به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتاب «گزیده شعر سیدعلی میرافضلی» از مجموعه شعر ما است که به همت فاطمه سالاروند در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است.
مجموعه «شعر ما» ویژه نوجوانان بالای پانزده سال است و نوجوانان خلاق، صاحب ذوق و دوستدار ادبیات را با اشعار یکی از شاعران سرشناس معاصر آشنا میکند. در واقع این مجموعه بیش و پیش از آنکه حاصل طراحی و برنامهریزی دست اندکاران تولید کتابهای ویژه نوجوانان باشد، حاصل رفتار نوجوانان اهل شعر و کتاب امروز ایرانی با شعر است. بنابراین انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به منظور پاسخگویی به نیاز نوجوانان علاقهمند به ادبیات، این مجموعه را تدوین کرده است تا دانش و بینش فرهنگی و ادبی آنها را بیش از پیش بارور کند.
اولین شعر از گزیده شیدعلی میرافضلی با «نیایش» آغاز شده است، همان رسمی که در گذشته نیز باب بود و امروزه کمتر مورد توجه قرار میگیرد. ابیاتی از این شعر به این ترتیب است:
صبح آمدهست و پنجرهها حرف میزنند
گنجشکها و زنجرهها حرف میزنند
قربان روشنای لبانی که هر سحر
با چشمه و نسیم و خدا حرف میزنند
گاهی به حرف آینهها گوش میدهند
گاهی به لحن اشک و دعا حرف میزنند
پشت قنوت پنجره، نیلوفران باغ
از لحظههای آبی ما حرف میزنند
این گونه گرم زمزمه این کیست در حیاط؟
صبح آمده است و پنجرهها حرف میزنند
بیشترین پژوهشهای شاعر در شعر کوتاه
باغ تماشا، از سبز، زمزمه، بهار بهترین، در شب، از پشت شیشه، دیوانگیتر، توجیه تنهایی، بیواژه، تا پنجره باز است، کسی این قدر بارانی، مینویسم ماه، دستی برای باغ، بهار من تویی، گاه با خاطرههای دیروز، دریای زلال، دیدار تو، اشتیاق ما، و عشق، تسبیح میسازم، چیزی نگفت باد، سحر بود و باران، چه تلخ است تقدیر آن تک درختی، پرده از راز اگر برداری، یاد کردن از تو، سنگ را آب کردن، خانههای نیمساز و هوا سبز است برخی از عناوین این مجموعه را شامل میشود که در قالبهای گوناگون اعم از غزل و شعر کوتاه سروده شده است.
سید علی میرافضلی متولد ۱۳۴۸ در رفسنجان شاعر، پژوهشگر ادبیات و طنزنویس ایرانی است. وی دانشآموخته رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران بوده و از شاعران برجسته شعر کوتاه بهشمار میرود. وی بیشترین پژوهشهایش را در زمینه رباعی و شعر کوتاه انجام داده و در حوزه تصحیح دیوان شاعران قدیمی نیز فعالیت داشته است.
از آثار پیشین وی میتوان به «تقویم برگهای خزان»، «گنجشک ناتمام»، «دارم به ساعت مچیام فکر میکنم»، «تمام ناتمامیها»، «خواب گنجشکها»، «آهستهخوانی»، «مرا مینویسی»، «کارنامه تیر» و «روزهایی که که جز شب» اشاره کرد.
برشی از کتاب
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«در نامها هر آینه چیزیست
یک راز ناگشوده
یک حس ناشناس
یک اتفاق محو و مهآلود
میایستم برابر دریا و کوه
خورشید را به اسم تو بیدار میکنم
پژواک آفتاب
در زیر طاق آبی این آسمان پاک
تابنده و زلال
نام تو را در آینه تکرار میکنم»
انتهای پیام