گفت: نقد ما از کمکاری در حوزه فیلمسازی، تنها به سینما مربوط نمیشود، بلکه این مشکل در تلویزیون هم وجود دارد. برای نمونه امروز زنان خانهدار به دلیل کثرت پخش سریالهای کرهای به فرهنگ آن سرزمین نسبت به فرهنگ کشورشان آشناترند! این وضعیتی نامطلوب است که معتقدم، حتماً باید پیرامون آن دقت نظر صورت گیرد.
شرفالدین اضافه کرد: جشنواره جهانی فیلم فجر برای اینکه بهتر به اهدافش نزدیک شود باید در چینش آثار خود نیز دقت نظر کند، البته منظورم این نیست که بخواهیم صرفاً کارهای موضوعی یا انقلابی را روی پرده بفرستیم، بلکه حداقل میتوان کارهایی به نمایش در آورد که در آن عزت کشورمان مد نظر قرار گیرد. این ویژگی را باید برای حضور فیلمهای ایرانی در جشنوارههای خارجی نیز اصل قرار دهیم، هرچند فیلمهای منتقدانه نیز باید ساخته شوند، اما این تولیدات میتواند برای نمایش در داخل باشد تا بتوان از تاثیرگذاری آن برای بهبود وضعیت بهره برد.
وی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: دعوت از مهمانان حاضر در جشنواره جهانی فیلم نیز باید با برنامهریزی صورت پذیرد، والا اگر بخواهیم به بهانه خارجی بودن عدهای را به کشورمان بیاوریم، سودی نبردهایم و بیتالمال را هدر دادهایم. همچنین در این فستیوال افرادی باید حاضر شوند که تولیداتشان همسو با آرمانهای انقلاب باشد، چون این موضوع سبب خواهد شد آنها در خارج از ایران هم منادی سیاستهای ما باشند.
انتهای پیام