به گزارش ایکنا، قرار بود قسمت پانزدهم سریال «میخواهم زنده بمانم» امروز 10 خرداد، پخش شود، اما طبق پیشبینیهای به عمل آمده، این اتفاق رخ نداد، چون از چند روز پیش این زمزمه شنیده میشد که نیروی انتظامی با شکایتی که از این سریال به عمل آورده جلوی پخش آن گرفته شود.
طبق شنیدهها اعتراض نیروی انتظامی به واسطه تصویرسازی نیروهای کمیته در ابتدای انقلاب و شکل تصویرسازی آن است اما این تنها بخشی از ماجراست، چون شخصیت امیر شایگان که نفوذی پرقدرت در قوه قضائیه دارد نیز مورد خشم برخی نهادهای دولتی هم قرار گرفته است. این کاراکتر که با بازی خوب حامد بهداد، همراه است چهره فردی را نشان میدهد که با نفوذهای خود در نهادهای قضایی و امنیتی برای رسیدن به مقاصد خود از هیچ کاری کوتاهی نمیکند.
به هر حال پیشبینیها رنگ واقعیت به خود گرفت و اطلاعیه روابط عمومی «فیلیمو» پخشکننده این مجموعه، صحت خبر مورد نظر را تایید کرد. در این اطلاعیه آمده است: «با درخواست معاونت اجتماعی نیروی محترم انتظامی، پخش سریال «میخواهم زنده بمانم» تا اطلاع ثانوی متوقف شده است و تیم تولید و ساترا در حال رایزنی برای رفع ابهامات و گفتوگو درخصوص نقطه نظرات آنهاست. از مسئولان محترم درخواست میشود با سعه صدر و آرامش به نظاره سریال بنشینند؛ تا سرنوشت شخصیتهای منفی سریال بر اساس روند منطقی درام به سرانجام برسد و سازندگان جرأت و جسارت پرداختن به اتفاقات مهم و افراد نیک و بد روزگار را در کسوتهای مختلف داشته باشند.»
اما چرا این سریال با مخالفت نیروی انتظامی مواجه شده است. اینگونه که مشخص است نیروی انتظامی از سازندگان این سریال خواسته چند سکانس اصلاح و حذف شود، اما این اتفاق با مخالفت عوامل روبهرو شده، برای همین در نامه نیروی انتظامی خواستار توقف این سریال شد.
در این نامه آمده است: «همانگونه که طی شماره پیروی اعلام گردیده مجموعه نمایش خانگی «میخواهم زنده بمانم» توسط آقای محمدحسین شایسته (تهیهکننده) بدون هماهنگی و اخذ مجوزهای لازم از اداره سینمایی این معاونت تهیه و تولید و پس از پخش مشخص شد مشارالیه ملاحظات و استانداردهای سازمانی ناجا را در اثر تولیدی رعایت ننموده و همین امر اعتراض جمع کثیری از کارکنان ناجا را در پی داشته است؛ لذا پس از اعتراض ناجا مقرر شد عوامل تولید (تهیهکننده، کارگردان و نویسنده) با نماینده ناجا جلسهای تشکیل و نسبت به لحاظ نمودن نقطهنظر اصلاحی اقدام نمایند و بر همین اساس و پس از منعقد شدن جلسه مورد نظر، توافق شد تهیهکننده ظرف سهروز تمامی قسمتهای پخششده تا قسمت یازده را از پلتفرم شبکه نمایش خانگی و تمامی سایتهای اینترنتی جمعآوری و از قسمت دوازدهم کلیه ملاحظات سازمانی را لحاظ کند. لیکن پس از پخش قسمت دوازدهم و سیزدهم مشاهده گردید گروه تولید به مصوبات جلسه فیمابین تمکین ننموده و بدون توجه به تاریخ درخشان سازمانهای انتظامی قبل از ادغام (کمیته انقلاب اسلامی و شهربانی جمهوری اسلامی ایران) عملکرد آنان را به سخره کشیده است.»
جدا از نگاه نیروی انتظامی که صحیح یا غلط بودنش در هالهای از ابهام است، محمد شایسته تهیهکننده «میخواهم زنده بمانم» نیز در گفتوگویی که با ایکنا انجام داده، گفت: چه بگویم، در نامهای که رسانهای شده، آمده که پخش سریال متوقف شود، در همین رابطه من نیز متعهد شدهام در این رابطه حرفی نزنم!
وی در پاسخ به این سوال که مشکلات پیش روی این سریال آیا قابل بر طرف شدن است، بیان کرد: این را تنها خدا میداند و من از آن مطلع نیستم.
این تهیهکننده با بیان اینکه وی حاضر نیست برای به نمایش در آوردن کارش تن به هر خواستهای دهد، اظهار کرد: شاید برای نمایش سریال جرح و تعدیلهایی در نظر گرفته شود، اما افرادی که من را میشناسند میدانند حاضر نیستم به بهانه نمایش، کارم را قربانی و آنها را انجام دهم.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: با وجود اینکه از آینده سریال مطلع نیستیم، باید بگویم که تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا این مجموعه را از توقیف در آوریم. البته تا پایان این سریال تنها شش قسمت دیگر باقی مانده بود.
توقف «میخواهم زنده بمانم» عکسالعملهای برخی هنرمندان را هم در پی داشته است. برای مثال مصطفی کیایی که با ساخت سریال «همگناه» یکی از کارهای این حوزه را داشته در صفحه شخصی خود آورده است؛ «روزی كه به هر دليلی پخش شبكه نمايش خانگی و نظارت بر آن زير نظر ساترا و صدا و سيما رفت ميشد حدس زد با شكايت هر ارگان و نهادی و قبل از هر نوع تحمل و خويشتنداری اين آثار هنرمندان است كه مورد حمله و ذبح و توقيف قرار خواهد گرفت، قطعاً با تحمل و خويشتنداری ميشد منتظر ماند تا تكليف كاركترها در بستر دراماتيك خود مشخص شوند، دوستان ما در نيروی انتظامي خوب ميدانند اين مسير را، زيرا ساليان زيادی در حال مشاركت و كمك به صنعت سينما هستند، گويا ساترا راه مراقبت و چانهزنی برای آثار را نمیداند و تنها راه را توقف پخش ميداند؛ آثاری كه در اين روزهای سخت تنها دلخوشی مخاطبان محتوای داخلی هستند. اين از رسومات تلویزيون است كه با هر زنگ تلفن و اعتراض پخش برنامهای متوقف میشود، اينجا سالها قواعد ديگری داشته، تعامل، صحبت، توافق»
انتهای پیام