به گزارش ایکنا، آیین افتتاحیه نمایشگاه گروهی خطنگارههای دانشجویان سوره و هنرجویان روحالله دلخانی 16 آذر نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری با حضور جمع کثیری از علاقمندان برگزار شد.
در ابتدای این برنامه روحالله دلخانی؛ استاد خوشنویسی تصریح کرد: این نمایشگاه با حضور 64 هنرمند جوان برگزار میشود، البته وقتی از ویژگی جوان بودن حرف میزنیم منظور خام بودن کارها نیست، بلکه نشاطی است که در آثار این نمایشگاه وجود دارد. همچنین در این نمایشگاه از عناصر خطوط دست باز، چینی و ژاپنی و همچنین عناصر بصری در آثار بهره برده شده است.
وی یادآور شد: در این نمایشگاه یک شاخصه ویژه دیگر هم وجود دارد، آنهم اینکه از همه سنین در این نمایشگاه اثر وجود دارد. این گوناگونی سنی به نظرم بر جذابیت و زیبایی نمایشگاه افزوده است. دانشجویانی که در این نمایشگاه حضور دارند تنها از دانشگاه هنر نیستند، بلکه دیگر دانشکدهها و همچنین دانشگاه سوره نیز در این نمایش شرکتکننده دارند. این موضوع نشانه خوبی است که به ما میگوید هنر خوشنویسی در این سرزمین به شکلی ویژه مد نظر است.
این استاد خوشنویسی با بیان اینکه این نمایشگاه با هدف گرامیداشت روز دانشجو برگزار میشود، بیان کرد: این نمایشگاه به همت حوزه هنری و دانشگاه سوره برگزار میشود. امیدوارم چنین اتفاقی از سوی دیگر دانشگاه نیز ادامه پیدا کند تا در آینده نزدیک شاهد برگزاری اتفاقهای خوب در هنر این سرزمین باشیم.
وی با بیان اینکه خوشنویسی با آموزههای دینی و اسلامی پیوند خورده است، بیان کرد: خوشنویس ذات و ریشه خود را مدیون آموزههای دینی و قرآنی است. اولین خوشنویس دنیا امیرالمومنین (ع) است. درضمن باید گفت که خوشنویس با کتابت قرآن آغاز شد و نتیجه این امر غرابت و نزدیکی این هنر با آموزههای اسلامی است. در این نمایشگاه چند خوشنویسی در سبک کوفی وجود دارد. خطی که مبدع آن امیر المومنین (ع) است.
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا انصاری، خوشنویس و یکی از حاضران در نمایشگاه اظهار کرد: این موضوع نیازی به تذکر ندارد که خوشنویس با قرآن گره خورده، زیرا کتابت آیات خدا همیشه با خطی زیبا انجام شده است. در همین رابطه اولین کاتب نیز امیرالمومنین (ع) است، البته این نکته را هم متذکر شوم که قبل از اسلام نیز عرب جاهلی به واسطه نزدیکی با شعر تا حدی با خوشنویسی آشنا بود، ولی به صورت گسترده و شاخص از دوره امیرالمومنین به بعد خوشنویسی به صورت ویژه مد نظر قرار گرفت.
وی با بیان اینکه خوشنویسی میتواند جریانسازی دینی نیز به همراه داشته باشد، گفت: خوشنویسی تنها یک هنر نیست، بلکه از آن به عنوان یک وسیله تبلیغی نیز میشود بهره برد، چون مخاطبی که ببیننده خوشنویسی قرآنی و یا اسلامی است به نوعی تحت تاثیر این هنر قرار گرفته و نسبت به آن احساس خوبی پیدا کند. این اتفاق به نظرم تبلیغی دینی محسوب میشود.
انصاری با بیان اینکه خوشنویسی هیچگاه به سمت بیاخلاقی کشیده نشده است، بیان کرد: اگر دقتی پیرامون خوشنویسی داشته باشید متوجه خواهید شد این هنر هیچگاه به سمت بیاخلاقی نرفته است. یعنی نمیتوانید حتی یک اثر خوشنویسی را بیابید که در آن ناسزا محور کار باشد. دلیل این امر نیز قداستی است که این هنر دارد و به هیچکس اجازه نمیدهد این هنر را آلوده کند. پس امیدوارم تمام هنرمندانی که در این زمینه فعالیت میکنند با معرفت این هنر آشنا بوده تا ما شاهد اتفاقات خوبی در این شکل از هنر باشیم.
سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز در بخش انتهای این گزارش پیرامون نام این نمایشگاه «دستافشانی حروف» چنین توضیح داد: ارتباط حوزه هنری با دانشگاه سوره بسیار نزدیک و خوب است، برای همین حوزه هر کاری که بتواند انجام میدهد تا آثار دانشجویان به ویژه دانشجویان دانشگاه سوره بیشتر دیده شود. درباره کیفیت آثار هم باید بگویم انصافاً آثاری که در معرض دید قرار گرفته از کیفیتی مناسب بهره میبرند.
وی ادامه داد: این رویداد تنها کارکرد نمایشگاهی ندارد، بلکه شکل آموزشی نیز به خود گرفته است، یعنی برخی از هنرمندان جوان در زمان برگزاری نمایشگاه کارگاههایی را برگزار میکنند تا علاقمندان به خوشنویسی و نگارگری بتوانند از زیبایی این هنر بیشتر بهره برند. این امر همچنین باعث خواهد شد تا جوانان علاقمند بتواند راه آموختن را بهتر بیاموزند.
شجاعی طباطبایی تاکید کرد: برای بهتر دیده شدن این نمایشگاه به صورت مجازی نیز شاهد برگزاری این رویداد هنری خواهیم بود. همچنین آثار حاضر در نمایشگاه به فروش هم میرسد. این اتفاق به نظرم اقدامی تشویقی است که میتواند برای جوانان این سرزمین نتایج مطلوب و خوبی به همراه داشته باشد.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: جالب است بدانید در این نمایشگاه آثار هنرمندان جوان در کنار اساتید به نمایش در میآید. این اتفاقی است که تا به حال کمتر شاهدش بودهایم، چون معمولاً کمتر اساتید تمایل دارند تا کارهایشان در کنار آثار دانشجویی به نمایش درآید.
انتهای پیام