کد خبر: 4024636
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۸

غرفه‌ای پر از امید برای هزاران ایرانی + فیلم

غرفه علوم پزشکی، یکی از غرفه‌های نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی ۱۴۰۰ است که دستاوردهای همین یک غرفه تاکنون موجب به دنیا آمدن هزاران کودک، درمان هزاران بیمار و امیدآفرینی برای هزاران خانواده شده است.

غرفه‌ای پر از باروری و امید برای هزاران ایرانی + فیلم

به گزارش خبرنگار ایکنا، غرفه علوم پزشکی نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی ۱۴۰۰ شامل هفت حوزه فعالیتی است که اولین بخش آن به معرفی دستاوردها و تولیدات مربوط به علوم تولید مثل و ناباروری در حوزه انسانی اختصاص دارد.

مراکز پژوهشی و درمان ناباروری جهاددانشگاهی در 9 استان قرار دارند. دو مرکز در تهران و سایر مراکز در استان‌های خوزستان، لرستان، مرکزی ، آذربایجان شرقی، اردبیل، قم، کرمانشاه و استان البرز هستند که بخشی از دستاوردهای این مراکز در نمایشگاه عرضه شده است؛ البته ایجاد مراکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی در سایر استان‌ها مثل قزوین در دست بررسی هستند.

بخش دیگر این غرفه اختصاص به فعالیت‌های پژوهشگران جهاددانشگاهی در حوزه درمان سرطان به ویژه سرطان پستان دارد. برای تشخیص و درمان سرطان به تجهیزات، دارو، محصولات درمانی پیشرفته پزشکی و البته روش‌های درمانی به روز‌ نیاز است که پژوهشگران جهاددانشگاهی در تولید و ارائه این محصولات و دست‌یابی به تکنیک‌های درمان موفق بوده‌اند و اکنون دستاوردهای خود را «با افتخار ساخت ایران» در نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی در معرض بازدید قرار داده‌اند.

پژوهشگاه سرطان معتمد جهاد دانشگاهی از جمله مراکزی است که در ساخت تجهیزات تشخیص و درمان سرطان و محصولات پیشرفته پزشکی پیشرو است؛ سایر پژوهشکده‌های جهاد، هم از لحاظ بالینی و هم از نظر تکنولوژی تشخیص و درمان سرطان فعالیت‌های مختلفی دارند که بخشی از این فعالیت‌های گسترده در نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.

بخش زیست‌فناوری از دیگر بخش‌های این غرفه است که پژوهشگران در پژوهشگاه‌های مختلف از جمله رویان، معتمد، ابن سینا، علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه زیست جانوری رویان اصفهان و ... در حال فعالیت در این زمینه علمی هستند.

زیست‌فناوری پزشکی بخشی از علوم پزشکی است که بیشتر بر روی ساخت کیت‌های تشخیص بیماری‌ها فعالیت دارد که تولید و توسعه کیت‌های تشخیص کووید 19 از جدیدترین دستاوردهای این بخش است.

غرفه‌ای پر از باروری و امید برای هزاران ایرانی + فیلم

بخش بعدی این غرفه تلاش‌های پژوهشگران جهاد دانشگاهی در درمان زخم‌ها را عرضه کرده است. در واحد‌های مختلف جهاددانشگاهی بر روی ساخت زخم پوش‌های مدرن و بیولوژیک کار می‌شود. حوزه‌ای که ترکیب بین حوزه علوم پزشکی، علوم پایه و مهندسی پزشکی است.

محققان جهاد دانشگاهی با توجه به نیاز کشور در حوزه درمان زخم‌ها به ویژه زخم‌های دیابتی، زخم‌های بیماران پروانه‌ای و ... به پژوهش و ساخت زخم‌پوش‌ها اقدام و انواع زخم‌پوش‌ها را تولید کرده‌اند و اکنون مرکز ترمیم بافت و زخم زیر نظر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی در قالب پژوهشکده یارا در حال پژوهش و درمان زخم‌ها است.

قدر مسلم به دنیا آوردن رویانا و شنگول و منگول را به خاطر دارید. پیشرو بودن پژوهشگران جهاددانشگاهی در حوزه شبیه‌سازی موجب شد اکنون نسل‌های بعدی این گوساله‌های شبیه‌سازی شده به دنیا بیایند و امیدها برای استفاده از روش‌های نوترکیب در قالب انسانی بیشتر شود.

سلول‌های بنیادی و بانک‌های سلول‌های بنیادی بخش دیگری از غرفه علوم پزشکی نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در سال ۱۴۰۰ است. بانکی که در آن، چیزهایی با ارزش‌تر از پول نگه‌داری می‌شود تا به درمان بیماری‌های مختلف از جمله ناباروری کمک کند.

و در نهایت مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران با دارا بودن میلیون‌ها ذخیره زیستی و ژنتیکی بهترین مرکز برای حفظ ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران است که به انجام پژوهش‌های مختلف در این حوزه کمک می‌کند.

انتهای پیام
captcha