کد خبر: 4020096
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۸
محمد ترکمانه:

بنیاد برکت امسال هزار مدرسه ثابت می‌سازد/ اجرای 37 هزار پروژه عمرانی + فیلم

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به تشریح برنامه‌های مختلف این بیناد در حوزه‌های مختلف زیربنایی و پروژ‌های عمرانی پرداخت و گفت: امسال تعهد کردیم هزار مدرسه کانکسی را جمع‌آوری کرده و ساختمان ثابت مدرسه را بنا کنیم.

فعالیت‌های بنیاد برکت تشریح شد / از طرح‌های زیربنایی تا پروژه‌های عمرانیبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ همزمان با آغاز پانزدهمین سال فعالیت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، نشست خبری محمد ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت صبح امروز، 20 آذرماه در محل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست و پس از پخش کلیپی از برنامه بنیاد برکت، محمد ترکمانه، مدیرعامل این بنیاد طی سخنانی با بیان اینکه بنیاد برکت چهاردهمین سال فعالیت‌ خود را می‌گذراند، اظهار کرد: این بنیاد تاکنون خدمات گسترده‌ای را تحت عنوان برکت در حوزه‌های زیربنایی و اقتصادی و با هدف توانمندسازی اقتصادی مردم در نقاط محروم انجام داده است.

وی افزود: بسیاری از افراد با شنیدن نام بنیاد برکت به یاد خدمات این بنیاد در حوزه مدرسه‌سازی می‌افتند، ولی بنیاد برکت خدمات فراوانی را در حوزه‌های مختلف انجام می‌دهد. امروز تعداد دو هزار و 500 مدرسه در دستور کار بنیاد قرار دارد که از این تعداد هزار و 700 مدرسه تکمیل شده و 800 مدرسه نیز تا پایان سال بنا می‌شود.

اجرای 37 هزار پروژه عمرانی

مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه تاکنون 37 هزار پروژه عمرانی از سوی بنیاد برکت اجرایی شده است، تصریح کرد: پروژ‌ه‌های مختلفی همچون مدرسه‌سازی، مسجدسازی، ایجاد مراکز فرهنگی، پروژه‌های بهداشتی و درمانی، آب‌رسانی و ... اجرا شده است.

ترکمانه ادامه داد: بنیاد برکت با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و کمک‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، این برنامه‌ها را در نقاط محروم انجام داده است و تعداد کل پروژ‌ه‌های این بنیاد 48 هزار پروژه است که تاکنون 37 هزار طرح به سرانجام رسیده است.

وی بیان کرد: در حوزه مشاغل خرد و خانگی با تجربه‌های مختلفی از ابتدای انقلاب مواجه بودیم و بنیاد برکت پس از سه سال مطالعه بر روی مدل‌های مختلف، با ارائه مدلی ویژه، فعالیت خود را از سه سال پیش آغاز کرد و امروز مدل بنیاد در بیش از 12 هزار روستا پیاده شده که 40 درصد جمعیت روستایی را تحت پوشش خود قرار داده است. همچنین، تاکنون 550 شهر و 370 شهرستان کشور تحت پوشش بنیاد برکت قرار دارند.

مدیرعامل بنیاد برکت ادامه داد: یکی از بخش‌های مهمی که از سوی بنیاد برکت در آن سرمایه‌گذاری شده، حوزه بنگاه‌ها و فعالیت‌های بزرگتر است که تا امروز 270 حوزه اقتصاد کلان را شامل می‌شود و در این زمینه 27 هزار شغل به صورت مستقیم از سوی بنیاد ایجاد شده است. همچنین، طی سال آینده در نظر داریم تا تعداد روستاهای مورد حمایت را به 20 هزار رسانده و 65 درصد جمعیت روستایی را تحت پوشش قرار دهیم.

اقدامات حوزه اشتغال‌زایی

ترکمانه اظهار کرد: اقداماتی که بنیاد در حوزه اشتغال‌زایی انجام می‌دهد بی‌نظیر است. قصد داریم ضمن ارائه پیشنهاد به دولت و حمایت‌های دولت مردمی، این مدل را در تمام کشور اجرا کنیم.

وی افزود: در حوزه اجتماع‌محور یا طرح‌های خرد و خانگی نیز تاکنون 160 هزار طرح اجرا شده است که در این راستا 480 هزار فرصت شغلی ایجاد شده و تعداد طرح‌ها تا پایان سال جاری به 200 هزار خواهد رسید. در این بخش و در بسته‌های مختلف، فرصت‌های شغلی متفاوتی در روستا‌ها و شهرستان کشور ایجاد شده و در هر منطقه ضمن مطالعه و بررسی دقیق، نسبت به ایجاد اطلس محرومیت اقدام کردیم که در این اطلس تعداد 170 رسته فعالیت مشخص شده است.

مدیرعامل بنیاد برکت گفت: یکی از حوزه‌های سرمایه‌گذاری بنیاد، طرح تولید آبزیان (ماهی در قفس) است که یکی از طرح‌های پیشران در شمال کشور بوده و ظرفیت‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد. همچنین، در حوزه پوشاک نیز تعداد شش هزار و 727 طرح اقتصادی اجرا شده است. در حوزه طیور نیز چهار هزار طرح به صورت ویژه از سوی بنیاد پیگیری و اجرا شده است.

ترکمانه بیان کرد: در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان تعداد 566 طرح و در حوزه گیاهان دارویی نیز 548 طرح مورد سرمایه‌گذاری بنیاد قرار گرفته است. همچنین، در حوزه امنیت غذایی تعداد هزار و 400 طرح و در حوزه نوشت‌افزار ایرانی ـ‌ اسلامی نیز تعداد 180 طرح در همکاری با بخش خصوصی مورد حمایت بنیاد قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یکی از فعالیت‌های مهم بنیاد برکت که طبق رویکرد جدید انجام می‌شود، حوزه اشتغال فناورانه و نوآورانه است که با عنوان (برکتی نو) اجرا می‌شود. در حوزه آزادکاری یا دورکاری نیز درصدد هستیم که فرصت‌های فراوانی در کشور ایجاد کنیم. در این حوزه بیش از 200 رشته فعالیت تعریف می‌شود که با سرمایه‌گذاری حداقلی، افراد می‌توانند در یک منطقه صاحب شغل شوند. امروز تعداد 450 طرح را در این حوزه به صورت ویژه دنبال می‌کنیم که تعداد این طرح‌ها تا پایان سال به پنج هزار مورد خواهد رسید.

مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه این بنیاد به عنوان شتاب دهنده در حوزه‌های مختلف اقتصادی فعالیت می‌کنند، گفت: تا امروز بیش از شش هزار و 500 طرح ویژه زنان سرپرست خانوار ایجاد شده که تعداد آن افزایش خواهد یافت. در حوزه کولبران نیز بنیاد از سال گذشته تمرکز ویژه‌ای انجام داده که تاکنون سه هزار 500 طرح در این زمینه انجام شده و تا پایان سال به پنج هزار طرح خواهد رسید.

ترکمانه با بیان اینکه سوخت بران سیستانی نیز طی چند ماه فعالیت تعداد دو هزار طرح ایجاد شد، افزود: همچنین، در حوزه خانواده زندانیان نیز با توافقی که با سازمان زندانیان انجام شد تعداد سه هزار طرح از سوی بنیاد پیگیری و اجرا شد. در زمینه مسکن ویژه معلولان نیز با همکاری بنیاد مسکن سازمان بهزیستی تعداد سه هزار و 500 مسکن در اختیار خانواده‌های دارای دو معلول به بالا قرار گرفت. همچنین، برای اشتغال این عزیزان نیز تعداد دو هزار طرح اجرا شده است که تمامی این برنامه‌ها از طریق شبکه تسهیلگر و از سوی خود مردم انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد این تسهیلگران به بیش از 800 نفر رسیده است، اظهار کرد: موضوع فعالیت این تسهیلگران، صرفاً اشتغال نیست، بلکه حل تمامی مشکلات مردم را در حوزه‌های مختلف اقتصادی را پیگیری می‌کنند. هدف نهایی بنیاد پیشرفت و آبادانی مناطق محروم کشور است.

هزار مدرسه کانکسی جمع‌آوری می‌شود

مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره اینکه امسال تعهد کردیم هزار مدرسه کانکسی را جمع‌آوری کرده و ساختمان مدرسه را بنا کنیم، گفت: در حوزه مهاجرت معکوس روستاییان نیز تعداد هزار روستا هدف‌گذاری شده است تا بتوانیم زمینه را برای بازگشت روستاییان به منطقه مورد سکونت خود آماده کنیم.

ترکمانه با اشاره به موضوع آبرسانی در کشور نیز با اشاره به اینکه تاکنون 670 میلیارد تومان در این زمینه در نظر گرفته شده است که در 500 نقطه محروم هزینه خواهد شد، تصریح کرد: در تنش آبی خوزستان تعداد 702 نقطه شناسایی شد که با سرمایه‌گذاری 200 میلیارد تومانی تا پایان سال به سرانجام خواهد رسید. همچنین، در بحث احیای قنوات نیز تاکنون 660 قنات شناسایی شده و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک تعداد هزار و 500 قنات را در زمینه احیای مجدد حمایت کنیم.

انتهای پیام
captcha