
به گزارش خبرنگار ایکنا، به مناسبت نوزدهمین سال گرامیداشت روز جهانی مسجد، مرکز رسیدگی به امور مساجد نشستی مجازی برگزار و در پایان این نشست بیانیهای صادر کرد.
متن بیانیه پایانی نشست گرامیداشت روز جهانی مسجد به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
قال الله تبارک و تعالی: «واقیموا وجوهکم عند کل مسجد».
شریعتی که به دست امین وحی به سینه امین جهانیان نازل شد، در خانهای که پذیرای اش مغفرت و تحفهاش بهشت است به بار نشست و مسجد به جایی بدل شد که مسلمین به یگانگی رسیدند. یگانگی در معبود، یگانگی در هدف و اندیشه، یگانگی در علایق و سلایق و یگانگی در بایستگیها و شایستگیها. مسجد برای مسلمین در حکم خانهای امن است که میتوانند در آن با احساس لطیف انسانیت زیر لوای شریعت به استشمام عطر بهشت برادری دست یابند. از این رو است که به واسطه قدرت اتحاد آفرینی در میان مردم، مسجد پررنگترین مجتمع امت اسلامی است و خداوند متعال پاداش سازنده یک مسجد را با قدمهای آرام و مطمئنی که بر صراط میگذارد به او عطا میکند.
تاریخ همواره شاهد کینه ورزی کوته نظرانی است که مردم را در چنگ افکار محدود مادی خود میخواهند که اگر کوته نظر نبودند کامیابی و خوشبختی خالصی که در گروِ این اتحاد بر جان مردم مینشیند را به خاطر اهداف پست خود به نابودی نمیکشاندند. به راستی دشمنی که میفهمد شاهراه حرکت به سمت احیای تمدن اسلامی، احیای مسجد اصیل است، نمیتواند شمشیر خود را در غلاف رها کند و به انگیزه پرپر کردن ثمرات این اتحاد آن را برنیاورد.
روز جهانی مسجد، که به تعبیر رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) اساساً یک روز انقلابی است، یادآور اقدام خبیثانه رژیم صهیونیستی در جسارت به قبله اول مسلمین و به آتش کشیدن مسجدالأقصی و تجلی عمق دشمنی این رژیم کودککش با اسلام عزیز و مقدسات مسلمانان جهان است.
اما امروز با خیزش ملتهای مسلمان با تأسی از انقلاب اسلامی، مساجد علاوه بر جایگاه عبادی به پایگاهی راهبردی برای جهان اسلام تبدیل شدهاند که روز به روز پر فروغتر و پر رونقتر میشود و اميد که ملتها و دولتهای اسلامی با بازشناسی نقش و کارکرد مساجد در هزارۀ سوم بتوانند شبکهای جهانی را بازآفرینی کنند که اتحاد و انسجام ملتهای اسلامی در بستر این شبکۀ الهی، هرچه بیشتر فراهم گردد.
و اینک و با توجه به شعار روز جهانی مسجد در سال 1400 یعنی: «مسجد، پایگاه بصیرت و مقاومت»
التزام به اصول ذیل مورد تاکید قرار میگیرد:
- آیا میشود صهیونیسم را چیزی به جز ناسوری کهن، تحمیل شده از منفعت طلبانی مادیگر بر پیکر جهان اسلام دانست؟ فلسطین تا در این ورطه مظلومیت بینام و نشان دست و پا میزند، چشم جهانیان بر حقیقت کور خواهد ماند. باید بتوانیم با اتحادی بیمانند نشان دهیم که معامله ننگین قرن به جز شکست و روسیاهی حاصلی ندارد و از این رهگذر هستههای مقاومت را با هدف تحقق آرمان تمدن اسلامی فراگیر، در سرتاسر دنیا شکل داده و انتقام محتومی که پانزده قرن سابقه و گسترهای از واقعه عاشورا تا شهادت بزرگ سردار سلیمانی دارد را محقق خواهیم کرد و قبله اول مسلمانان را به آغوش امت واحده باز خواهیم گرداند.
- نیروی جوان به هر عرصهای پا نهد، با نشاط و خلاقیت خود میتواند جریان سازی کند و زندگی را در رگهای حیات آن اجتماع به جریان اندازد. یکی از اهداف مهم مسجد که مقام معظم رهبری هم بدان اشاره نمودهاند جذب جوانان به این مرکز حساس و پراهمیت میباشد. جوانی که حضورش در مسجد پررنگ باشد، با چشیدن طعم شیرین اتحاد در حلقه مسلمین، تن به خروج از این وادی امن و ورود به وادی انحراف نمیدهد.
- با توجه به مقتضیات زمان باید بدانیم میتوان نقش مسجد را به شکلی پویا در سایر جنبههای مورد نیاز نیز تسری بخشید. به گونهای که کارکردهای اجتماعی، مانند افزایش سرمایه و کسب و کارهای مورد تایید شریعت هم در آن تعریف شود. بدین سان بسیاری از مشکلات جامعه بدون استیصال حاصل از امدادطلبی از اغیار، حل شده و جریان گرم و پرمهر صلح جویانهای بین آحاد مردم بر قرار میگردد.
- سیدالشهدا علیهالسلام در حساسترین مقطع تاریخ با بذل خون خود و خانواده مکرمش، اهمیت مقاومت در برابر ظالم را به امت مسلمان تعلیم کردند و اگر درس مقاومت توسط مومنین و عالمان مجاهد به جامعه اسلامی منتقل نمیشد بصیرت حاصل از این خونفشانی در نطفه خفه میشد و چیزی از مفهوم ایثار در قاموس فکری مسلمین باقی نمیماند. با توجه به نقش بصیرت افزایی مساجد در طول تاریخ، ائمه جماعات باید تلاش خویش را جهت زودودن گرد غبار غفلت بر قلوب مومنین دوچندان کنند و ایستادگی در جبهه مقاومت را معنا نمایند.
- در منشور فکری مقام معظم رهبری نقش خودسازی در کنار ساختن جامعه و تمدن، پررنگ است. مسجد اصیل به فردیت انسان مسلمان رنگ بوی تعهد و اخلاق میدهد. از آنجا که هر مسلمانی هویت خود را در مسجد تعریف کرده و آن را منزل و مقر خویش مییابد، میتوان انتظار داشت مسجد به همان اندازه که در ساختن اجتماعی اسلامی، موثر است نقش مهمی در تهذیب نفس افراد داشته باشد. تنها کافی است بگذاریم این مأمن الهی به بهترین شیوه شکوفا شود تا ما نیز از ظرفیتهای بیکرانش بهرهمند شویم.
- یکی از ظرفیتهای مهم مسجد حس اعتماد و امنیتی است که به مردم منتقل میکند. از آنجا که مسجد خانه مسلمین است و احساس تعلق به آن از کودکی در نهاد آنان ثبت میشود، مأمن مناسبی برای ابراز نیاز و آوردن حاجت و دلمشغولی مؤمن است. در همین راستا مقام معظم رهبری مدظله العالی با قلمداد کردن بیماری کرونا به عنوان مسئله اول کشور، تاکید نمودند که مساجد باید به مرکزی برای کمک و همیاری مردم و احسان و مواسات بین مؤمنین، تبدیل شود.
- مقام عظمای ولایت دام ظله الشریف به عنوان تئوریستین انقلاب اسلامی و نیز سکان دار آن، طرحی جامع را برای ترسیم خط سیر این نهضت تا تبدیل شدن آن به جامعه اسلامی و آمادگی برای تحقق تمدن بزرگ مهدوی(عج) ترسیم نمودند و آن را بیانیه گام دوم نام نهادند که نقش مساجد در تحقق آن، نقشی منحصر به فرد و بدون جایگزین است. سیاستگزاران و کارگزاران مساجد و به خصوص ائمه جماعات، باید برخود فرض بدانند که با نصبالعین قرار دادن این بیانیه، برنامههای میان مدت و بلند مدت فرهنگی و اجتماعی خود را با محوریت محله، ترسیم نمایند تا از مبدأ این کانون عبادت و هدایت، حرکت جامعه برای رسیدن به جامعه مهدوی(عج) راهبری شود.
- در پایان نام و یاد امام خمینی(ره)، احیاگر مساجد و شهیدان سرافراز را گرامی میداریم و تندرستي و دوام توفیقات را برای رهبر فرزانۀ انقلاب اسلامی و ملت سرافراز ایران از درگاه خداوند بزرگ خواستاریم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
انتهای پیام