به گزارش ایکنا به نقل از وبدا، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با بیان اینکه جلسه امروز ستاد با ریاست رئیس جمهور و حضور همه اعضا تشکیل و وضعیت ویروس جهش یافته دلتا در سطح دنیا مرور شد، اظهار کرد: در بیش از ۶۵ کشور دنیا این ویروس شناسایی شده است و همچنان کشورهای دیگری را هم در برمیگیرد. ویروسی با قدرت سرایت بالاتر بوده و اکنون در سراسر کشور در حال چرخش است؛ ردپای این ویروس در استانهای مختلف وجود دارد.
وی با اشاره به بررسی وضعیت بیماری در دنیا عنوان کرد: اکنون بیشترین ابتلا و مرگ و میر در کشور برزیل، هند، اندونزی و بعد روسیه است که درگیری زیادی عمدتا با ویروس دلتا دارند؛ روند بیماری در ۲۵ استان کشور صعودی است. در حال حاضر ۱۴۳ شهرستان قرمز، ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. ۱۶ شهر در کرمان، ۱۳ شهر در فارس، ۱۳ شهر در تهران، ۱۳ شهر در مازندران، ۱۲ شهر در هرمزگان، ۱۰ شهر در سیستان و بلوچستان، هشت شهر در بوشهر و هشت شهر در یزد بیشترین شهرهای درگیر بیماری هستند. بین پنج تا شش شهر استانهای گلستان، گیلان و اصفهان هم درگیر هستند. در برخی ازاستانها هم یک یا دو شهر درگیر بیماری هستند که به معنی تغییر رنگ به سمت قرمز است.
رئیسی ادامه داد: این نکته را مد نظر قرار دهیم که یکی از جاهایی که باید عدم رضایت خود را اعلام کنیم، بحث رعایت پروتکلها است؛ متاسفانه با این هشدارهایی که داده میشود میزان رعایت پروتکلها حدود ۶۶ درصد است که بسیار جای تاسف دارد و حتما نیاز است مراقبت بیشتری انجام دهیم، پروتکلها اگر زیر ۸۵ درصد رعایت شوند قطعا کارساز نخواهند بود. ما نه تنها شاهد افزایش رعایت پروتکلها طی هفته گذشته نبودیم بلکه علی رغم افزایش شیوع بیماری رعایت دستورالعملها رو به کاهش است. عادی انگاری و ساده انگاری افزایش یافته که این موضوع میتواند آسیب زا باشد، از مردم خواهش میکنم رعایت دستورالعملها را جدی بگیرند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: یکی از موضوعاتی که امروز در ستاد تاکید شد و حتما نیاز است با دقت رعایت شود، این است که از حضور در تجمعاتی که شانس انتقال ویروس را افزایش میدهد همچون رستورانها، قهوه خانهها، تالارهای پذیرایی، سالنهای سینما و تئاتر، پاساژها و بازارهای سربسته، استخرهای سرپوشیده و باشگاههای بندسازی، باید پرهیز کرد. امروز تاکید شد که همه عزیزان در اصناف، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و وزارت کشور نظارت بسیار دقیق تری بر این اماکن داشته باشند.
وی تصریح کرد: افزایش کنترل مرزها به ویژه مرزهای شرقی کشور موضوع دیگری بود که در جلسه امروز مطرح شد، نیروی انتظامی و نیروهای مسلح کشور تشدید فعالیتها را انجام میدهند اما مشکل اصلی مرزها و گذرگاههایی است که رسمی نیستند. با توجه به تحولاتی هم که در افغانستان وجود دارد، حجم مهاجران رو به افزایش بوده که نیاز به مراقبت بیشتری است. مرزهای آبی یکی از دیگر دغدغههای ما هستند، عزیزان ما بعد از بررسیها متوجه شدند که در ۲۶ کشتی و شناوری که طی دو هفته گذشته به ایران آمدند، افراد کرونا مثبت حضور داشتند که بلافاصله ایزوله شدند. از کشورهای برزیل، آلمان، عراق، امارات، عمان، هند و مالزی کشتی و شناورهایی به سمت ایران فرستاده شده بودند که بعد از کنترل عزیزان متوجه شدیم که ۶۵ نفر از افرادی که در این کشتیها بودند، کرونا مثبت بودند که به سرعت ایزوله شدند.
رئیسی به قطعی برق اشاره و عنوان کرد: اینکه گفته میشود با قطعی برق سی سی یو، آی سی یو، اورژانس و بخشهای ما از کار میافتند و بیماران خفه میشوند، درست نیست. باید این شایعات را کنار گذاشت. در بحث اعتبار بخشی بیمارستانها همیشه یکی از اصول اولیه و اصلی، برقهای ژنراتور ذخیره است که همیشه وجود دارد. کاری به قطعی برقهای اخیر ندارم، به هر دلیلی در هرجای دنیا ممکن است برق قطع شود این به این معنی تعطیلی اتاق عمل نیست. در بیمارستانها برق های اضطراری و پشتیبان داریم و تا الان هم هیچ مشکلی در این زمینه نداشتهایم؛ نه اینکه از قطعی برق دفاع کنم، از این دفاع میکنم که برای مردم تشویش ایجاد نکنید. من این موضوع را تکذیب میکنم و اگر در بیمارستانی با قطعی برق، فعالیتهای اتاق عمل تعطیل شود، دیگر بیمارستان نیست و باید بسته شود؛ باید در این زمینه صادقانه برخورد کرد. قطعی برق برای ما دردسر ایجاد میکند اما در این زمینه مدیریت داریم و اجازه نمیدهیم اتفاق بیافتد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: همین موضوع در بحث واکسنها هم وجود دارد؛ به همه مردم قول میدهم، زنجیره سرد واکسن از زمانی که از کشوری دیگر در هواپیما بارگیری کنیم تا زمانی که این واکسن در دورترین نقطه کشور به دست مردم برسد، رعایت میشود و خیلی هم ربطی به قطعی برق ندارد. زنجیره سرد ما تا سطح روستا پیش بینی شده است و پیش بینی این هم شده است که اگر برق هم قطع شود هیچ مشکلی برای واکسنها ایجاد نخواهد شد. این روزها باب شده است که پشت هم خبرهای منفی برای اضطراب و تشویش مردم منتشر میشود. در حوزه خود حداقل این اطمینان را به مردم میدهیم که نه در بیمارستانها و نه در زنجیره سرد واکسیناسیون، هیچ خللی ایجاد نشده و نخواهدشد.
وی بیان کرد: خبر خوب اینکه از این هفته روند واکسیناسیون در کشور بسیار بسیار بهتر خواهد شد. میزان قابل توجهی واکسن دیروز و امروز به دست ما رسیده و در این هفته هم خبر خوبی است که واکسن دوباره به دستمان خواهد رسید و سرعت واکسیناسیون بالاتر خواهدرفت. از روز دوشنبه ان شاالله از گروه ۷۰ سالههایی که قبلا برای واکسیناسیون فراخوان شده بودند، دو سال پایینتر خواهیم آمد و واکسیناسیون گروه سنی ۶۸ سال به بالا، شروع خواهدشد. از مردم عزیز خواهش میکنم افرادی به مراکز مراجعه کنند که پیامک برای آنها ارسال شده است؛ اینکه بدون فراخوان و دعوت حضور پیدا کنند، تجمع ایجاد میشود.
رئیسی عنوان کرد: مراکز تجمیعی واکسیناسیون را افزایش و ظرفیت تزریق روزانه را بسیار بالا بردهایم اما تاکیدمان این است که عزیزان بدون نوبت دهی مراجعه نکنند و اینکه ساعت دو و سه صبح بروند و اسم بنویسند، قطعا روشی منسوخ شده است و آن را توصیه نمیکنیم. مردم عزیز هم بدانند اگر واقعا به آنها نوبت داده نشده، مراجعه نکنند. ما به تدریج همه افراد را دو سال دو سال برای واکسیناسیون دعوت خواهیمکرد و هیچ مشکلی وجود نخواهدداشت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان گفت: کندیهایی در تامین واکسن داشتیم که خوشبختانه با ورود واکسنهای داخلی و خارجی جبران و برطرف میشود. فیلم، عکس و داستانهایی که منتشر شد، مربوط به تهران بود. واقعا در استانها هیچ مشکلی نداشتیم، در تهران دو تا سه مرکز بود که بدون نوبت برخی مراجعه کرده بودند و درخواست واکسن داشتند. اکنون بیش از 80 مرکز تجمیعی در تهران راه اندازی کردهایم که دوباره به اطلاع مردم خواهدرسید و با خیال راحت میتوانند واکسیناسیون خود را انجام دهند.