کد خبر: 3975566
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
برخط جامعه/

گمانه‌زنی‌های حضور ایرانی‌ها در حج و اربعین

سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا، در هفته‌ای که گذشت اخباری در راستای رویداد‌های مهم این هفته منتشر کرد که بخش مهمی از آن به سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، گمانی‌زنی‌ها از حضور ایرانی‌ها در حج و اربعین امسال، بررسی موضوع خشونت در خانواده و ... اختصاص داشت.

برخط جامعه

به گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی این خبرگزاری، در هفته‌ای که گذشت، اقدام به انتشار اخباری در رابطه با مناسبت‌های این هفته از جمله سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، گمانی‌زنی‌ها از حضور ایرانی‌ها در حج امسال، بررسی موضوع خشونت در خانواده و تبیین مفهوم خانواده ایمانی و دیگر مناسبت‌های این هفته همچون روز فرهنگ پهلوانی و ... کرد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنان اشاره می‌کنیم.

اصغرنژاد
تبدیل ورزش به تجارت


سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا به بهانه روز فرهنگ پهلوانی (۸ خردادماه)، گفت‌وگویی با علی‌اصغر اصغرنژاد فرید، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران داشت. وی در پاسخ به این پرسش که آیا با کمک روش‌های روانشناختی در کنترل خشم می‌توان رفتاری پهلوانانه داشت و گفت: هر ورزشی کارکرد‌ها و ابعاد مختلف دارد و در ساختار روانشناسی انسان‌ها تأثیر می‌گذارد. وقتی فردی ورزش می‌کند (چه ورزش فردی و چه گروهی) باید قوانینی را رعایت کند و در صورت تخطی از قوانین داور می‌تواند آن فرد را اخراج کند. هیچ کس تأیید نمی‌کند که ورزشکار خشن باشد یا با آسیب زدن به دیگری برنده شود، اما متأسفانه اکنون ورزش به یک تجارت، صنعت و کسب و کار پررونق تبدیل شده است که اگر کسی مقامی را کسب کند، جایگاه اجتماعی و امتیازات مادی و معنوی خواهد داشت و همین امتیاز‌ها باخت را سنگین‌تر کرده و موجب شده افراد به هر قیمتی به دنبال برنده شدن باشند.

تفاهم نامه
دختران بازمانده از تحصیل به مدرسه باز می‌گردند


طبق تفاهم‌نامه امضا شده مابین آموزش و پرورش و معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، مهارت‌های گفت‌وگو، ارتباط مؤثر، مشارکت اجتماعی دختران، جذب دختران بازمانده از تحصیل، آموزش حقوق کودک و مهارت‌های زندگی به مربیان، والدین و دانش‌آموزان و ... در دستور کار قرار گرفت.

سیدحسن خمینی
عدالت محدود به اقتصاد نیست


مراسم اختتامیه دهمین رویداد ملی دانشجویی طریق جاوید که با محوریت انتخابات برگزار شده بود، ۱۰ خردادماه، در محل حرم امام راحل به کار خود پایان داد. حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، تولیت حرم امام راحل در این مراسم با تأکید بر اینکه عدالت را به حوزه‌های اقتصادی و یا موارد دیگر تنزل دادن اشتباه و به نوعی ناقص معنا کردن آن است، گفت: توزیع فرصت‌های پیشرفت باید یکی از مهمترین اهداف در موضوع عدالت و مشروعیت باشد.

مصدق
افزایش مرخصی زایمان لازم الاجرا شد


حجت‌‎الاسلام والمسلمین مصدق، رئیس دیوان عدالت اداری در جلسه روز دوشنبه ۱۰ خردادماه شورای عالی قوه قضاییه درباره میزان مرخصی زایمان بانوان شاغل بین شش و ۹ ماه با پیگیری‌های این دیوان خبرداد و گفت: دولت مصوب کرد مدت مرخصی زایمان با حقوق ۹ ماه باشد که اجرای آن از ورود ۱۳ هزار پرونده به دیوان جلوگیری می‌کند. بر این اساس دستگاه‎های اجرایی مکلف هستند با توجه به مصوبه هیئت وزیران مرخصی زایمان را ۹ ماهه محاسبه کرده و بر این اساس برای الزام دستگاه‌ها با اجرای این قانونی، نیازی برای مراجعه به شعب دیوان عدالت اداری وجود ندارد.

حج 1400
شعار حج ۱۴۰۰ اعلام شد


پس از بررسی‌های کارشناسی و تأیید نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت، شعار حج ۱۴۰۰ «حج؛ خودسازی، انسجام، اقتدار اسلامی و دفاع از مسجدالاقصی» اعلام شد.

رشیدیان
عربستان هنوز سهمیه حج ۱۴۰۰ را اعلام نکرده است


علی رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت درباره احتمال برگزاری حج تمتع ۱۴۰۰ گفت: به محض اعلام سهمیه حج ۱۴۰۰، سازمان حج و زیارت اطلاع‌رسانی لازم و دقیق را انجام می‌دهد و تأکید بر آن است که متقاضیان اخبار را از منبع موثق دنبال کنند.


ارقامی که می‌گویند ایرانی‌ها امکان حضور در حج را ندارند


سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا، در پی گمانه‌زنی‌ها موجود، در گزارشی آورده است: در حالی که ۴۷ روز به آغاز اعمال حج (بدون احتساب زمان انجام عمره تمتع) باقی مانده، طبق قوانین عربستان زائران حداقل باید ۴۲ روز قبل از اعزام دز اول واکسن کرونا را تزریق کرده باشند، قوانینی که به نظر می‌رسد مانع از حضور زائران ایرانی در حج امسال نیز خواهد شد؛ دولت عربستان هنوز برای هیچ کشوری دعوتنامه حضور در حج تمتع سال جاری را ارسال نکرده و این در حالی است که مسئولان این کشور در مصاحبه‌ها و اظهار نظر‌های رسانه‌ای خود اعلام کرده اند تصمیم دارند حج امسال را با حضور زائران سایر کشور‌های اسلامی برگزار کنند و حتی گفته شده است که امسال عربستان میزبان ۶۰ هزار زائر حج تمتع خواهد بود. دولت عربستان اعلام کرده زائران حج تمتع باید واکسن کرونا زده باشند و قبل از اعزام هم تست کرونای آن‌ها منفی شده باشد. فاصله بین تزریق دو دز واکسن ۲۸ روز است. البته عربستان تأکید کرده است که باید زائران ۱۴ روز قبل از اعزام دو دز واکسن خود را تزریق کرده باشند و ۷۲ ساعت قبل از اعزام نیز تست کرونای آن‌ها منفی شده باشد، این یعنی عملاً حجاج ایرانی یا هر کشور دیگری حداقل ۴۲ روز قبل از اعزام به حج عربستان اولین دز واکسن خود را دریافت کرده باشند. با احتساب این زمان‌ها به نظر نمی‌رسد عربستان تصمیم جدی برای حضور عادلانه زائران کشور‌های اسلامی در حج امسال را داشته باشد و فقط زائران معدودی از کشور‌ها امکان حضور در این فریضه را خواهند داشت؛ کشور‌هایی که زودتر به واکسیناسیون مردم خود اقدام کرده‌اند.

حج و زیارت
تکذیب سهمیه ۲ هزار نفری ایران در حج


مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، پس از اعلام برخی گمانه‌زنی‌ها، با انتشار اطلاعیه‌ای خبر ۱۰ خرداد ماه به نقل از سید علی مرعشی، رئیس این مرکز مبنی بر سهمیه دو هزار نفری ایران در حج ۱۴۰۰ را تکذیب کرد. در این اطلاعیه آمده است: خبر انتشار یافته از قول ریاست محترم مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر احتمال اعزام ۲۰۰۰ نفر زائر ایرانی به حج سال جاری، صحت نداشته است و متن خبر منتشر شده، محتوای جلسه کارشناسی حج بوده که بدون هماهنگی با این مرکز توسط برخی خبرنگاران در سایت‌ها و فضای مجازی نشر داده شده است؛ لذا فصل الخطاب تعیین تکلیف برگزاری یا عدم برگزاری حج برای زائرین ایرانی و وضعیت اعزام زائرین به حج سال ۱۴۰۰ از طریق اطلاعیه رسمی سازمان حج و زیارت خواهد بود.

افضلی
موکب‌داران اربعین واکسینه می‌شوند


یوسف افضلی، معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد بازسازی عتبات عالیات، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به آغاز ثبت‌نام موکب داران برای دریافت مجوز فعالیت در اربعین ۱۴۰۰، گفت: اگر تعداد زائران محدود باشد و موکب‌ها نیز به صورت محدود در اربعین حضور داشته باشند، برنامه‌ریزی شده است که ۵۰۰ موکب ایرانی در اربعین حاضر شوند. در این صورت موکب‌های توانمند و موکب‌هایی که از ترکیب چند موکب کوچک تشکیل شده در اربعین حاضر خواهند شد. همچنین ستاد اربعین وزارت کشور اعلام کرده در صورت اجازه ستاد ملی کرونا مبنی بر حضور موکب‌داران در اربعین خادمان موکب‌ها واکسینه خواهند شد.

گردشگری و معنویت
اعلام فراخوان چهارمین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت


چهارمین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت در راستای «توسعه و تعالی گردشگری ومعنویت» و ایجاد بستر لازم جهت تحقق پایداری، توسعه و کسب درآمد‌های اقتصادی از طریق گردشگری به همت پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی وابسته به جهاددانشگاهی و دانشگاه علم و فرهنگ ۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

ضیایی پرور
تکنیک‌های سواد رسانه‌ای


در دو قسمت دیگر از مجموعه کلیپ‌های آموزشی حمید ضیائی‌پرور، استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات، که در هفته گذشته منتشر شد، وی به تشریح ویژگی‌های اخبار جعلی و دروغ و دلایل تولید آنها، گفت: اولین کار برای شناختن فیک‌نیوزها، جست‌وجوی آن‌ها در اینترنت است. ضیائی‌پرور همچنین درباره دیپ فیک نوعی تکنیک سینمایی است که رفتار، گفتار، حرکت و ... را به فردی که آن کار را انجام نداده است نسبت می‌دهد، گفت: تشخیص واقعیت از دیپ فیک نیازمند سواد رسانه‌ای بالاست. برای مطالعه بیشتر این مطالب به مسیر‌های زیر مراجعه کنید:

‌‌

رسم زندگی


صفحه رسم زندگی سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا، طی هفته‌ای که گذشت به موضوع خانواده ایمانی و ابعاد آن پرداخت.

خانواده ایمانی
خانواده‌ها نیاز به تغییر معنا و سبک زندگی ایثارگرانه دارند


حجت‌الاسلام سیدابوالفضل قدوسی، دکترای روانشناسی و عضو کارگروه تخصصی خانواده مرکز مشاوره حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با ایکنا درباره موضوع مدیریت مقوله خشونت در میان خانواده‌ه‍ا اظهار کرد: تغییر معنا و تنظیم سبک زندگی بر مبنای ایثار و ازخودگذشتگی راهکار اصلی مقابله با خشونت‌گرایی و ناهنجاری‌های اجتماعی است.
نفیسه مرادی

چگونه مبلغ زیست مؤمنانه در خانواده باشیم

نفیسه مرادی، دانشجوی دکترای علوم قرآن و حدیث، پژوهشگر و عضو انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی نیز در گفت‌‌وگو با ایکنا درباره این پرسش که «آیا خانواده ایمانی در آیات و روایات تعریفی دارد؟» بیان کرد: باید صورت‌های مختلف خانواده در نظر گرفته شود و به افرادی که قصد حفظ و ارتقای ایمان خود را در درون خانواده‌هایی با ایمان ضعیف‌تر دارند، زیست مؤمنانه صحیح را آموزش داد، بدین ترتیب حرمت اعضای خانواده حفظ و نیز خوش‌رفتاری فرد سبب جلب افراد خانواده به انجام فرامین الهی شود.
انتهای پیام
captcha