کد خبر: 3991981
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۷
از صبح امروز؛

جلسات علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی آغاز شد / دفاع رئیس جمهور از وزرا و سخنان موافقان و مخالفان

جلسات علنی مجلس شورای اسلامی از صبح امروز شنبه 30 مردادماه، برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیس جمهور آغاز شد.

به گزارش ایکنا، جلسه علنی صبح امروز، شنبه 30 مرداد، مجلس شورای اسلامی با دستورکار بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی رئیس جمهور با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط محمدرضا پورزرگری، قاری ممتاز بین‌المللی کشورمان، آغاز شد.

در ادامه محمدباقر قالیباف با عرض تسلیت و تعزیت سالروز شهادت امام سجاد(ع) به ملت عزیز ایران و مسلمانان و آرزوی قبولی عزاداریهای ملت عزیز ایران گفت: از همه خطبا، ذاکرین و خادمین هیئات که عزاداری‌ها را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خوبی برگزار کردند تشکر و قدردانی می کنم. 

رئیس مجلس شورای اسلامی درادامه با عرض خیرمقدم به رئیس جمهور، معاون اول، وزرای پیشنهادی دولت و تمامی مسئولان حاضر در صحن علنی گفت: مجلس شورای اسلامی براساس آیین نامه داخلی، از امروز برای بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دولت جلسات خود را تا پایان هفته برگزار خواهد کرد. مجلس و دولت در صحن مجلس طی چند روز آینده، مسئولیت مهم و حساسی را به دوش دارند.

وی افزود: امیدوارم همچنان که هفته گذشته براساس آیین نامه داخلی مجلس، وزرای پیشنهادی در کمیسیون های تخصصی مجلس مطابق برنامه ریزی از قبل تعیین شده، حضور یافتند و با شکل گیری یک سامانه برای اولین بار این فرصت فراهم شد تا تمامی وزرای پیشنهادی یک به یک در جلسات کمیسیون ها حضور یافته تا همه نمایندگان به صورت چهره به چهره با این وزرای پیشنهادی صحبت کنند.

قالیباف اظهار با اشاره به برگزاری بیش از 270 جلسه فشرده در کمیسیون های تخصصی مجلس باحضور وزرای پیشنهادی گفت: این جلسات موجب شناخت خوب نمایندگان از وزرای پیشنهادی و هم وزرای پیشنهادی شناخت خوبی نسبت به مجلس، نگاه ها و انتظارات در حوزه های تخصصی پیدا کردند که این موضوع جزو اقدامات و کارهای ماندنی بود که اولین بار در دوره یازدهم مجلس اجرا شد و امیدواریم در آینده هم این روال ادامه یابد.

وی بیان کرد: حضور وزرای پیشنهادی در کمیسیون های تخصصی مجلس موجب شد تا حواشی کمترین تأثیر را بر نظر نمایندگان درخصوص برنامه های این وزرای پیشنهادی داشته باشد و بیشتر در یک نشست چهره به چهره این شناخت حاصل شود. امیدواریم در روزهای پیش رو در صحن علنی هم این فرصت فراهم شود تا نمایندگان، وزرای پیشنهادی و رئیس جمهور نظرات خود را بیان کرده تا به یک نظر نهایی درخصوص کابینه دولت برسیم.

پس از نطق رئیس مجلس، رئیس جمهور در سخنانی برنامه‌های دولت را تشریح و وزرای پیشنهادی را معرفی کرد؛ رئیس جمهور 2.5 ساعت فرصت سخنرانی داشت که یک ساعت از این فرصت استفاده کرد و همچنان یک ساعت و نیم دیگر فرصت دارد. 

در ادامه 5 نماینده موافق و 5 نماینده مخالف به مدت 15 دقیقه نظرات خود را درباره کلیت کابینه ارائه دادند.

در ادامه رئیس جمهور و یا نماینده تعیین شده از سوی وی می‌تواند به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد. پس از آن مجلس براساس حروف الفبا وارد بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی می‌شود.

برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا سخنگوی کمیسیون‌ها گزارشی از برنامه‌های مطرح شده از سوی وزرای پیشنهادی مربوط به کمیسیون خود ارائه می‌کنند و بعد از آن نیز دو نماینده مخالف و دو نماینده موافق برای هر وزیر صحبت خواهند کرد که هر کدام 15 دقیقه فرصت دارند و در نهایت نیز وزیر پیشنهادی مربوطه یا رئیس جمهور فرصت دارد تا از برنامه‌ها و صلاحیت وزیر دفاع کند. 

محورهای سخنان موافقان کلیت کابینه:

ـ محمد مولوی، نماینده مردم آبادان: جوانتر بودن وزرای پیشنهادی نسبت به دولت های قبل.

ـ عبدالله ایزدپناه، نماینده مردم ایذه و باغملک: وجود وزرای انقلابی و بابرنامه و توجه آنها به مناطق محروم.

ـ حجت الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان: جوان گرایی و فسادستیزی وزرای پیشنهادی.

ـ لطف الله سیاهکلی، نماینده مردم قزوین، ابیک و البرز: وجود روحیه تحول خواهی، عدالت محوری و فسادستیزی در وزرای پیشنهادی.

ـ حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر: شکل گیری دولت براساس شایست سالاری، مردمی بودن و مدیریت جهادی.

ـ سید کریم حسینی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون: جوانی، تجربه و سلامت نفس اعضای کابینه پیشنهادی.

ـ علیرضا ورناصری قندعلی، نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا: نگاه عدالت محور در برنامه های پیشنهادی وزرا.

ـ رحیم زارع، نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان: تلفیق یک تیم با تجربه با رویکرد جوان گرایی، برخورداری از روحیه انقلابی، تیم اقتصادی هماهنگ و بهره مندی از وزرای کارآزموده گذشته. 

محورهای سخنان مخالفان کلیت کابینه:

ـ حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات: عدم ارائه برنامه منسجم از سوی دولت در خصوص مسائل فرا وزارتخانه ای، بی توجهی به بانکها در برنامه های وزرای پیشنهادی.  

ـ ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و مهرستان: همتراز نبودن برنامه های ارائه شده با شرایط کنونی کشور.

ـ علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میان درود: مشخص نبودن برنامه دولت برای مهار تورم افسارگسیخته و مدیریت معضل کرونا، فقدان برنامه برای عدالت کارگری و روشن نبودن سیاستهای پولی و مالی.

ـ حسن محمدیاری، نماینده مردم طوالش و رضوانشهر و ماسال: عدم استفاده از بانوان در کابینه، ضرورت قاطعیت مبتنی بر عقلانیت در سیاست خارجی. 

ـ جلال محمودزاده، نماینده مردم مهاباد: فراجناحی و فراحزبی نبودن کابینه معرفی شده، تجربه کم وزرا به ویژه در حوزه اقتصادی، عدم استفاده از نخبگان اهل سنت و بانوان.

ـ معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند: ضرورت ارائه برنامه برای اصلاح ساختار فاسد نظام بانکی، انتقاد از عدم استفاده از ظرفیت اهل سنت و بانوان.

ـ محدرضا صباغیان بافقی، نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه: ضرورت اعلام شفاف اموال رئیس جمهور و وزرا.

ـ حجت الاسلام حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان: کمی نبودن برنامه های وزرای پیشنهادی، نامشخص بودن برنامه دولت برای کنترل تورم و تولید مسکن.  

انتهای پیام
captcha