به گزارش ایکنا، به گفته متخصصان دو سوم سرزمین پهناور ایران در سال 300 روز آفتابی دارد آن هم با متوسط تابش ۵,۵ – ۴,۵ کیلووات ساعت بر متر مربع و این یعنی پتانسیل بالا در زمینه تولید برق از انرژی خورشیدی وجود دارد.
یک سوم خاک ایران پوشیده شده از کویر است و با نصب پنلهای خورشیدی میتوان از انرژی خورشیدی برق تولید کرد. میزان تابش خورشید در برخی از مناطق ایران از جمله «گندمبریان» یا «ریگسوخته» در 80 کیلومتری شمال شهرشهداد در کویر لوت (استان کرمان) به حدی زیاد است که میتواند نه تنها برق ایران حتی به ادعای گزارش «UNDP» (برنامه عمران سازمان ملل متحد) انرژی مورد نیاز یک سال تمام مردم دنیا را تأمین کند و سود سرشاری با صادرات برق به سایر کشورها، نصیب ایران کند.
بشر بن مروان گوید خدمت امام صادق(ع) رسیدیم، آن حضرت دستور داد مقدارى خرما آوردند یکى از افراد پس از خوردن خرما هستههاى آن را دور مىانداخت، حضرت دستش را گرفت و فرمود: «لَا تَفْعَلْ اِنَّ هَذَا مِنَ التَّبْذِیرِ وَ اِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْفَسَادَ؛ این کار را نکن، این حیف و میل است و خداوند تباهکارى را دوست ندارد». در تفسیر این حدیث مطرح شده است که چون از هسته خرما میتوان استفاده بهینه کرد امام جعفرصادق(ع) دور ریختن هسته خرما را نشانه اسراف میدانند.
به طور کلی از دیدگاه اسلام بيهوده گرايی و اتلاف نیز همان مفهوم اسراف را دارد. البته در اسلام اسراف در کنار واژه تبذیر مطرح شده و در تعریف واژه تبذیر آمده است: واژه تبذير در اصل از ريشه «بذر» و به معنى پاشيدن دانه مىآيد، اين كلمه در مواردى استفاده میشود كه انسان اموال و يا نعمتی را که در اختيار دارد، به صورت غيرمنطقى، مصرف کرده و نابخردانه آن را هدر دهد.
حال از دیدگاه شما، رها کردن هزاران کیلومتر کویر و بی استفاده ماندن در حالی که مردم به دلیل قطع برق دچار مشکلات عدیدهای شدهاند، مصداق مسلم اسراف است یا تبذیر؟
به قلم زهرا ایرجی
انتهای پیام