به گزارش ایکنا، شبکه خبری تهران نیوز نوشت: محمدعلی محسنی بندپی، اظهار کرد: نسخهنویسی الکترونیک، پرونده الکترونیک سلامت، فصلبندی خدمات نظام ارجاع و پزشک خانواده از مهمترین اولویتهای کاری در کمیسیون بهداشت بهشمار میروند.
وی گفت: در حالی طرح پزشک خانواده پیش از دولت دهم بهصورت پایلوت و با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف برای اجرایی شدن در کشور به اجرا درآمد که با تغییر دولت، ابتر مانده و به حاشیه رفت.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این در حالی است که اجرای طرح پزشک خانواده و فصلبندی خدمات و نظام ارجاع با حذف هزینههای اضافی، عامل کارآمدی نظام سلامت و بهداشت و درمان برخی از کشورهای پیشرفته است.
وی افزود: در خلأ اجرای طرح پزشک خانواده در حالی گاه برخی بیماران حتی در یک روز به چند پزشک متخصص مراجعه میکنند که آنها بدون اطلاع از پرونده سلامت بیماران، خدمات پاراکلینیکی و اقلام دارویی مختلفی را برایشان تجویز میکنند.
محسنی بندپی عوارض ناشی از تداخل دارویی و آمار مصرف پنج برابری دارو در مقایسه با فاکتور جمعیت را تنها گوشههایی از مشکلات ناشی از عدم اجرای طرح پزشک خانواده در کشورمان برشمرد و ادامه داد: وجود باکسهای دارو در همه خانه نشام میدهد نتوانستهایم در برنامهای مدون مصرف اقلام دارویی را مدیریت و بهینه کنیم.
وی یادآور شد: از اینرو دولت باید بهطور جدی به اصلاح ساختار نظام سلامت پرداخته و شیوه درستی را برای کنترل هزینههای سلامت اتخاذ کند، چراکه در غیر اینصورت تداوم شیوه ناصحیح و توجه به معلول به جای درمان علت اصلی هزینههای سنگینی را به نظام سلامت کشور تحمیل میکند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین دولت باید در کنار توجه به حوزه درمان، با تدوین سند چشمانداز نظام سلامت کشور ترتیبی اتخاذ کند تا علاوه بر حذف هزینههای جانبی و مشکلات تبعی، کاهش هزینهها و اولویتبخشی به اقدامات پیشگیرانه، سلامت نیروی انسانی بهعنوان سرمایه اصلی کشور تأمین و حفظ شود.
انتهای پیام