به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری «پایان فاز یک کار آزمایی بالینی واکسن نوترکیب نورا» امروز چهارشنبه، 20 مردادماه با حضور حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در محل این دانشگاه برگزار شد.
ابوالقاسمی در ابتدای این نشست گفت: بیمارستان بقیةالله بهعنوان یکی از 5 بیمارستان بزرگ کشور با اجرای طرح سلولهای بنیادی، استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان و شیوههای مختلف درمانی مرگومیر ناشی از کرونا را تا 4 درصد نسبت به مراکز دیگر کاهش داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) افزود: ما اولین جایی بودیم که کورتون را بهعنوان درمان کرونا پیشنهاد دادیم که اکنون توسط سازمان بهداشت جهانی تائید شده و تنها درمان اثباتشده محسوب میشود.
وی اظهار کرد: روشهای دیگری برای درمان کرونا پیگیری شد که حاصل تحقیقات دانشجویانی بود که تا نیمههای شب پروژههایی را انجام داده و در حال تحقیق و بررسی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) بابیان اینکه نتیجه این تحقیقات، واکسن نورا بود، گفت: این واکسن بدون امکانات، فازهای مطالعاتی و فاز یک انسانی را طی کرده است.
ابوالقاسمی افزود: نتایج آزمونهای مطالعاتی، حیوانی و پریکلینیکال موردتوجه وزارت بهداشت قرارگرفته است، در همین راستا به ما اجازه دادند که از تیرماه فاز اول این واکسن را بهعنوان یک واکسن پروتئینی نوترکیب آغاز کنیم.
وی گفت: همانطور که انتظار میرفت به دلیل اینکه نورا یک واکسن نوترکیب و پروتئینی بود در فاز ۱ عوارض جدی نداشتیم. این واکسن در ۳ دوز به داوطلبان تزریق شد و نتایج اولیه نشان داد عوارض خاصی از حاصل تزریق سه دوز وجود نداشته جز دردها و تبهای جزئی. این واکسن همانطور که انتظار میرفت کمعارضه بوده و در گرید 2 باقی ماند و به عارضههای گرید ۳ و ۴ نرسید. فاز اول تست انسانی در سنین ۱۸-۵۰ سال بود که نتایج آن طی دو هفته آینده به وزارت بهداشت ارسال میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) بابیان اینکه تا دو هفته آینده تعداد افرادی که دوز سوم این واکسن را تزریق میکنند، تکمیل میشوند و نتایج را به وزارت بهداشت ارسال خواهیم کرد، گفت: بنا داریم اگر وزارت بهداشت تائید کند، فاز دوم و سوم بالینی واکسن نورا را در یک دوره روی ۳۰۰ تا ۵۰۰ داوطلب تزریق کنیم.
ابوالقاسمی اضافه کرد: فاز یک واکسن نوترکیب نورا در سه دوره به داوطلبان تزریق شد و بنا داریم اگر ایمنیزایی واکسن در فازهای ۲ و ۳ بالا باشد، از سه دوز تزریق را به دو دوز تقلیل دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در ادامه این نشست با بیان اینکه خوشبینانه تا سه ماه آینده تست بالینی این واکسن را طی میکنیم، گفت: اگر این واکسن مؤثر باشد، امکان تولید سه میلیون دوز واکسن را در ماه خواهیم داشت و اکنون قرارداد پنج میلیون دوز را منعقد کردهایم.
وی از آمادگی این مجموعه برای ورود به فاز دوم خبر داد و افزود: با وزارت بهداشت صحبتهایی داشتهایم که فاز بعدی را با داوطلبان سنین ۱۲ تا ۱۸ سال داشته باشیم؛ زیرا قرار است مدارس و دبیرستانها باز شود.
ابوالقاسمی بیان کرد: علیرغم اینکه جوانان علائم شدیدی از ابتلا به کرونا ندارند اما میتوانند ناقلان جدی محسوب شوند بنابراین باید هر چه سریعتر قشر سنی جوان را واکسینه کنیم تا از انتقال ویروس جلوگیری شود، در این راستا بنا داریم که فازهای ۲ و ۳ واکسن را به سنین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) ادامه داد: نیاز داریم افرادی از ۱۲ تا ۵۰ سال که تاکنون به کرونا مبتلا نشدهاند در پروسه این واکسن داوطلب شوند.
ابوالقاسمی تأکید کرد: محدودیتی در پذیرش داوطلبان بالای ۵۰ سال وجود ندارد اما در حال حاضر بسیاری از این افراد واکسینه شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در ادامه در پاسخ به پرسش ایکنا که «مشابه خارجی واکسن نورا چه واکسنی است؟» گفت: واکسنهای دیگری هم در فازهای تری کلینیکال هستند که پروتئینی و نوترکیباند که از این نوع واکسنها بسیار داریم اما مزایای واکسن نورا این است که تولید کردن آن از بقیه واکسنها راحتتر است و زیرساخت آن در کشور وجود دارد.
وی در ادامه در پاسخ به دیگر پرسش ایکنا که «واکسن نورا چه مراحلی برای تائید گذراند؟» گفت: واکسن نورا هم مانند سایر واکسنها باید ۳ فاز را طی کند تا عارضههای آن در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت بررسی شود و با دارونماها برای بررسی اثربخشی آن مقایسه میشود.
ابوالقاسمی در پایان با تأکید بر اینکه باید اقدامات سریع انجام صورت گیرد تا زنجیره کرونا قطع شود، گفت: امیدواریم دولت جدید حمایتهایی از واکسنهای داخلی و استفاده از واکسنهای خارجی را در اولویت قرار دهد تا این موج سنگین کرونا از بین برود.
انتهای پیام