برگزیدگان جشنواره طراحی آستان مطهر ائمه بقیع‌(ع) تجلیل شدند/ ساخت بارگاه بقیع؛ آرزوی دیرینه مسلمانان
کد خبر: 4008002
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۴
در جشنواره آثار برتر طراحی آستان مطهر ائمه بقیع‌(ع) مطرح شد؛

برگزیدگان جشنواره طراحی آستان مطهر ائمه بقیع‌(ع) تجلیل شدند/ ساخت بارگاه بقیع؛ آرزوی دیرینه مسلمانان

مراسم معرفی برگزیدگان آثار برتر طراحی و معماری آستان مطهر ائمه بقیع‌(ع) عصر امروز با حضور مهدی چمران، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، سردار قریشی، محمود ایلخان، و سایر داوران و شرکت‌کنندگان در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم معرفی برگزیدگان آثار برتر طراحی و معماری آستان مطهر ائمه بقیع‌(ع) به همت بسیج مهندسین عمران و معماری عصر امروز دوشنبه سوم آبان‌ماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سابقه پیدایش وضعیت فعلی بقیع

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و عضو هیئت داوران جشنواره طراحی و معماری ائمه بقیع‌(ع) در این جشنواره بیان کرد: فلسفه باقی ماندن و وجود تشیع، وجود امید است. پایداری و استمرار اسلام علاوه بر اینکه خداوند آن را تضمین کرده، به‌خاطر وجود تشیع است.

وی با بیان اینکه شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) و استمرار راه شهدای حسینی سبب حفظ اسلام شده است، ادامه داد: امروز اولین حکومت واقعی اسلامی را ما در کشور داریم و به امید آینده روشن هستیم و امید داریم و معتقدیم که جهان با ظهور و حضور حضرت مهدی(عج) در دنیا به آن عدل الهی و واقعی خواهد رسید و با این امید زنده هستیم.

وی افزود: ممکن است برخی بگویند چطور شده است که امروز بقیع در دست ما نیست و حتی زیارت کعبه را هم به سختی می‌توانیم انجام دهیم و به فکر طراحی مرقد مطهر ائمه بقیع افتادیم؛ باید گفت ما این امید را به قطع و یقین داریم که روزی این کار صورت خواهد پذیرفت.

ساخت مقبره برای ائمه بقیع (ع) آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان است/ صد سال پیش بقیع بقعه و جایگاهی داشت

رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: از ابتدای تاریخ بقیع اینگونه نبوده است و هنوز به صد سال نمی‌رسد که بقیع به این صورت در آمده است. صد سال پیش بقیع برای خود بقعه و جایگاهی داشت.

وی با بیان اینکه ما به خود ساختمان اهمیت نمی‌دهیم؛ ادامه داد: آنچه که مهم است چه در بقیع و چه در جاهای دیگر، ساختمان و آنچه که ساخته می‌شود نیست، بلکه روح هستی اسلام و ائمه اطهار‌(ع) است. این‌ها نشانه‌هایی است که ما را به آنجا هدایت کند و گرنه که ساختمان بسیار ساخته می‌شود.

وی افزود: بنابراین ما به امید آن هستیم که روزی در بقیع ائمه‌(ع) مجدداً زیارتگاهی خواهند داشت و این زیارتگاه برای ماست؛ برای آنها که در بهشت برین هستند، اهمیتی ندارد و نیازی به این مسائل ندارند. ما هستیم که به آنها نیاز داریم. هیچ بعید نیست که شاهد آن باشیم که ما و دیگر مسلمانان جهان شاهد آن باشیم که باز هم قبور ائمه بقیع(ع) آنطور که زیبنده و شایسته است، آراسته شود.

آنکه «نمی‌توانم» در زندگی او جا ندارد

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در این مراسم با اشاره مقدس بودن بشر طبق آیات قرآن و مسجود ملائکه قرار گرفتن آدم، اظهار کرد: خداوند به ملائک دستور داد که بر انسان سجده کنید و همه سجده کردند و کسی که ادعای روشن‌فکری می‌کرد و در بین ملائکه منافق و نفوذی بود و شش هزار سال هم سابقه عبادت داشت، تمکین نکرد و آیه روشن‌فکری از همان جا شروع شد که خیلی‌ها مقدسات را تقدیس نمی‌کنند و بلکه بنای آنها بر مقدسات‌زدایی است که نوع روشن‌فکرهای غربی که در کشور ما هم هستند، بنای آنها بر همین است. حرم، قرآن، ولایت، مرجعیت، شهید و مزار شهدا برای آنها مفهومی ندارد و مرتباً پمپاژ شبهه می‌کنند.

ساخت مقبره برای ائمه بقیع (ع) آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان است/ صد سال پیش بقیع بقعه و جایگاهی داشت

وی افزود: در راستای این قداست، هرچیزی که مربوط به انسان واقعی باشد، قداستی دارد که نه تنها خودش مقدس است، بلکه هرچیزی که مربوط به اوست نیز مقدس است که در قرآن ماجرای پیراهن حضرت یوسف و شفای چشمان حضرت یعقوب گواه همین موضوع است.

حجت‌الاسلام صدیقی ادامه امید دین ما است و ناامیدی بی‌دینی است. هیچ‌کس نمی‌داند که فردا آل‌سعود کجا و اوضاع چگونه است. امام خمینی‌(ره) گفتند که شاه باید برود و این کار را کرد. یک آخوند که معتقد به قیام مسلحانه هم نبود و از ترور امکانات از این دست مطلقاً استفاده هم نکرد، چنین گفت و انجام داد. این نوع اقتدار و روحیه بلند، ظهور توحید در وجود انسان است. کسی که به قدرت لایزال خدا تکیه دارد؛ «نمی‌توانم» در زندگی او جا ندارد و خواستن او توانستن است.

آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان

سردار قریشی، جانشین سازمان بسیج مستضعفین در این مراسم بیان کرد: وضعیت امروز ما و عربستان بسیار آماده‌تر از انجام این عمل مقدس است. قبل از سقوط صدام آرزوی قلبی ما رفتن به کربلا بود، اما کسی تصور نمی‌کرد که عتبات عالیات با این عظمت توسط مردم ایران و مهندسین ایرانی به شکل باشکوهی ساخته شود و شاهد بودیم که این اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: ساخت مقبره برای ائمه بقیع‌(ع) آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان است. تلاش شیعیان و مسلمانان بر ساخت مضجع شریف بوده و بدنبال این هستند که مرقد باشکوهی را در آنجا بسازند. ما آن روز را می‌بینیم که این اتفاق رخ دهد.

ساخت مقبره برای ائمه بقیع (ع) آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان است/ صد سال پیش بقیع بقعه و جایگاهی داشت

وی افزود: این کار بسیار شایسته و قابل تقدیر است، زیرا تنها برای ساخت بنا در یک مکان مقدس نیست، بلکه به عنوان یک نشانه و حرکت علمی است.

فعالیت‌های جهادی تحت عنوان عمران روستا

محمود ایلخان، رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری در این مراسم بیان کرد: بسیج مهندسین عمران و معماری در کنار فعالیت‌های عمومی فرهنگی هنری خود دو فعالیت محوری دارد. یک بحث تشکیل گروه‌های تخصصی مسئله‌محور که یکی از آنها کار گروه معماری است و این مسابقه محصول این کار‌گروه است. دیگری فعالیت‌های جهادی تحت عنوان عمران روستا به منظور حل مشکلات عمرانی روستائیان کشور است.

وی در رابطه با جشنواره طراحی و معماری ائمه بقیع‌(ع) بیان کرد: این جشنواره دو سال پیش با پیشنهاد یکی از دوستان طرح شد و در سال گذشته فراخوان آن اعلام شد و پس از پایان مهلت و بررسی آثار امروز در این نشست برگزیدگان طراحی و معماری معرفی شده، جوایز آنها اهداء و تجلیل می‌شوند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا هرچه زودتر فضایی محیا شود تا این طرح‌ها عملی شده و فضای مرقد چهار امام بزرگوار از این فضای مظلومانه خارج شود و زائران به زیارت آنها مانند سایر ائمه(ع) مشرف بشوند.

جغرافیای بی‌نظیر در کره خاکی

در ادامه سیدجواد هاشمی فشارکی، از اعضای هیئت داوران با اشاره به اینکه تنها مکانی که چهار ائمه(ع) در آن مدفون هستند، بقیع است، ادامه داد: نمونه چنین مکانی را در کره خاکی نداریم و در میان همه حرم‌ها مظلوم‌تر از بقیع وجود ندارد. اولین بار 99 سال پیش بقعه مطهر ائمه(ع) تخریب شد و کاش تخریب به همین جا ختم می‌شد، اما هرروز محدودیت‌ها و مشکلات عدیده‌ای را برای زوار به وجود می‌آورند.

وی افزود: آنها محو کامل بقیع را دنبال می‌کنند و بر روی کل بقیع طرح احداث درست کردند. همه وظیفه داریم به حد خود تلاش کنیم و این جشنواره نقطه آغازین کار است.

فشارکی در ادامه در رابطه با تاریخچه شکل‌گیری جشنواره طراحی و معماری ائمه بقیع(ع) توضیحاتی ارائه داد و گفت: از آثار ارسالی در نهایت 42 اثر به مرحله داوری رسید و در بخش‌های گروهی و انفرادی بررسی شد.

درادامه جوایزی به برگزیدگان جشنواره اهدا شد و از منتخبین آثار برتر طراحی و معماری ائمه بقیع(ع) تقدیر و تجلیل شد.

ساخت مقبره برای ائمه بقیع (ع) آرزوی دیرینه همه مسلمانان و شیعیان جهان است/ صد سال پیش بقیع بقعه و جایگاهی داشت

یادآور می‌شود، جشنواره آثار برتر طراحی و معماری آستان مطهر ائمه بقیع(ع) با حضور مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، سردار قریشی، جانشین سازمان مستضعفین، محمود ایلخان، رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری و سایر داوران و شرکت‌کنندگان و اصحاب رسانه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

انتهای پیام
captcha