کد خبر: 3996224
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶

اولین نشست عمومی انسیه خزعلی برگزار شد / دست یاری معاونت امور زنان به سمت سمن‌ها

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اولین نشست عمومی خود که با نمایندگان سمن‌ها برگزار شد، گفت: تشکل‌ها باید بر وعده‌ها و برنامه‌های دولت نظارت کنند و نصیحت‌کننده و خیرخواه دولت باشند و ما دست یاری به سمت تشکل‌های مردم‌نهاد دراز می‌کنیم.

اولین نشست عمومی انسیه خزعلی/ دست یاری به سمت سمن‌ها دراز می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایکنا، انسیه خزعلی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اولین اقدام عمومی خود پس از انتصاب، امروز پنجشنبه، 18 شهریورماه با نمایندگان تعدادی از سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه زنان و خانواده به صورت مجازی و حضوری دیدار کرد.

در این نشست، انسیه خزعلی با ابراز خرسندی از اینکه اولین جلسه رسمی وی با سازمان‌های مردم‌نهاد است، گفت: جلسات و بازدیدهای مختلفی را از هفته گذشته با توجه به نیازها و شرایط موجود برگزار کرده‌ایم، اما امروز اولین جلسه عمومی را با سمن‌ها خواهیم داشت.

سمن‌ها مطالبه‌گر و ناظر دولت باشند

وی ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد برای ارتقای وضعیت زنان تلاش می‌کنند و این زیباترین شروعی است که می‌توانیم داشته باشیم و امیدواریم همراه ما باشید و با اتفاق نظر بر روی مشترکات، از همه گروه‌ها و جناح‌ها در این مسیر مبارک فعالیت کنیم.

خزعلی با تأکید بر جایگاه مهم سمن‌ها، گفت: جایگاه سمن‌ها در دولتی که به نام دولت مردمی شناخته شده، جایگاه والایی است. سمن‌ها سازمان‌های داوطلبانه، غیر دولتی، عام المنفعه و غیر سیاسی هستند با ویژگی حرکت مردمی که امیدواریم گسترش پیدا کنند و شاهد این باشیم در سال‌های آینده به عنوان یک سرمایه اجتماعی ناظر، مطالبه‌گر و کمک‌کار دولت باشند.  

وی ادامه داد: دولت باید به دست مردم و همین گروه‌هایی که تشکل‌ها را ایجاد کرده‌اند، حرکت کند. تشکل‌ها باید بر وعده‌هایی که دولت داده و برنامه‌های دولت نظارت و نصیحت‌کننده و خیرخواه دولت باشند. یکی از تعبیرات حضرت علی (ع) برای امت این است که خیرخواه حکومت باشد، حکومت را نصیحت و بر کار دولت‌مردان نظارت کند. 

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: شعار ما زنان، باید عدالت فراگیر باشد؛ عدالتی که در همه بخش‌ها و اقشار اهدافی را برای ارتقای زنان دنبال کند. ما از همه طرح‎ها در خصوص زنان در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و ... استقبال و تا حدی که بتوانیم چه مادی و چه معنوی حمایت خواهیم کرد.

وی از همه کسانی که در این معاونت مسئولیت داشتند و حرکت‌های خوبی را تا حد توانشان انجام داده‌اند، تشکر کرد و گفت: از همه کسانی که مدعی حقوق زن هستند، مطالبه کنیم که به میدان بیایند و توانمندی‌های خود را به منصه ظهور برسانند؛ ما استقبال می‌کنیم و از این پس جلسات مکرر و متعدد در خدمت سمن‌ها خواهیم بود.

چرا روسری مشکی؟

به گزارش ایکنا، از حواشی جالب این نشست صحبت مجری برنامه بود که انسیه خزعلی از وی به دلیل استفاده از روسری به رنگ مشکلی، انتقاد و سؤال کرده است.

در این نشست همچنین مطرح شد که از این پس لینکی در درگاه سایت معاونت امور زنان بارگذاری شده که افراد می‌توانند با مراجعه به آن هر نکته و مسئله‌ای را که صلاح می‌دانند مطرح و بارگذاری کنند.

اولین نشست عمومی انسیه خزعلی/ دست یاری به سمت سمن‌ها دراز می‌کنیم

در ادامه این نشست، تعدادی از نمایندگان سمن‌های استانی به صورت مجازی مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند. از جمله نرگس شیخ اسدی، مدیرعامل مؤسسه قرآن و عترت عنبرآباد از جنوب کرمان، گفت: می‌توان کارهای ارزشمندی را در جنوب کرمان انجام داد؛ باید اینجا از ثروتمندترین مناطق کشور می‌بود که برعکس از محروم‌ترین مناطق کشور است.

وی ادامه داد: ما اقدامات قرآنی در حوزه سبک زندگی و کارآفرینی انجام می‌دهیم. طرح بزرگ خانه اشتغال و مهارت را با دست خالی راه اندازی و زنان سرپرست خانوار را دور هم جمع کرده‌ایم و در فصل خرما برای صادرات خرما فعالیت می‌کنیم. اینجا بانوان علاقه به اشتغال دارند، اما شرایط مهیا نیست و در جلسات، مسئولان بیشتر به اشتغال و طرح‌های آقایان توجه می‌کنند در حالی که توانمندی خانم‌ها را می‌شناسند. ما بیشتر از 10 هزار قرآن‌آموز و 40 مربی قرآن داریم.

شیخ‌اسدی اضافه کرد: ما خانه مهارت راه انداخته‌ایم. در فصل تولید سبزیجات هم هستیم و برای اینکه خانم‌ها مجبور نشوند به گلخانه‌ها و مشاغل مردانه بروند و آسیب ببینند، نیاز داریم که امکانات برای ما فراهم شود تا بانوان را در این بخش مشغول به کار کنیم.

نماینده یکی از سمن‌ها از استان خوزستان نیز خواستار کمک به بانوان برای کارآفرینی و راه‌اندازی صفحه اینستاگرام رسمی برای عرضه خلاقیت‌ها و محصولاتشان شد و گفت: ما با همکاری اداره کل ارشاد، میراث فرهنگی و شهرداری بازارچه خوداشتغالی زنان را راه اندازی کرده‌ایم و 28 غرفه فعال داریم. در دوران کرونا که خانم‌ها نمی‌توانند در نمایشگاه‌های فصلی شرکت کنند در این غرفه‌ها محصولات خود را عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: سال گذشته به ما وام دادند تا کلاس آموزشی برگزار کنیم، این کلاس‌ها نیاز ادامه دارد تا خانم‌ها بتوانند کارگاه خانگی و خوداشتغالی داشته باشند. همچنین نیازمند به دست آوردن پارچه‌های مخصوص ماسک و آموزش تکنیک دوختن با دستگاه‌های خانگی هستیم تا بتوانیم تولیدات خود را به بازار عرضه کنیم. همچنین از انجایی که بسیاری از زنان ما بدسرپرست هستند به مشاوره خانواده نیازمندند.

لیلا عسکری از استان کرمانشاه نیز به مشکلات مربوط به فروش محصولات بانوان در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: فروش محصولات خانگی حتی از تولید آنها نیز مهم‌تر است. ما طی سه سال، هفت نمایشگاه در اقلیم کردستان برگزار کردیم و فروش خوبی داشتیم، اما به غیر از یک نمایشگاه بقیه بدون پشتیبانی و حمایت برگزار شده است. ما برای فروش محصولاتمان خطرهای زیادی به جان خریدیم.

عسکری ادامه داد: به دو نوع حمایت برای اخذ مجوز و دریافت وام قرض‌الحسنه نیاز داریم. متأسفانه برای دریافت مجوز استانداری با ما همکاری نمی‌کند، بانوانی هم که می‌خواهند محصولات خود را برای فروش به خارج از کشور صادر کنند در ابتدای کار نیازمند دریافت وام هستند.

مشاغل خانگی از نظر اداره کار به رسمیت شناخته نمی‌شود

وی تأکید کرد: مسئله مهم در حوزه اشتغال بانوان این است که از نظر اداره کار این مشاغل به رسمیت شناخته نمی‌شوند و خانمی که در خانه چرخ خیاطی دارد نمی‌تواند بیمه شود. قوانین کار این افراد را به عنوان شاغل نمی‌شناسد و سازمان تأمین اجتماعی هم در صورتی بانوان را بیمه می‌کند که در کارگاه‌های متمرکز مشغول کار باشند.

لیلا شمایلی از استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه در بحث کاهش طلاق یکی از بزرگ‌ترین سیاست‌های اعمال شده تقویت مراکز مشاوره بوده است، گفت: این اقدام گام خوبی است، اما کافی نیست. خانواده‌ها سال‌ها دچار مشکل هستند و با یک یا دو جلسه مشاوره مشکل آنها حل نمی‌شود. برای کاهش طلاق چند نهاد باید دست به دست هم دهند و صرفاً به میان آوردن مراکز مشاوره و دادگستری در قالب سه جلسه مشاوره وضعیت را اصلاح نمی‌کند.

اولین نشست عمومی انسیه خزعلی/ دست یاری به سمت سمن‌ها دراز می‌کنیم

وی از تهیه طرحی برای همکاری سازمان های غیر دولتی با مراکز مشاوره و ارائه گسترده‌تر و طولانی‌تر مشاوره‌های خانواده برای کاهش طلاق خبر داد و گفت: این طرح به معاونت امور زنان ارائه شده است.

کوره‌پز، نائب‌رئیس مجموعه نصرت از مشهد نیز ضمن اشاره به فعالیت‌های این مرکز در اقتصاد دیجیتالی، گفت: به دلیل موضوع کرونا خانواده‌ها دچار آسیب‌های شده‌اند. اکنون بسیاری از خانواده‌ها چند نفر از اعضای خود را از دست داده‌اند و تاب‌آوری جامعه کاهش پیدا کرده است. ما طرح زندگی شاد را با محور آموزش مهارت‌های زندگی و تاب‌آوری، آموزش طرح‌نویسی، اشتغال مجازی و بازاریابی مجازی در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده‌ایم که این طرح قابلیت اجرا در کل کشور را دارد.

محترم جمالی از شبکه ارتباطی سازمان‌های غیر دولتی زنان که در زمینه حقوق بشری، خیریه‌ای، فرهنگی، خانوادگی و محیط زیست فعالیت می‌کند و دارای مقام مشورتی از سازمان ملل است نیز در این نشست، گفت: نگرانی وجود داشت که شما با سازمان‌های غیر دولتی چگونه مواجه خواهید شد. سازمان‌های غیر دولتی فرصت برای نظام هستند. درست است که سال‌ها به دلیل رفتار برخی از سازمان‌های غیر دولتی به تهدید تبدیل شده بودند، اما اکنون می‌توانند بازوان قوی برای امور زنان باشند.

وی خواستار آسیب‌شناسی مسائل و مشکلات سمن‌های بانوان شد و گفت: باید تقسیم کار کنیم تا بتوانیم به حل مشکلات جامعه کمک کنیم. مسئله‌ای که در سطح جامعه داریم این است که زنان ما آسیب‌دیده هستند و قرار است خودشان هم آسیب‌ها را رفع کنند. اگر آموزش‌های درستی در جهت توانمندسازی روحی و مدیریتی بانوان انجام ندهیم آنها نمی‌توانند در رفع آسیب‌های خانواده و جامعه موفق شوند.

گرفتن مجوز ثبت شرکت مشکل است

جمالی با اشاره به اینکه از هزار سازمان مردم‌نهاد مرتبط با زنان 400 تا 500 سازمان مردم‌نهاد فعال هستند، گفت: سمن‌ها بعد از گرفتن مجوز فعالیت باید برای ثبت شرکت اقدام کنند اما گزینه‌هایی که برای ثبت شرکت وجود دارد، هیچ کدام سمن‌های بانوان را شامل نمی‌شوند و گرفتن مجوز مشکل است.

قادری از استان کردستان نیز با اشاره به وجود فقر اقتصادی، خشونت خانگی، اجبار به ترک تحصیل به دلیل فقر، افزایش کودک همسری و در عین حال تجرد قطعی برخی دختران از تلاش برای فراهم کردن امکان تأسیس تشکل‌های بانوان در این استان خبر داد و گفت: ما برای سرپرست خانواده‌هایی که معلول هستند کار متناسب با شرایط آنها را پیشنهاد می‌کنیم. برای کمک نیز فروشگاه داریم که خانواده‌های نیازمند می‌روند و خودشان خرید می‌کنند تا عزت نفس خانواده‌ها حفظ شود. اسباب بازی‌های دست دوم را نیز در فروشگاه ویژه عرضه می‌کنیم تا عروسک‌ها توسط پدران بچه‌ها برای آنها تهیه شوند.

یکی دیگر از فعالان سمن‌های بانوان، گفت: اکنون همه در فکر ایجاد شغل هستند، اما این ایجاد شغل را برای چه کاری انجام دهیم؟ مسائل فرهنگی کاملاً ندید گرفته شده است و ما تقاضا داریم به مسائل فرهنگی بیشتر از مسائل اقتصادی اهمیت داده شود.

رضازاده از استان فارس نیز با اشاره به اینکه فعالیت آنها مرتبط با بیانیه گام دوم انقلاب در بخش سبک زندگی است، گفت: با توجه به ظرفیت استان، تشکل‌های مردمی و نمایندگانی از مجموعه‌های دولتی در کنار هم جمع و فعالیت می‌کنند. نمایندگان زن شورای شهر و فردی به نمایندگی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در نشست‌های ما حضور دارد، اما لازم است روحانیت مساجد نیز در نشست‌های ما حاضر باشند تا مسائل روز را در مساجد مطرح کنند و از ظرفیت مساجد برای این مسئله استفاده شود.

وی با انتقاد شدید از عرضه لباس‌های نامناسب در استان، گفت: ما هزاران امضا جمع کرده‌ایم به مسئولان داده‌ایم. لباس نامناسب توسط فروشندگان مرد فروخته می‌شود. تعداد کمپ‌های بانوان نیز زیاد است اما اگر اشتغال نداشته باشند، دوباره به اعتیاد باز می‌گردند.

سمیه‌سادات حسنی‌حلم، عضو کانون حقوقی تکریم زن و خانواده نیز که با حضور وکلای جهادی و اساتید حقوق تشکیل شده است در این نشست با تأکید بر اینکه معتقدیم مشکلات باید دینی و درون نظام حل شود، گفت: نمی‌توانیم منکر وجود مشکلات زنان باشیم. اکنون بحث فشار معاندان نظام و تبلیغات رسانه‌ای علیه زنان وجود دارد، اما مشکلاتی در میدان واقعاً وجود دارد که ما با تشکیل کمیته‌های متعدد از جمله کمیته فقهی، قضائی، رسانه‌ای و بین‌الملل در تلاش برای رفع آنها هستیم.

وی با اشاره به اینکه مشکلات موجود را به حجت‌الاسلام رئیسی مطرح کرده‌ایم، اما هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است، گفت: جلساتی با علما داشته‌ایم تا پشتوانه فقهی برای رفع معضلات داشته باشیم. ما مشکلات را بدون سیاه‌نمایی به شما انتقال می‌دهیم. تأکید داریم دولت به خصوص معاونت زنان بدون همکاری سمن‌ها موفق نخواهد شد ما هم بدون همکاری شما راه به جایی نمی‌بریم.

در پایان این نشست خزعلی ضمن تأکید بر اینکه این نشست‌ها تداوم خواهند داشت گفت: دست یاری به سمت شما دراز می‌کنیم، البته همه وزارتخانه‌ها، بهزیستی و ... نیز باید در خصوص مباحث مطرح همکاری کنند.

انتهای پیام
captcha