کد خبر: 3973265
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴
حجت‌الاسلام نوایی:

بقیع نخستین مزار قدسی، عرشی و الهی است

نویسنده کتاب «آرمیدگان در بقیع» تأکید کرد: بقیع نخستین مزار قدسی، عرشی و الهی است، ولی یک گروه ساختگی یعنی وهابیت به نام اسلام به بقیع تجاوز کرده و قبور را تخریب می‌کنند؛ چیزی که نه مبنای کلامی دارد و نه مبنای فقهی.

ارسال/ بقیع نخستین مزار قدسی و عرشی و الهی استبه گزارش ایکنا؛ نشست تخصصی «بقیع؛ میراث مشترک مسلمانان»، دوم خردادماه با حضور میرزاعلیزاده، رئیس پژوهشکده حج و زیارت، ماموستا سیدعارف عنایتی، امام جمعه و عضو شورای عالی افتاء استان کردستان، شیخ ابراهیم ابراهیمی، امام جمعه اهل تسنن و مدرس حوزه و دانشگاه و حجت‌الاسلام والمسلمین نوایی، استاد حوزه و دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام نوایی، نویسنده کتاب «آرمیدگان در بقیع» و پژوهشگر حج و زیارت در این نشست گفت: بقیع قطعه زمینی رها شده نیست، بلکه مخزن اسراری جاودانه است؛ بقیع شامل قداست‌ها، اخلاص‌ها، رشادت‌ها، کرامت‌ها، جانفشانی‌ها و نمادی از ایثارها و مظلومیت‌ها و گریه‌هایی در تنهایی است.

نویسنده مقالات متعدد درباره بقیع، تصریح کرد: بقیع باید به استنطاق درآید که در خود چه چیزهایی نهفته دارد تا آنچه را در خود نهفته کرده و می‌تواند الهام‌آفرین و مبدأ شور و حماسه و معنویت باشد، بطلبند؛ بقیع در درون خود اسرار بی‌شماری را نهفته است؛ داستان امامت راستین شیعه، داستان صحابی گرانقدر پیامبر و تاریخی مملو از همه کرامت‌هاست.

وی اضافه کرد: در بقیع چند گروه یعنی صحابه صادق، صحابه عمومی، زنان پیامبر، دختران پیامبر، امامان شیعه که قله‌های رفیع بقیع هستند، عموم شخصیت‌های وابسته و منسوب به پیامبر، همسران پیامبر مانند ماریه قبطیه، زینب و دختران پیامبر و دخترخوانده‌های ایشان مدفون هستند.

نوایی تصریح کرد: بقیع نخستین مزار قدسی و عرشی و الهی است؛ به دستور پیامبر شکل گرفت و اولین کسی که در قبرستان بقیع مدفون شد، صحابی گرانقدر پیامبر اسعد بن زراره و دومین نفر عثمان بن مظعون از صحابی صادق است و بعد از آن، ابراهیم پسر پیامبر و بعد برای بقیه مسلمین عمومیت یافت. همچنین جابر بن عبدلله، سعد معاذ، مقداد بن اسود هم مدفون هستند و بقیع میراث مسلمین است.

نویسنده کتاب آرمیدگان در بقیع اضافه کرد: پیامبر در بقیع بر جنازه نجاشی نماز خواند و برای باران دعا کرد و گریستند و برای صحابه استغفار کردند؛ در روایت بیان شده که «کلّما مرّ النبی استغفر لاصحابه». سنت پیامبر این بود که به بقیع بیایند و دعا کنند؛ تا زمان امام رضا(ع) هم همه ائمه وارد بقیع شده و با استغفار و دعا می‌کردند.

وی افزود: خلیفه دوم هم فراوان به بقیع می‌رفت و دیگران همراهش بودند و ندا می‌زد برای اهل بقیع استغفار کنید؛ این تاریخ خیلی مهم است؛ یعنی اهل تسنن هم برای بقیع ارزش قائل‌اند. حاکم نیشابوری، حاکم حسکانی، محمدبن یزید قزوینی و ابن ماجه، ابن نمیری، اسحاق بن راهویه، شافعی، ابن حبان، جارالله زمخشری و خیلی از اوتاد اهل تسنن درباره بقیع نکات مهمی گفته‌اند.

نوایی افزود: همه اهل تسنن به زیارت قبور مطهر ائمه مدفون در بقیع رفته و می‌روند و به ائمه افتخار می‌کنند، اما یک گروه ساختگی یعنی وهابیت به نام اسلام با استناد به یک حدیث جعلی از سوی یک جاعل که اهل تسنن هم او را قبول ندارند، به بقیع تجاوز کرده و قبور را تخریب می‌کنند؛ چیزی که نه مبنای کلامی دارد و نه مبنای فقهی.

انتهای پیام
captcha