کد خبر: 4020670
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴

آشنایی با مؤسسه فرهنگی محله گیشا/ بانک اطلاعاتی از مشخصات مربیان قرآن نیاز مؤسسات است + صوت

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س) منتخب نوزدهمین همایش «عمری با قرآن» گفت: باید بانک اطلاعاتی از مجموعه معلمان و مربیان در عرصه‌های قرآنی، هنری و ورزشی با شرایط فعالیت در مؤسسات قرآنی، تهیه شود تا با یک جستجوی ساده بتوان از حضور آن افراد بهره‌مند شد.

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س)در نوزدهمین دوره همایش تجلیل از پیشکسوتان قرآنی تهران با عنوان «عمری با قرآن»، نام مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س) نیز به چشم می‌خورد. عذرا روشندل متولد سال 1347 و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث است.

مؤسسه فدک‌الزهرا(س) فعالیتش را از سال 1384 در محدوده گیشا آغاز کرده است و مجوز فعالیت از سازمان تبلیغات اسلامی دارد. این مؤسسه دوره‌های آموزش عمومی و تخصصی قرآن را متناسب با نیاز روز دارد و همچنین کارگاه‌های آموزشی و مشاوره در رشته‌های قرآنی، طب سنتی و دوره‌های هنری و ورزشی را برای گروه‌های سنی مختلف بانوان و آقایان بزرگسال و مهد و پیش‌دبستانی ویژه خردسالان برگزار می‌کند.

روشندل در گفت‌وگو با ایکنا درباره علت راه‌اندازی مؤسسه، گفت: دغدغه قرآنی و انجام فعالیت‌های فرهنگی و توسعه آموزه‌های دینی در سطح این محله به ویژه برای نوجوانان و خردسالان از مهمترین دلایل راه‌اندازی مؤسسه بود. به طوری که سعی می‌کنیم پس از نیازسنجی دوره‌های آموزشی مؤسسه را به آن سمت و سو سوق دهیم تا بلکه پاسخگوی نیازمندی‌های اعتقادی، ورزشی، فرهنگی و هنری محله خود باشیم.

مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س)

وی ادامه داد: هر چند محور فعالیت مؤسسه بر روی مهد و پیش‌دبستانی بوده است و استقبال نیز خوب بود اما در ایام کرونا متأسفانه این استقبال کم‌رنگ شد، اما در حال حاضر دوره‌های خردسالان به صورت حضوری از سرگرفته شده است اما استقبال به مانند پیش از کرونا نیست و زمان می‌‌برد تا به آن استقبال بازگردیم.

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س) در پاسخ به این سؤال که چه میزان به اهداف ترسیم شده رسیده است، بیان کرد: خدا را شکر خوب بوده است به ویژه از سوی خردسالان، این موضوعی است که والدین به آن اذعان دارند. ما سعی کرده‌ایم همراه با بازی و نشاط، آموزش‌های قرآنی، عقیدتی، ورزشی و هنری را به نونهالان آموزش دهیم.

درخواست کمک مردمی برای حمایت از مؤسسات قرآنی، زیبنده نیست

وی درباره عمده‌ترین دغدغه‌ مؤسسات قرآنی که طی این سال‌ها با آن روبرو بوده است، افزود: بسیاری از مؤسسات با مشکل ملک‌های استیجاری و پرداخت هزینه‌های سنگین اجاره‌بها روبرو هستند. مؤسسات منبع درآمدی ندارند که بخواهند با استفاده از آن از عهده این هزینه‌های جاری و پرداخت حق‌الزحمه‌های مربیان و نیروهای اداری برآیند. حتی مؤسسات قرآنی با مشکل پرداخت مالیات و پرداخت انشعابات آب، برق، گاز روبرو هستند و بعضا باید خود هزینه کنند تا بتوانند از اداره مؤسسات و تشکل‌های قرآنی برآیند. مگر اینکه فی سبیل الله در این راه گام بگذارند تا بتوانند ادامه این را استمرار بخشند.

روشندل درباره تخصصی شدن فعالیت مؤسسات قرآنی، گفت: تخصصی شدن مؤسسات قرآنی خوب است اما نیازهای مختلف اهالی محل، مانع این کار است. بطور مثال افراد تمایل دارند فرزند خود را در مهد قرآن یا دوره‌های حفظ بگذارند، اینکه بخواهند مسافتی را از محلی طی کنند و به مؤسسه در محله دیگر مراجعه کنند، کمی سخت است اما این امر برای مؤسسات قرآنی خوب است چرا که براساس ظرفیتی که دارند، حوزه فعالیتشان مشخص خواهد شد.

وی ادامه داد: البته تخصصی شدن فعالیت مؤسسات قرآنی به شرط حمایت خوب است، چراکه مؤسسه در صورت تخصصی شدن کمتر می‌تواند فعالیت کند چون دامنه فعالیت‌هایش محدود شده است و باید تا زمانی که در عرصه تخصصی‌اش رشد نکرده است، مورد حمایت قرار گیرد.

کد

مدیر مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س) درباره نحوه حمایت از مؤسسات قرآنی، تصریح کرد: معتقدم باید حمایت از سوی دولت صورت گیرد و الا با این اوضاع، چگونه مؤسسات قرآنی می‌توانند پیشرفت کنند؟! مردم برداشتشان از برگزاری دوره‌های قرآن، دوره‌هایی به صورت رایگان است و حال آنکه درباره سایر دوره‌ها هنری و زبان خارجی و ... این احساس را ندارند و حتی هزینه‌هایی بالایی نیز می‌شود.

مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س)

روشندل اضافه کرد: حمایت‌های مردمی و خیرین نیز به آن اندازه نیست و از سوی دیگر به دور از شأن ما به عنوان مؤسسه قرآنی است که دست کمک دراز کنیم. به هر حال از طرف دولت در قالب اهدای بن‌های خرید یا برگزاری نمایشگاه‌های مختلفی که در دوره‌های گذشته شاهد آن بودیم، حمایت‌ها انجام شود.

حمایتی از سازمان تبلیغات ندیدیم

وی به مشکلات هزینه‌کرد مؤسسات قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر ما بخواهیم برای اجرایی کردن ایده‌های جدید در مؤسسه گام برداریم، مستلزم پرداخت هزینه است وگرنه از برنامه‌های نوین برای جذب قرآ‌ن‌آموزان باز می‌مانیم. همچنین معتقدم باید بانک اطلاعات از مجموعه معلمان و مربیان در عرصه‌های قرآنی، هنری و ورزشی تهیه شود تا بتوان با یک جستجوی ساده از آن بهره‌مند شویم. شاید سازمان تبلیغات اسلامی که مجوز فرهنگی ـ قرآنی را به مؤسسات داده است باید در این زمینه پیشقدم باشد.

مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی فدک نور‌الزهراء(س)

روشندل بیان کرد: باید بگویم سازمان تبلیغات اسلامی به زبان و حرف می‌گوید حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد اما در عمل حمایتی دیده نمی‌شود. درحالی که انتظار بیش از این است.

انتهای پیام
captcha