کد خبر: 3997297
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۷
ایمانی خوشخو بیان کرد:

پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم جهاددانشگاهی؛ زمینه‌ساز دستیابی به رویان فرهنگی در کشور

رئیس پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، ورود جدی جهاددانشگاهی به عرصه فرهنگی و فن‌آوری‌های نرم از طریق ایجاد پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم جهاددانشگاهی را زمینه‌ساز دستیابی به یک رویان فرهنگی در کشور دانست.

پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم جهادانشگاهی؛ زمینه‌ساز دستیابی به رویان فرهنگی در کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه جشنواره «ایده‌های برتر فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی» همراه با بخش‌های تقدیر از داوران و معرفی برگزیدگان جشنواره عصر امروز، 22 شهریورماه در محل سالن همایش دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با اجرای آرش سروری همراه بود، پیام حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی ایمانی، دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی قرائت شد.

در ادامه این مراسم و پس از پخش تیزر «نینوا»، ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری طی سخنانی با بیان اینکه وظیفه صندوق حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: تاکنون بیش از 6300 شرکت دانش‌بنیان در حال فعالیت هستند که تحت پوشش و حمایت صندوق قرار دارند.

وی ادامه داد: هر کدام از شرکت‌های خلاق و فرهنگی اگر بتوانند مجوز دانش‌بنیان تنوع 3 را دریافت کنند، می‌توانند همانند دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان از خدمات و حمایت‌های صندوق بهره‌مند باشند.

ملکی‌فر ضمن قدردانی از صاحبان ایده‌های برتر جشنواره «ایده‌های برتر فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی» اظهار کرد: کارآفرینانی که تیم کاری تشکیل داده‌اند و دارای ایده و مدل بیزینسی ویژه باشند و می‌توانند منابع و وقت مورد نیاز برای ارائه محصولات فرهنگی و خلاقانه خود را به خوبی تخمین بزنند، مورد حمایت جدی قرار خواهند گرفت.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود ضمن تشریح مراحل دستیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید و حمایت‌های لازم در بخش‌های مختلف توسعه‌ای خود از مرحله «سید» گرفته تا «آی پی او» و «پابلیک مارک» گفت: همچنین برای دوره «پریسیت» شرکت‌ها نیز برنامه‌هایی به نام «پیوند» درایم که حضور در آن برای همه صاحبان برنامه رایگان است و تاکنون نیز تعداد پنج پیوند برگزار کرده‌ایم که دو پیوند نیز در حوزه کتاب و کودک و فرهنگ بوده است.

وی بیان کرد: شرکت‌ها برای اینکه بخواهند در رویدادهای پیوند شرکت کنند، می‌توانند به صورت کاملا رایگان و بدون دریافت مبلغی در سایت صندوق نوآوری ثبت نام کنند. همچنین، ایده‌های برتر این جشنواره را نیز در قالب یک یا دو رویداد به مرحله بعدی حمایت صندوق خواهیم برد.

ملکی‌فر با اشاره به مرحله دوم حرکت شرکت‌ها با عنوان «سید» بیان کرد: در این مرحله که از آن با عنوان مرحله بذری نیز یاد می‌شود، استارتاپ‌ها میهمان شتاب‌دهنده‌ها هستند. البته به دلیل اینکه استارتاپ‌ها دیالوگ مستقیمی با شرکت‌ها مختلف ندارند، تلاش می‌کنیم تا شرکت‌های دانش‌بنیان را به آن‌‎ها وصل کنیم تا به آن‌ها کمک کنند. تعداد زیادی از آن‌ها نیز در حوزه‌های اخلاقی و فرهنگی و علوم انسانی کار می‌کنند.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه حمایت از شتاب‌دهنده‌ها موجبات حمایت بیشتر از استارتاپ‌ها را فراهم می‌کند، افزود: امروز سرمایه مورد نیاز استارتاپ‌ها اعتباری بین یک تا پنج میلیارد تومان است که باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه واسطه ما و شرکت‌ها و استارتاپ‌ها، بخش خصوصی خواهد بود، تصریح کرد: صندوق برای تمامی منتخبان جشنواره یک برنامه ویژه تدارک دیده و آن‌ها را به شتاب‌دهنده‌ها وصل خواهد کرد تا آن‌ها را توسعه و پرورش دهند.

همچنین، در ادامه این مراسم و پس از ارائه یکی از ایده‌های برتر جشنواره از سوی آیدین رضازاده، نورالله‌زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در سخنانی بیان کرد: صندوق امید دارای لایه‌های متفاوتی برای کمک به ایده‌هایی است که شرایط دریافت اعتبارات مالی از صندوق توسعه را ندارند.

وی افزود: صندوق کارآفرینی امید نسبت به تأمین ملی ایده‌های مختلف در حوزه صنایع نرم و خلاق اقدام می‌کند و شرکت‌هایی که مشمول آئین‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان نیستند را حمایت می‌کند که در این زمینه نیز تفاهم‌نامه‌هایی برای تأمین مالی طرح‌هایی که در این حوزه وجود دارند و مراحل دریافت تأییدیه خود را از پارک علم و فن‌آوری و وزارت ارشاد سپری کرده‌اند را با مجموعه پارک علم و فن‌آوری و وزارت ارشاد منعقد کرده‌ایم.

نورالله‌زاده با اشاره به اینکه خط اعتباری صندوق کارآفرینی امید با وزارت ارشاد حدود 600 میلیارد و خط اعتباری صندوق با امید با پارک علم و فن‌آوری نیز حدود 500 میلیارد تومان است، گفت: منابع اعتباری تعدادی از طرح‌هایی که مراحل مختلف دریافت تأییدیه را طی کرده‌اند، تخصیص داده شده و منابع برخی از طرح‌ها نیز پس از گذراندن مراحل تأییدیه تخصیص داده خواهد شد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: شکی در این نیست که این حوزه از حوزه‌های بسیار قابل توجه و قابل اهمیت است و ما در صندوق تلاش می‌کنیم با شیوه‌های نوین و روش‌های جدید نسبت به تأمین مالی طرح‌های مختلف اقدام کنیم.

وی با اشاره به جشنواره «ایده‌های برتر فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی» نیز تصریح کرد: این جشنواره، رویداد بسیار مؤثری است و ما باید از این‌گونه جشنواره‌ها حمایت بیشتری داشته باشیم و با همکاری با مجموعه‌هایی مانند پارک ملی فن‌آوری و ... ایده‌هایی که نتوانسته‌اند تا به مرحله تجاری‌سازی برسند، شناسایی و از آن‌ها حمایت کنیم.

نورالله‌زاده با بیان اینکه آمادگی داریم تا شرایط جدیدی را برای ایده‌های برتر فراهم کرده و تأمین مالی متناسبی با این حوزه طراحی کنیم، اظهار کرد: امیدواریم تا این رویدادها در آینده نیز در حوزه‌های تخحصصی و بیشتری در سطح منطقه‌ای نیز اجرا شود و بتوانیم ضمن حمایت از ایده‌های مختلف، تأمین مالی خوبی برای آن‌ها نیز داشته باشیم.

همچنین در ادامه این مراسم، محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز در سخنانی بیان کرد: بیش از سه سال از عمر پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی می‌گذرد و این پارک توانسته است تا با حمایت همه نهادهای مرتبط با این حوزه به پیشرفت‌های خوبی رسیده و جایگاه خوبی را در عرصه صنایع فرهنگی به خود اختصاص دهد.

وی افزود: مراجعه‌کنندگان پارک‌ها معمولا کسانی هستند که صاحب ایده بوده و جهت دریافت حمایت‌های مالی به پارک مراجعه می‌کنند. امروز افراد بسیار زیادی هستند که ناشناخته‌اند، اما به صورت بالقوه صاحب ایده به ویژه در حوزه نرم و فرهنگی هستند.

رئیس پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی گفت: ما در مجموعه پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به این فکر افتادیم که در کنار افراد صاحب ایده‌ای که بخش‌هایی از خلاقیت را پشت سر گذاشته‌اند، به سراغ کسانی برویم که ظرفیت فکری فراوانی دارند، اما به هر دلیلی زمینه‌های لازم برای ایشان فراهم نبوده است. به همین خاطر این جشنواره را طراحی کردیم تا به سراغ این حوزه برویم که خوشبختانه مورد استقبال و توجه نیز قرار گرفت.

ایمانی خوشخو با بیان اینکه امروز می‌توان در عصر شکوفایی انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های کشور را به دو عصر پیشرفت در قبل و بعد از صنایع خلاق تقسیم کرد، افزود: امروز بحث صنایع خلاق در ادبیات برنامه‌ریزی کشور وارد شده است و سند فن‌آوری‌های نرم و خلاق و فرهنگی به نهادها ابلاغ شده و در مجلس شورای اسلامی نیز چنین طرحی در دست تصویب است.

وی با اشاره بر اینکه باید به صورت ساختارمند به بحث شناسایی ایده‌ها نگاه کنیم، ادامه داد: یکی از این برنامه‌ها سازماندهی ایده‌ها است که در این زمینه نیز بنیادی برای سازماندهی ایده‌های مختلف درنظر گرفته شده است و وظیفه اصلی آن نیز شناسایی ایده‌پردازان عرصه نرم و فرهنگی است. همچنین، یک بانک بسیار معتبری از ایده‌پردازان فرهنگی را نیز در این بنیاد جمع‌آوری خواهیم کرد تا نهادهای مختلف کشور برای دسترسی به ایده‌ها مورد نظر خود بتوانند به این بانک مراجعه کنند.

رئیس پارک علوم و فن‌آوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در پایان تصریح کرد: جهاددانشگاهی با تأسیس این پارک در عرصه فرهنگ نیز ورود بسیار تأثیرگذاری داشته است و به توفیق الهی در سال‌های نزدیک شاهد ایجاد یک رویان فرهنگی در کشور خواهیم بود که در این رویان، چشمه‌های جوشان ایده‌های فرهنگی مشاهده می‌شود و کشور ما که در این حوزه از لحاظ منابع هیچ کمبودی از دنیا ندارد، به توسعه و پیشرفت حقیقی خود در عرصه‌های مختلف فرهنگی و خلاقانه دست پیدا خواهد کرد.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور مسئولان و برگزارکنندگان این رویداد، از تعداد 26 نفر از داوران جشنواره و نیز صاحبان 30 ایده برتر جشنواره تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام
captcha