کد خبر: 4025687
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
حجت‌الاسلام نصیرایی:

مأموریت‌های امروز نظام نیازمند شکل‌گیری آرایش جدید در حوزه فرهنگ است + صوت

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس مشکل اصلی حوزه فرهنگ را وجود نهادها و دستگاه‌های موازی زیاد و غیر پاسخگو دانست و گفت: به نظر می‌رسد متناسب با مأموریت‌های امروز انقلاب و نظام اسلامی نیازمند یک آرایش جدید در حوزه فرهنگ هستیم که این مأموریت‌های جدید ابزارهای جدید هم می‌طلبد تا با شکل‌گیری یک نظام هماهنگ و منسجم، هم‌افزایی و تأثیرگذاری فرهنگی را در عرصه داخلی و بین‌المللی شاهد باشیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره مسئله بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور و چرایی ضرورت این بازسازی گفت: پس از حدود 42 سال از پیروزی انقلاب اسلامی به رغم توفیقات خیلی خوب در برخی حوز‌ه‌ها اما در برخی بخش‌ها نیاز به کار بیشتری وجود دارد و به نظر می‌رسد خلأهایی در این حوزه‌ها مشهود است. از سوی دیگر یکسری محدودیت‌ها به لحاظ منابع و اعتبارات وجود دارد اما در عین حال نظام جمهوری اسلامی باید انتظارات و مأموریت‌هایی را دنبال کند که برآمده از ارزش‌های ایرانی ـ اسلامی و انقلابی ماست.

وی افزود: وقتی همه این مسائل را کنار هم می‌گذاریم به نظر می‌رسد متناسب با مأموریت‌های امروز انقلاب و نظام اسلامی نیازمند یک آرایش جدید در حوزه فرهنگ هستیم و این مأموریت‌های جدید ابزارهای جدید هم می‌طلبد. امروز در حوزه فرهنگ متأسفانه شاهد دستگاه‌‌‌های موازی زیادی هستیم که یکسری کارهای بعضا مشابه با این منابع و اعتبارات محدود کشور انجام می‌دهند و از طرف دیگر گاهی هم پاسخگو نیستند.


بیشتر بخوانید:


سخنگوی کمیسیون فرهنگی در این باره برای نمونه به حوزه مد و لباس اشاره کرد و گفت: الان در این زمینه وضعیت خوبی نداریم اما چه کسی متولی اصلی این حوزه است؟ بیش از 20 دستگاه درگیر این مسئله هستند اما هیچکدام هم پاسخگو نیستند در حالی که وقتی زمان جذب اعتبار، منابع، نیرو و امکانات می‌شود ده‌ها و صدها نهاد و مجموعه متقاضی بودجه می‌شوند. لذا همانطور که در سایر بخش‌ها نیاز به یک آرایش جدید داریم در حوزه فرهنگ هم اینگونه است تا یک نظام هماهنگ و منسجم با هم شکل بگیرد که هم‌افزایی و تأثیرگذاری داشته باشد و این ضرورت حوزه فرهنگ و ساختارهای فرهنگی هم در عرصه داخلی و هم بین‌المللی است.

پرداخت هزینه صدها برابری با بی‌توجهی به حوزه فرهنگ

نصیرایی بیان کرد: اگر به این موضوع توجه نکنیم و هزینه این حوزه را نپردازیم ده‌ها و صدها برابر این هزینه را باید در حوزه‌های دیگر پرداخت کنیم. بخش قابل توجهی از نابسامانی‌های کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ریشه و منشأ فرهنگی دارد و به نوع نگاه مدیران و سیاستگذاران برمی‌گردد. در واقع ما به حوزه فرهنگ به مثابه یک بخش پیشگیری‌کننده به درستی توجه نکردیم و این عدم هزینه را چندین برابر در حوزه‌های دیگر می‌پردازیم.

وی یادآور شد: برای نمونه شهید شهریاری به عنوان یک دانشمند برجسته هسته‌ای کشور باید شخصیتش به لحاظ فرهنگی و ارزشی بررسی و به جامعه معرفی شود یا این روزها که ایام سالگرد شهادت سردار سلیمانی است باید ببینیم این شهید بزرگ که تا این اندازه برای کشور، جهان اسلام و بشریت مفید بوده چه شخصیت و سبک زندگی داشته است و اینها همه اهمیت فرهنگ و نگاه فرهنگی را نشان می‌دهد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ابراز کرد: اگر امروز کشور و نظام به پیشرفت‌های زیادی در حوزه‌‌های مختلف دست یافته بخش عمده این توفیقات به ارزش‌های الهی و توحیدی که مردم به آن قائل هستند، بازمی‌گردد و آنچه در بحران‌های مختلف از ابتدای انقلاب مردم و جوانان ما را سرپا نگه داشته و باعث مقابله آنها با بحران‌ها شده، همین ارزش‌ها و اعتقادات بوده است. لذا اساس همه پیشرفت‌ها در ارزش‌ها و اعتقادات ایرانی و اسلامی است. حال اگر چنین نگاهی حاکم باشد به این معنی است که هزینه در حوزه فرهنگ و تقویت باورها و اعتقادات جامعه مقدمه‌ای برای پیشرفت علمی، فناورانه، صنعتی و اقتصادی کشور است اما اگر در این حوزه سرمایه‌گذاری نشود دانشمندی هم اگر تربیت شود دانشمندی است که بمب اتم و تسلیحات کشتار جمعی می‌سازد که نابودکننده بشریت است.

امیدواری به تغییر نگاه حداقلی به فرهنگ در دولت سیزدهم

نصیرایی افزود: از این زاویه در پاسخ به این سؤال که آیا به حوزه فرهنگ توجه مطلوبی می‌شود باید گفت متأسفانه نگاه به حوزه فرهنگ همواره یک نگاه حداقلی بوده و به فرهنگ به منزله یک حوزه حاشیه‌ای و ظرفیت دسته چندم نگاه شده است و اگر قرار به کاهش منابع هم شود اولین جایی که اعتباراتش کاهش می‌یابد  بخش فرهنگی است.

وی درباره ارزیابی خود از نگاه دولت سیزدهم به حوز فرهنگ به ویژه در لایحه بودجه 1401 کشور گفت: در دولت سیزدهم با توجه به رویکردهای مثبتی که این دولت داشته این انتظار و توقع می‌رود که توجه به حوزه فرهنگ تقویت شود و خوشبین هستیم که دیگر شاهد بی‌مهری‌‌های دولت‌های پیشین به فرهنگ نباشیم.

کد

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره ضرورت جدی گرفتن مسئله پیوست فرهنگی در طرح‌ها و لوایح از سوی مجلس شورای اسلامی گفت: همه بخش‌ها به هم پیوسته هستند اما ممکن است پیوست فرهنگی در صنعت، علم، اقتصاد و ... مصادیق مختلفی داشته باشد اما رعایت اصل این موضوع یک ضرورت است. خوشبختانه در مجلس یازدهم توجه خوبی به این مسئله شده و مواردی بوده که قبل از اینکه طرح یا لایحه‌ای در صحن بررسی شود برای بررسی پیوست فرهنگی آن به کمیسیون فرهنگی ارجاع شده است اما این مسئله نیازمند توجه همه اجزا و بخش‌ها است. در واقع همانطور که بنا به بیان رهبر معظم انقلاب لازم است همه طرح‌ها و لوایح پیوست عدالت داشته باشد این ضرورت برای پیوست فرهنگی هم الزامی و اجتناب‌ناپذیر است.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام
captcha