به گزارش ایکنا، دولت محلی ایالت پنجاب پاکستان ضمن استقبال از تلاشهای همسر نخستوزیر پاکستان در راستای تقویت همزیستی مسالمتآمیز، احترام متقابل به عقاید مختلف و همچنین تشویق تقریب مذاهب اسلامی در این کشور در نظر دارد با تأسیس این مراکز تحقیقاتی در حوزه عرفان و تصوف، مردم این کشور را از خطر گرایش به افراطگرایی حفظ کند.
در مرحله اول مرکز تحقیقات عرفان و علوم و فناوری شیخ ابوالحسن شاذلی در لاهور اخیراً با حضور بشری بی بی، همسر عمران خان، نخستوزیر پاکستان راهاندازی شد.
بنا به اعلام خانه فرهنگ کشورمان در لاهور، این مرکز تحقیقاتی در زمینه عرفان و اندیشه اسلامی مبتنی بر مدارا و احترام به عقاید یکدیگر و همچنین در حوزه علوم و فناوری روز دنیا فعالیت خواهد کرد.
نام این مرکز از ابوالحسن شاذلی، مؤسس طریقت شاذلی از عارفان اهل کشور مراکش در قرن سیزدهم میلادی گرفته شده است. طرفداران این طریقت برخلاف دیگر طرایق تصوف از عزلت و گوشهنشینی پرهیز کرده ضمن شرکت در فعالیتهای اجتماعی و کسب و کار برای معاش خانواده، از پوشیدن نمادها و لباسهای صوفیگری نیز امتناع میکنند.
قرار است در این مرکز تحقیقاتی اندیشمندان و محققان اسلامی برای توسعه افکار عرفانی و علوم اسلامی فعالیتهای پژوهشی انجام دهند و به گفته مسئولان محلی در دولت ایالت پنجاب مرکز تحقیقات شیخ ابوالحسن شاذلی همیشه بر روی دانشجویان علاقهمند و دانشپژوهان باز خواهد بود.
بشری بی بی در سخنانی در مراسم افتتاحیه این مرکز تحقیقاتی با تبیین اهداف بازگشایی این مرکز، بر تحقیق و پژوهش در حوزه تاریخ اسلام و آموزههای عرفانی در کنار دیگر علوم اجتماعی و انسانی مدرن تأکید کرد و گفت: همه جوانان و علاقهمندان به عرفان در پاکستان باید از راه دور به این مرکز پژوهشی دسترسی داشته باشند تا از این طریق این مرکز بتواند به اهداف خود برسد.
هنگام افتتاح این مرکز علمی، ندیم محبوب، دبیر بخش آموزش عالی ایالت پنجاب با تمجید از علاقه «بشری بی بی» به توسعه فرهنگ میانهرو عرفانی در سراسر پاکستان به ویژه در ایالت پنجاب پرجمعیتترین و مهمترین ایالت این کشور گفت: در محوطه جدید دانشگاه دولتی لاهور(GCU)، بخش آکادمی این مرکز تحقیقاتی با اعتبار 100 میلیون روپیه احداث خواهد شد و بهزودی همه کتابخانههای دانشگاهها و مراکز علمی و آموزشی در این کشور به این مؤسسه از طریق سامانه مدیریت متصل خواهد شد.
مرکز شیخ ابوالحسن شاذلی به یک سالن اجتماعات، کتابخانه برای مطالعه و خط اینترنت پرسرعت مجهز است. قرار است این مرکز تحقیقاتی به 75 ژورنال(نشریه) علمی بینالمللی، پایگاههای اینترنتی حاوی 150 میلیون پایان نامه علمی جهان و همچنین کتابخانههای دیجیتالی دانشگاههای معتبر جهان از جمله آکسفورد، جی استور، کمبریج و هاروارد متصل شود.
دولت عمران خان در راستای تقویت روحیه مدارای اسلامی و همزیستی مسالمتآمیز پیروان مذاهب مختلف اسلامی، توسعه عرفانی و تصوف را در دستور کار خود قرار داده است.
دانشکده «تصوف» یا «عرفان» در این مرکز با ظرفیت تحصیل800 دانشجو در حال احداث است و احداث دانشگاه اولین گام بشری بی بی بانوی اول پاکستان و شخص عمران خان، نخستوزیر این کشور برای تقویت جایگاه افکار تصوف و عرفان در این کشور اسلامی است.
گفته میشود عمران خان، نخستوزیر و بشری بی بی بانوی اول پاکستان به دور از هیاهوی رسانهای به صورت متوالی ضمن بازدید از زیارتگاه صوفیان در ایالت خیبرپختونخواه و ایالت پنجاب ساعاتی را در این مراکز به ذکر و عبادت میپردازند.
انتهای پیام