به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری اولین مهرواره «هوای نو» (مهرواره برگزیدگان سال هیئت و تشکلهای دینی جمهوری اسلامی ایران) عصر امروز، اول آذرماه با حضور حجتالاسلام مجید باباخانی، مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی، وحید ملتجی، دبیر اولین مهرواره هوای نو، مهدی امینفروغی، مدیر بنیاد دعبل خزاعی و احمد واعظی، رئیس کانون مداحان کشور در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام باباخانی، مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: به لطف الهی ظرفیتهای مذهبی و جریان هیئت در کشور مهمترین جریان فرهنگ دینی است و علیرغم تهاجم فرهنگی و التهابات فرهنگی جامعه سرمایه اصلی در عرصه فرهنگی کشور توسل و توجه به اهل بیت(ع) است.
وی افزود: این مسئله به خوبی در هیئتهای مذهبی جریان دارد. امروز همه اقشار جامعه نسبت به موضوع هیئت احساس خوبی دارند و ما باید علاوه بر اینکه قدر این سرمایه را بدانیم و ظرفیتهای آن را تقویت کنیم، از ظرفیتهای ابتکاری در چارچوب فرهنگی استفاده و شرایطی فراهم کنیم که مردم نیز بتوانند از ظرفیت هیئتهای دینی و مذهبی به نحو احسن استفاده کنند.
باباخانی ادامه داد: مقولههای مهمی همچون مفاهیم، هنر و معنویت در هیئتهای مذهبی معجونی ایجاد کرده که هنوز میتواند روحی تازه در کالبد جامعه ایجاد کند. ظرفیتهای هیئتهای مذهبی در بهترین شکل خود طی سالهای اخیر با عقلانیت، معنویت و هنر پیوند خورده و توانسته است تا در بخشهای مختلف جامعه اثرگذار باشد.
مدیر کل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: هوای نو میخواهد این ظرفیت را بهتر از گذشته به مردم نشان دهد. هیئتهای مذهبی میتوانند در حرکتهای ایجابی و فرهنگی روبه جلو پیشتاز باشند و بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه با توسل به هیئت حل میشود.
وی با بیان اینکه هنوز یک دهم از ظرفیت هیئتهای مذهبی نیز به کار گرفته نشده است گفت: مهرواره هوای نو میخواهد استعدادها و توان جوانان و نوجوانان را شکوفا و استانداردهای یک حرکت درست را با کمک بزرگان و اندیشمندان روشن کند. در گام دوم انقلاب اسلامی که نیاز به حرکت نو و بازنگری در برنامههای 40 سال گذشته وجود دارد باید بدانیم که علت محدث جریان انقلاب اسلامی، جریان هیئت و مسجد بوده است و ما باید در ادامه این حرکت از این ظرفیت استفاده کنیم.
در ادامه این نشست، وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش ستایشگری، هیئت و کتاب سال عاشورا برگزار میشود، اظهار کرد: اهداف اصلی مهرواره شامل معرفی قویتر هیئتها برای عموم مردم و نیز توسعه هیئتها جهت ایجاد ارتباط صحیح با مخاطب امروز و فردا است.
وی افزود: ما در مهرواره برخلاف جشنوارهای مختلف در پی رتبهبندی هیئتها نیستیم بلکه مهرواره با نگاه مهر و محبت به این مسئله نگاه میکند و کسانی که کارهای بهتر و خلاقانهتری انجام داده باشند، معرفی خواهند شد. هوای نو اشاره به نگاهی دارد که فرهنگ مثل هوا است و در همه جا جاری خواهد بود و هیئتهای مذهبی در حوزه جان و روح جامعه حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه هیئتها هوای فرهنگی و معنوی جامعه را تصفیه میکنند تصریح کرد: نماد مهرواره امسال نیز که در حال تولید است، نماد درخت است که به شجره طیبه اشاره دارد. مخاطب هوای نو هیئتها و تشکلهای دینی هستند و هیئت به معنای عام مسئله ما است. مخاطب بعدی مهرواره، قشر فرهنگی، دینی، اجتماعی، هنر و سیاسی بوده و دیگر مخاطب مهرواره نیز مسئولان هستند.
ملتجی با بیان اینکه شعار این دوره«در هوای نوی هیئت نفسی تازه کنیم» است، اظهار کرد: در هر بخش از مهرواره محورها و رشتههای مختلفی دیده شده است و هیئت داوران هر رشته آثار را به خوبی بررسی کرده و جوایز را به برگزیدگان اعطا خواهند کرد. این مهرواره از آبان ماه 1400 در محله تکیه نیاوران آغاز شد و اختتامیه آن نیز طی بهمن ماه سال جاری و مصادف با روز ولادت حضرت زهرا(س) برگزار میشود.
در ادامه این نشست مهدی امینفروغی مدیر بنیاد دعبل خزاعی نیز طی سخنانی بیان کرد: مهرواره هوای نو رویداد مبارکی است که در بخش کتاب با دو محور اصلی کتاب سال عاشورا و کتاب سال هیئت برگزار میشود.
امین فروغی بیان کرد: در موضوع کتاب سال عاشورا شاخههای مختلفی همچون پژوهش، شعر و نوحه، ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی، کودک و نوجوان، مستندنگاری و آثار مکتوب هنری دیده شده است. در بخش کتاب هیئت نیز سه شاخه کتابهای محتوای و کاربردی، مستندنگاری هیئت و متون آموزشی و پژوهشی هیئت مد نظر قرار دارد. همچنین محور ویژه کتاب سال هیئت نیز کتاب شفاهی هیئت است.
در ادامه این نشست احمد واعظی، رئیس کانون مداحان کشور طی سخنانی در رابطه با بخش ستایشگران مهرواره اظهار کرد: دغدغه اصلی تمامی مسئولان برگزار کننده مهرواره ارتقاع سطح هنری و علمی در تمامی عرصهها است. یکی از مهمترین شاخصههای هیئت ستایشگری است. زندگی کردن در هیئت و هیئت در زندگی شعار بخش ستایشگری مهرواره است.
وی با بیان اینکه ستایشگری باید با این همه تنوع اقلیمی در کشور جایگاه خود را پیدا کند گفت: نگاه مهرواره نگاهی فراملی نیز خواهد بود و در سال آتی به این سمت حرکت خواهیم کرد باشد که مهرواره هوای نو آورد.
واعظی با اشاره به محورهای اصلی ستایشگری افزود: بخشهای مهدیهخوانی، تقدیر از نغمهسرایان برتر، تقدیر از اقدامات شاخص، نسل حسینی و شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله محورهای اصلی این بخش هستند و شاخصههای مدیحهخوانی نیز شامل انتخاب شعر، توانمندی صدا، تسلط در اجرا و رعایت اداب و شئون مداحی است.
در ادامه ملتجی دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه امسال فقط رشته مدیحهخوانی در نظر گرفته شده است بیان کرد: فراخوان حضور در مهرواره به دو شکل است. اولین اینکه خود مداح و شخص میتواند به سایت havayenoo.com مراجعه کرده و فایل 5 تا 7 دقیقهای از مدیحهسرای خود را ارسال کند یا اینکه علاقهمندان به مداحان میتوانند این برنامه را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه داوری این مهرواره در سه بخش پیشداوری، داوری مقدماتی و داوری نهایی انجام میشود تصریح کرد: در نهایت تعداد 20 تا 30 اثر برای داوری نهایی انتخاب خواهند شد همچنین امسال که سال اول برگزاری مهرواره است فقط بخش آقایان مد نظر قرار گرفته و با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و تاکید رهبر معظم انقلاب به حضور جوانان در جامعه، مهرواره امسال فقط در رده 20 تا 35 سال برگزار میشود.
دبیر مهرواره هوای نو در پایان سخنانش تصریح کرد: مهلت ارسال آثار به مهرواره 24 آذرماه است و علاقهمندان باید آثار خود را تا این روز به دبیرخانه مهرواره ارسال کنند.
انتهای پیام