کد خبر: 4021860
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳
هانی‌زاده تشریح کرد:

تلاش‌های ضدایرانی اسرائیل برای برهم زدن مذاکرات وین / تهدیدها نمایشی است + صوت

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به سفرهای مقامات رژیم صهیونیستی به آمریکا، کشورهای اروپایی و کشورهای عربی درباره روند مذاکرات هسته‌ای گفت: یکی از مسائل حساسیت برانگیز برای صهیونیست‌ها موفقیت ایران در مذاکرات وین است، لذا سعی می‌کنند مانع دادن امتیاز طرف‌های مذاکره به ایران شده و روند مذاکرات را متوقف یا دچار اختلال کنند.

حسن هانی‌زاده

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه، در گفت‌وگو با ایکنا درباره رویکرد رژیم صهیونیستی در حین مذاکرات وین و تلاش‌های آنها برای برهم زدن مذاکرات گفت: در ادبیات سیاسی صهیونیست‌ها جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از محوری‌ترین کشورهای جهان اسلام در تقابل با صهیونیسم در منطقه و جهان تلقی می‌شود و لذا در طول چند دهه گذشته تمرکز آنها بر روی پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، علمی، فناوری و نفوذ منطقه‌ای بوده است. طبیعی است وجود محور مقاومت که از ایران شروع می‌شود و تا عراق، لبنان، سوریه و یمن ادامه پیدا می‌کند از نظر صهیونیست‌ها یک کمربند تقابلی علیه اسرائیل است، به همین دلیل رژیم صهیونیستی به شدت با تشکیل یک جبهه گسترده از اربیل در اقلیم کردستان تا جنوب خلیج فارس و جنوب قفقاز سعی می‌کنند نفوذ خود را در منطقه در تقابل با ایران گسترش دهند.

وی افزود: در این میان یکی از مسائل حساسیت‌برانگیز برای صهیونیست‌ها موفقیت ایران در مذاکرات وین است تا جایی که اخیراً وقتی در دور هفتم مذاکرات یک سری پیشرفت‌ها برای لغو تحریم‌ها حاصل شد، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی بلافاصله به آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان سفر کرد و سعی کرد مانع دادن امتیاز به ایران شود و روند مذاکرات را متوقف یا دچار اختلال کند.

فشار اسرائیل به کشورهای منطقه برای کاهش روابط با ایران

هانی‌زاده اظهار کرد: همچنین سفر نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به امارات متحده عربی در حالی انجام گرفت که اخیراً شیخ طحنون بن زاید آل نهیان، مشاور امنیت ملی امارات، به تهران سفر کرد و مناسبات ایران و امارات به سطح قابل قبولی رسید و لذا سفر نخست‌وزیر اسرائیل به امارات برای فشار به امارات و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس در جهت کاهش روابط با ایران انجام گرفت.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: در واقع صهیونیست‌ها از تمام ابزار و امکانات سیاسی، اقتصادی و نفوذ در آمریکا و اروپا استفاده می‌کنند تا ایران را منزوی کنند اما ایران به دلیل داشتن نفوذ بالای معنوی در منطقه توانسته تاکنون این تحرکات را خنثی کند.

پیمان «صلح ابراهیم» پایدار نمی‌ماند 

هانی‌زاده درباره اینکه تا چه اندازه تلاش اسرائیل برای انعقاد پیمان «صلح ابراهیم» با کشورهای عربی با توجه به روند مذاکرات وین تشدید خواهد شد، گفت: پیمان «صلح ابراهیم» برای گسترش نفوذ اسرائیل در منطقه است. برنامه و راهبرد رژیم صهیونیستی برای یک 44دهه آینده و پس از انعقاد این پیمان این است که حجم تبادلات اقتصادی میان آنها و شش کشور عربی حوزه خلیج فارس سالانه به 70 میلیارد دلار برسد و با توجه به اینکه کشورهای جنوب خلیج فارس، رژیم‌هایی غیر دموکراتیک و همواره بر حمایت آمریکا و لابی اسرائیل متکی هستند، از روی اکراه و اجبار ناچار شدند این پیمان صلح را امضا کنند.

وی با بیان اینکه اسرائیل نمی‌تواند به لحاظ روانی و فرهنگی در کشورهای حوزه خلیج فارس نفوذ پیدا کند، گفت: این رابطه تنها در سطح دولت‌ها خواهد ماند که چندان پایدار نمی‌ماند.

تفاوت روابط کشورهای عربی با ایران و رژیم صهیونیستی

هانی‌زاده درباره همزمانی تلاش برخی کشورهای عربی مانند امارات و عربستان برای گفت‌وگو و نزدیکی به ایران و از طرفی عادی‌سازی روابط با اسرائیل گفت: روابط میان برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مانند بحرین، امارات و عربستان با اسرائیل رابطه بین دولت‌هاست در حالی که رابطه میان ایران با این کشورها یک رابطه تاریخی و جغرافیایی و بسیار پایدار است.

هانی‌زاده ابراز کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس به دلیل فشار آمریکا برای عادی‌سازی روابط، به صورت تاکتیکی با رژیم صهیونیستی رابه برقرار کردند اما مذاکرات میان ایران و عربستان که از شش ماه پیش در بغداد شروع شده پیشرفت‌هایی داشته اما پرونده مهم و پیچیده یمن همچنان میان دو کشور در مدار اصلی بحث‌ها و گفت‌وگوهاست.

وی تأکید کرد: در مجموع باید گفت روابط ایران با این کشورها از ریشه و عمق بیشتری برخوردار است اما رابطه اسرائیل با این کشورها سطحی و گذرا است.

هزینه سنگین صهیونیست‌ها در صورت ماجراجویی علیه ایران

هانی‌زاده درباره تهدیدات نظامی اسرائیل علیه ایران در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات گفت: اسرائیل به خوبی می‌داند هرگونه ماجراجویی علیه ایران هزینه بسیار سنگینی برای آنها دارد. تهدیدات اسرائیل بیشتر جنبه نمایشی و برای روحیه دادن به هم‌پیمانان خود است. قطعا اسرائیل بدون موافقت آمریکا دست به ماجراجویی علیه ایران نمی‌زند و در وضعیت فعلی نیز تیم جو بایدن به لحاظ سیاسی و گسترش شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی مشکلاتی با اسرائیل دارد و لذا تهدیدات اسرائیل صرفا به خاطر تأثیرگذاری بر روی ایران و  بازارهای اقتصادی است و اسرائیل جرئت ندارد که علیه ایران وارد عمل شود.

کد

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: اسرائیل به خوبی می‌داند در صورت هرگونه ماجراجویی یک جبهه گسترده بدون توقف از 5 جهت علیه خودش گشوده شده و زمینه نابودی‌اش کاملا فراهم می‌شود.

انتهای پیام
captcha