کد خبر: 4006664
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
عبداللهی بیان کرد:

حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید اوقاف / 30 وقف جدید در تهران ثبت شد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران اعلام کرد: سازمان با امکانات و توانایی‌هایی که دارد، به سمت برنامه‌های دانش‌بنیان و اقداماتی که منجر به کارهای جدید می‌شود، حرکت می‌کند و از گروه‌هایی که به صورت دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده فعالیت می‌کنند، حمایت لازم را انجام می‌دهد.

حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید اوقاف / 30 وقف جدید در تهران ثبت شدبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری مجتبی عبداللهی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران امروز 28 مهرماه در محل نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف سازمان اوقاف و امور خیریه واقع در ساختمان شهید محلاتی برگزار شد.

عبداللهی پس از بازدید از غرفه‌های مختلف نمایشگاه، طی سخنانی در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: سازمان اوقاف در حوزه‌های مختلف، تغییرات و دگرگونی‌های خاصی داشته است و اتفاقات بسیار خوبی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، صنعت، کشاورزی، دام‌پروری، دامداری، شیلات و... در مجموعه سازمان اوقاف رخ داده است.

وی با بیان اینکه اقدامات جدید و سیاست‌های نویی در سازمان اوقاف انجام شده است، اظهار کرد: با حضور ریاست جدید سازمان حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمهدی خاموشی، نگاه اوقاف نیز در حوزه‌های مختلف تغییر کرده و سیاست‌های جدیدی در عملیات و برنامه‌های اجرایی سازمان مشاهده می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران ادامه داد: در گذشته همه اذهان به این سمت می‌رفت که سازمان اوقاف نهادی است که فقط سعی در حفظ و نگهداری موقوفات و رسیدگی به نیات واقفان داشته و حداکثر به فکر درآمدزایی و ایجاد ارزش افزوده برای این موقوفات است. البته موضوع درآمدزایی از موقوفات، بسیار مهم است که باید بدان پرداخته شود.

حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید اوقاف / 30 وقف جدید در تهران ثبت شد

عبداللهی با بیان اینکه ایجاد ارزش افزوده در موقوفات موجب اجرای بهتر نیت‌ها می‌شود، گفت: مجموعه سازمان اوقاف تمامی تلاش خود را مصروف می‌کند تا نیت واقفان به نحو احسن انجام شده و به نیازمندان جامعه نیز کمک شود. سازمان اوقاف در کشور نسبت به فقرزدایی، محرومیت‌زدایی و ثروت‌افزایی از موقوفات اقدام می‌کند و در همین حال ضمن تغییر نگاه مجموعه سازمان، برنامه‌های جدید و مورد نیاز کشور نیز از سوی اوقاف پیگیری می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران افزود: سازمان با امکانات و توانایی‌هایی که دارد، به سمت برنامه‌های دانش‌بنیان و اقداماتی که منجر به کارهای جدید می‌شود، حرکت می‌کند و از گروه‌هایی که به صورت دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده فعالیت می‌کنند، حمایت لازم را انجام می‌دهد. نگاه اوقاف این است که نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف صنعتی، پزشکی، تجهیزات پزشکی و ... برطرف شود و از طریق مشارکت با مجموعه‌های دانش‌بنیان نیازهای داخلی برطرف و بومی‌سازی شده و به خودکفایی دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه در موضوع تجهیزات پزشکی برنامه‌های خوبی انجام شده است، گفت: سازمان اوقاف در این زمینه حرکت خوبی را آغاز کرده و نهادهای مختلف نیز باید در حد توانایی خود به این موضوع کمک کند تا در آینده نزدیک در تمامی زمینه‌ها که امروز بدان وابسته هستیم، خودکفا شویم.

حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان؛ راهبرد جدید اوقاف / 30 وقف جدید در تهران ثبت شد

عبداللهی با اشاره به اینکه برنامه‌های خوبی نیز در حوزه صنعت در حال پیگیری و اجراست تصریح کرد: تولید موتورهای برقی چند سالی است که در داخل کشور آغاز شده است و این صنعت که از فن‌آوری بالایی برخوردار است، در کشور ایجاد شد تا وابستگی در این زمینه رها شویم. تولید موتورهای مورد نیاز که در آینده قابلیت خودرو شدن نیز دارد، از فن‌آوری و دانش خاصی برخوردار است که جوانان و دانشمندان ایرانی به آن دست یافتند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران با بیان اینکه در موضوع دام‌پروری نیز اتفاقات بسیار خاصی رخ داده است، افزود: این اتفاقات و تغییرات موجب تحولات فراوانی در این زمینه در کشور خواهد شد. توسعه در این بخش باعث ایجاد شرایطی خواهد شد؛ ضمن برطرف شدن نیازهای داخلی باید به فکر صادرات در حوزه‌های مختلف دامپروری از جمله دام سبک، دام سنگین، تولید شیر و دام و ... باشیم.

عبداللهی در رابطه با موضوع شیلات نیز اظهار کرد: سازمان اوقاف در این زمینه نیز ورود جدی داشته است که این مسئله باعث شده تا در بخش‌های مهمی همچون ماهی، میگو و .. اتفاقات بسیار خوبی در حوزه شیلات رخ دهد. همچنین، در کشاورزی نیز به واسطه موقوفات متعدد سازمان اوقاف و امور خیریه با بکارگیری فناوری‌های جدید و روش‌های نوین کشاورزی به نقطه‌ای از توسعه دست پیدا کرده است که خود در این زمینه صاحب نظر شده و نهادهای مختلف می‌توانند از تجربیات آن استفاده کنند.

وی اظهار کرد: مجموعه این تحولات باعث شده تا سازمان اوقاف امروز دیگر سازمان صرف نگهدارنده از املاک و موقوفات و حداکثر در ایجاد ارزش افزوده برای آن‌ها نباشد، بلکه مجموعه سازمان در فعالیت‌های جدیدی که نیاز ضروری کشور است با محوریت فن‌آوری، گروهای دانش بنیان و شتاب‌دهنده‌ها ورود کرده است و امیدواریم که این سیاستگذاری‌ها موجبات توسعه روز افزون کشور را فراهم کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران با اشاره به موضوع ترویج فرهنگ وقف در جامعه نیز گفت: اعتقاد داریم که در زمینه فرهنگ‌سازی و آگاهی مردم در رابطه با وقف وظیفه خود را به طور کامل انجام نداده‌ایم و این حوزه نیازمند اقدامات بیشتری است که باید آنها را پیگیری کنیم. اگر مردم دیندار و ولایتمدار ما با ویژگی‌های وقف آشنا شوند درصدد وقف اموال خود خواهند بود و این وقفیات نیز می‌تواند به کشور در حوزه‌های مختلف محرومیت زدایی و ... کمک کند.

عبداللهی تصریح کرد: باید به گونه‌ای فرهنگ‌سازی کنیم که آحاد جامعه به این موضوع برسند که ثروت ایشان با وقف همیشه ماندگار خواهد بود و از بین نخواهد رفت. امروزه موقوفاتی داریم که طی چندین قرن مورد استفاده نیازمندان جامعه قرار گرفته است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به ایجاد 30 وقف جدید در استان تهران طی سال جاری، اظهار کرد: می‌‌توانیم با وقف زمینه محرومیت‌زدایی در کشور را به خوبی فراهم کنیم. از طریق وقف ثروت‌سازی و عدالت اجتماعی در جامعه پیاده می‌شود به شرط آنکه بتوانیم مردم را به خوبی با اثرات و ماندگاری وقف در جامعه آشنا کنیم.

برای مشاهده گزارش تصویری بازدید مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران از نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام
captcha