به گزارش ایکنا به نقل از القدس العربی، رادیو «قدس 24» برای نخستینبار از رامالله در کرانه باختری اشغالی از طریق باند 106.1 به زبانهای انگلیسی و عبری پخش میشود.
ریما مصطفی، گوینده اخبار عبریزبان رادیو قدس 24 میگوید که از سه ماه پیش کار این رادیو آغاز شده و او به مهمترین اتفاقات در سرزمینهای اشغالی فلسطین میپردازد و علاوه بر آن در این کانال به روایت داستان هم مشغول است.
او معتقد است که مردم ساکن سرزمینهای اشغالی نیاز به کانالهای بیشتر اطلاعرسانی داشتهاند و از همین رو از افتتاح این رادیو هم استقبال نشان دادهاند.
می ابوعصب، سردبیر این رادیو نیز از دفتر خود در استادیو رادیو قدس 24 که از مدرنترین تجهیزات لازم برخوردار است، میگوید: دنیا باید بفهمد... همه خارجیها اخبار ما را به زبان عبری و انگلیسی دریافت میکنند.
این بانوی فلسطینی میگوید: ما ملتی حاضر هستیم. میخواهیم خلأ را در مورد آنچه در قدس و مناطق حاشیهنشین میگذرد، پر کنیم.
او ادامه داد: در قدس، پاکسازی نژادی و کوچ اجباری وجود دارد... دنیا صدای ما را نمیشنود.
بر اساس این گزارش، فلسطینیها از سال 1936 با تأسیس ایستگاه رادیویی «هنا القدس(اینجا قدس است)» در زمان قیمومت بریتانیا که به سه زبان عربی، انگلیسی و عبری پخش میشد، با برنامههای عبری رادیو آشنایی داشتند بعدها ایستگاههای رادیویی فلسطین، خبرها را به زبان عبری هم مخابره میکردند که تداوم نداشت.
به گفته ابوعصب، ایده ایجاد کانالی به زبانهای غیر عربی در سرزمینهای فلسطینی پس از حوادث سال 2015 و موج حملات استشهادی در بیتالمقدس و کشتار کودکان به اتهام حمل چاقو به وجود آمد.
قدس 24 که در بخش عبری با نام «اورشلیم 24» عنوان میشود، پخش آزمایشی خود را در ماه مه گذشته آغاز کرد. ابوعصب میگوید که این رادیو تنها ایستگاه رادیویی فلسطینی کاملاً انگلیسیزبان در منطقه است.
وی افزود: قدس 24 همچنین، امروزه تنها ایستگاه رادیویی فلسطینی است که محتوای عبری را پخش میکند. این ایستگاه از زمان راهاندازی، روزانه 10 گزارش رادیویی را به زبان انگلیسی، یک خلاصه خبر و یک گزارش را به زبان عبری پخش میکند، علاوه بر یک برنامه خبری صبحگاهی و برنامه «اینجا بیتالمقدس است» که بر جغرافیای شهر و شخصیتهای تأثیرگذار آن در زمینههای مختلف متمرکز است.
این رادیو که 6 پرسنل بیشتر ندارد، برنامههای متنوع فرهنگی و پادکستهای رادیویی را نیز با «موضوعات داغ» کشور پخش میکند.
رژیم صهیونیستی قدس شرقی را در سال 1967 اشغال و آن را ضمیمه سرزمینهای اشغالی کرده درحالی که جامعه بینالملل آن را به رسمیت نشناخته است.
اقدام دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در اواخر سال 2017 در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی با خشم فلسطینیها روبهرو شد.
تشکیلات خودگردان، قدس شرقی را پایتخت کشور آتی فلسطین برمیشمرد اگرچه که ملت فلسطین قدس یکپارچه را برای پایتخت کشور آتی فلسطین میخواهند. رژیم صهیونیستی هر گونه حاکمیت تشکیلات خودگردان بر قدس را رد میکند و از همین رو دکلها و دفاتر رادیوهای فلسطین هم در شهر رامالله و نه در قدس است.
ابوعصب تأکید کرده است که اگرچه قدس 24 محتوا را به زبان عبری پخش میکند، سیاست تحریریه رادیو، مطابق با موضع ملی فلسطین است که ارتباط با طرف اسرائیلی را ممنوع میکند.
وی افزود: ما مستقیماً با هیچ فرد اسرائیلی ارتباط برقرار نمیکنیم، میتوانیم آنچه را که منتشر میشود ترجمه کنیم یا از رسانه دیگری صوت ضبط شده دریافت کنیم.
محمد حمایل، یکی از گویندگان اصلی رادیو قدس 24 میگوید ما از تشکیلات خودگردان و اسرائیل انتقاد میکنیم؛ اما به حرفهای بودن کار خبری متعهد هستیم و حتی در پرداختن به امور اسرائیل رسانههای متعدد اسرائیل را بررسی میکنیم و به یک منبع اکتفا نمیکنیم.
این ایستگاه رادیویی در حال آماده شدن برای راهاندازی یک وبسایت به زبان عبری است، در حالی که وبسایت آن در حال حاضر بر اساس زبان انگلیسی و بخش کوچکی به زبان عبری است.