به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین امرالله حسنینیا، معاون امور اوقافی، حقوقی و ثبتی این سازمان پیرامون رأی صادر شده دیوان عالی کشور در مورد موقوفه آقمشهد اظهار کرد: کاملا طبیعی است که آرای قضایی در مراحل بدوی و تجدید نظر صادر و در دیوان عالی کشور نقض شوند اما اشکالی که به این پرونده و روند رسیدگی آن وارده است، سوءاستفادهای بوده که علیه نهاد وقف شکل گرفته است که با توجه به تکرار آن، نمیتواند تصادفی و بدون برنامهریزی باشد.
وی با بیان اینکه مردم کشورمان سنت حسنه وقف را امر مقدسی میدانند، تأکید کرد: این تفکر با توجه به نیات مختلف موقوفات اعم از اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی بهوجود آمده است.
معاون امور اوقافی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف تصریح کرد: متأسفانه طی ماههای اخیر در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، خواسته یا ناخواسته، موضوعات نادرستی علیه نهاد وقف مطرح شده است که رسانههای بیگانه هم در حال موجسواری بر روی این مطالب و موضوعات نادرست هستند.
شکلگیری جریانی خاص برای از بین بردن وقف
حجتالاسلام حسنینیا افزود: انتظار میرود که مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی در تمامی سطوح، حامی سنت حسنه وقف باشند، زیرا وقف متعلق به فرهنگ، تاریخ، دین و مذهب جامعه است؛ متأسفانه جریانی خاص برای از بین بردن وقف شکل گرفته است و یک رأی قضایی را در رسانه ملی بهگونهای منعکس میکنند که وقف را در مقابل منافع ملی قرار میدهند و خروج موقوفات از وقفیت که خود میراث معنوی و فرهنگی جامعه است را نوعی موفقیت برای حاکمیت قلمداد میکنند.
وی در مورد انعکاس اخبار صدا و سیما پیرامون موقوفه آقمشهد گفت: موضعگیری ناصواب رسانه ملی علیه وقف، باعث ضربه زدن به اعتماد مردم نسبت به این سنت حسنه میشود و خوراک تبلیغاتی را برای دشمنان و فرصتطلبان تهیه میکند و در نتیجه به فرهنگ و نهاد وقف ضربه میزند؛ متاسفانه موضوع به شکلی مطرح و جهتگیری میشود که وقف در مقابل بیتالمال است؛ در حالیکه وقف، خود نوعی از اموال عمومی بوده و درآمد موقوفات مستقیما به مردم میرسد و به افراد خاص و ویژه واگذار نمیشود.
تبلیغ علیه «وقف» در رسانه ملی
معاون امور اوقافی، حقوقی و ثبتی سازمان اوقاف با بیان اینکه آزادی موقوفه آقمشهد و بازگشت به منابع طبیعی، تعبیر مناسبی نبوده است، تأکید کرد: از رسانه ملی بیش از این توقع میرود؛ از صدا و سیما که رسانه ملی است، گلهمندیم؛ چراکه وقف در نظام جمهوری اسلامی، کمک کار حاکمیت است و میتواند نقش مهمی در تمدنسازی اسلامی داشته باشد؛ این موضوع مهم توسط رسانه ملی نادیده گرفته میشود و علیه وقف در این رسانه ملی تبلیغ میشود.
حجتالاسلام حسنینیا یادآور شد: در گذشته نهاد مردمی و دینی وقف از دولتها جفا دیده و بخشی از موقوفات توسط نهادهای حاکمیتی از بین رفته است؛ آیا بعد از چهل سال از عمر انقلاب اسلامی، همچنان باید این دشمنی با وقف ادامه پیدا کند و رسانه ملی نباید به منویات حضرت امام خمینی (ره) در خصوص وقف توجه کند؟
وی با تأکید بر اینکه عدهای که درون نظام مقدس جمهوری اسلامی مسئولیت دارند، نباید با موقوفات مبارزه کنند، خاطرنشان کرد: این روش نادرست به نهاد وقف و اعتماد مردم نسبت به این سنت حسنه، ضربه میزند که نتیجه آن به نفع جامعه و حاکمیت نخواهد بود.