کد خبر: 4033826
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵

آغاز دومین یادواره «رفیق خوشبخت ما»/ برای سردار سلیمانی چلچراغ روشن کنیم

مراسم افتتاحیه دومین یادواره «رفیق خوشبخت ما» در دو بخش جشنواره فرهنگی، ادبی و هنری با محور سردار سلیمانی و بخش چلچراغ برگزار شد.

دومین یادوراره «رفیق خوشبخت ما» آغاز شد/ برای سردار سلیمانی چلچراغ روشن کنیمبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاح دومین یادواره «رفیق خوشبخت ما» با هدف ترویج روحیه نوع‌دوستی و بزرگداشت خدمات سردار شهید قاسم سلیمانی در جمعیت هلال احمر برگزار شد.

در این مراسم محمد گل‌فشان، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر طی سخنانی، با اشاره به اینکه بی‌شک شهادت، لایقِ سردار سلیمانی و مزدی بود که از خداوند دریافت کرد، گفت: تا ابد مدیون شهید سلیمانی هستیم که در خارج از کشور امنیت کشور را فراهم کرد.

وی ادامه داد: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر براساس وظیفه و اهداف بشردوستانه خود با این نگاه که عملکرد سردار سلیمانی بشردوستانه بود و بشردوستی سردار در همه فعالیت‌ها محرز است، جشنواره «رفیق خوشبخت ما» را برای اولین بار طی سال گذشته برگزار کرد.

گل‌فشان تصریح کرد: سال گذشته 43 هزار و 600 اثر هنری به این جشنواره ارسال شد که در خدمت بنیاد شهید سلیمانی  قرار گرفت تا نگهداری شود. همچنین 62 هزار چلچراغ برای این شهید انجام شد که طی آن هر داوطلب به نیت سردار سلیمانی کار خیری انجام داد و ثواب آن را به این شهید هدیه کرد.

وی ادامه داد: حجت‌الاسلام معزی، نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال احمر تأکید داشتند که جشنواره امسال پررنگ‌تر باشد. رئیس جمعیت هلال احمر نیز خواستار برگزاری بین‌المللی این جشنواره شدند که امسال برای بین‌المللی کردن جشنواره گام برداشته‌ایم.

گل‌فشان اعلام کرد: سال گذشته دبیرخانه جشنواره در استان آذربایجان شرقی بود که تلاش‌های خوبی انجام شد. امسال دبیرخانه بخش جشنواره در استان قزوین و دبیرخانه بخش چلچراغ در استان کرمان است.

وی افزود: مراسم افتتاحیه یادواره «رفیق خوشبخت ما» امروز همزمان با سالروز شهادت امام هادی(ع) برگزار و مراسم اختتامیه نیز روز میلاد امام هادی(ع) برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر نیز در مراسم افتتاحیه دومین یادوراره «رفیق خوشبخت ما»، با اشاره به سالروز شهادت امام هادی(ع)، گفت: در طول دوران امامت 33 ساله امام هادی(ع)، در و گوهر از آن اندیشه بلند به بشریت رسیده است اما مهمترین آن را می‌توان زیارت جامعه کبیره دانست که فرازهای آن راهنمای بشر برای عاقبت به خیری است.

ایستادن بر قله انسانیت

وی ادامه داد: گام نخست این یادواره والا و ارجمند برگزار شد. برخی شاید بپرسند چه نیازی است که سازمان جوانان هلال احمر بخواهد مقام حاج قاسم را بزرگ بدارد؟ جوانانی که به هلال احمر روی آورده‌اند و در نقاط مختلف کشور در حال کمک و یاری به مردم هستند نیاز به الگو دارند. در اصل بشر به الگو نیاز دارد؛ لذا خداوند می‌فرماید پیامبر الگوی شماست. حضرت ابراهیم و انبیا در قرآن الگو و اسوه معرفی شده‌اند و ائمه نیز الگو هستند. حرکت امام حسین(ع) الگو است که پیروی از آن تعالی روح می‌آورد و یاد می‌دهد چگونه زندگی کنیم و چگونه بر قله انسانیت جای بگیریم.

حجت‌الاسلام معزی افزود: سازمان جوانان به خوبی دریافته است که این مراسم را در سالروز شهادت امام هادی(ع) برگزار کند تا جوانان از این بزرگان الگو بگیرند. برخی جوانان می‌گویند آنها امام و معصوم بودند، ما نمی‌توانیم مثل امامان باشیم اما می‌توان به آنها گفت انسان‌هایی مثل سردار سلیمانی نیز فرد عادی از یک روستا بود که تلاش و مجاهده کرده و اخلاص در عمل داشت پس می‌توان از ائمه آموخت و در مسیر آنها گام برداشت.

وی افزود: شهید سلیمانی از مکتب اهل بیت(ع) اخلاص را آموخته بود. مکتب حاج قاسم مکتب امام حسین است؛ در این مکتب از کسی پاداش خواسته نمی‌شود و فقط برای خدا کار می‌شود و هیچ چیز جز رضایت خدا نمی‌خواهند. جوانان می‌توانند از سردار سلیمانی الگو بگیرند و دل نوشته و شعر بنویسند و یا 40 کار خیر بکنند و ثواب آن را به حاج قاسم هدیه کنند.

در ادامه مراسم پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر گفت: سردار سلیمانی یکی از قوی‌ترین فرماندهان میدان ضد تروریستی و از کسانی بود که اصل بشر دوستی را ترویج می‌کرد. ایشان تقسیم می‌کرد؛ سختی را برای خودش برمی‌داشت و آسایش و راحتی را برای مردم می‌گذاشت. مخلص، شجاع و اهل تدبیر بود و با عقل برنامه‌ریزی دقیق انجام می‌داد و از تظاهر دور بود.

وی ادامه داد: سردار اهل خودنمایی نبود، این نشانه داوطلبان است که از خود نشانی نمی‌گذارند. حاج قاسم در حیات و ممات برای ما ثابت کرد حامی مظلومان بود؛ در زمینه داوطلبان هلال احمر نیز گفته می‌شود که حامی محرومان و مظلومان باشیم. سردار با یاران و دوستان خود اقدامات بزرگی انجام می‌دادند، دل بسیاری از افراد را شاد می‌کردند. یکی از اهداف هلال احمر نیز شاد کردن دل مستمندان است. سردار به ایتام و به ویژه به فرزندان شهدا رسیدگی می‌کردند که این امر نیز از نشانه‌های یک داوطلب است.

تکریم ارزش‌های انقلاب در عمل سردار سلیمانی

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: سردار با شهادت خود، ما را در دنیا مطرح کرد. تکریم ارزش‌های انقلاب را در عمل سردار می‌توان دید. یک داوطلب با عمل خود باید ارزش‌های انقلاب را نشان دهد. در شهادت ایشان، مردم ما هم بصیرت و هم اتحاد را نشان دادند. یکی از اهداف داوطلبان هلال احمر نیز ایجاد همدلی بین مردم است. سردار پر تلاش و پرتحرک بود. به عنوان جوانان هلال احمر ما رهرو شهید هستیم و باید این نشانه‌ها را داشته باشیم.

کولیوند تصریح کرد: ما نیز می‌خو اهیم بیاموزیم و حرکتی در مسیر حاج قاسم داشته باشیم، به همین دلیل این یادواره را راه انداختیم تا یاد بگیریم.

دومین یادواره «رفیق خوشبخت ما»

رونمایی از پوستر دومین یادواره «رفیق خوشبخت ما» نیز در ادامه مراسم انجام شد.

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در پایان این مراسم با اشاره به جایگاه هلال احمر در تربیت و حضور ایثارگران، گفت: بنیاد شهید اصلی اینجاست ما شعبه دوم بنیاد شهید هستیم.

وی ادامه داد: حاج قاسم را اگر صرفاً یک فرمانده نظامی موفق بدانیم، شاید فرماندهان جنگی زیادی داشته باشیم که نامشان به عنوان فرمانده پیروز در تاریخ مانده است، اما هیچکدام قابل مقایسه با حاج قاسم نیستند. به صورت معمول در اختیار فرماندهان نظامی نیرو و سلاح قرار داده و از آنها خواسته می‌شود در جنگ‌ها پیروز شوند اما سردار سلیمانی باید قلب‌های مستعد را شناسایی و آنها را آموزش می‌داد و با دست خالی نیروهایش را تجهیز کرده و دشمن را عقب می‌راند.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: سردار سلیمانی بیشتر از آنکه فرمانده نظامی باشند با سازماندهی مردمی این پیروزی‌ها را رقم زده‌اند؛ آنجایی که فرماندهی بتواند مردم را جذب کند، پیروزی شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند «آتش به اختیار»؛ افرادی که هر جایی آسیبی و ظلمی هست داوطلبانه در میدان حضور دارند، آتش به اختیار هستند. داوطلبان هلال احمر نیز همینطور آتش به اختیار هستند. آنها افراد عادی هستند اما نمی‌توانند آسیب دیدن و در سختی بودن دیگران را ببینند.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: البته در کمک به محرومان و آسیب‌دیدگان افق دید متفاوت است؛ برخی محلی، برخی ملی و برخی بین‌المللی می‌اندیشند. حاج قاسم بین‌المللی مسئله را می‌دید و تحمل محرومیت در هیچ کجای دنیا را نداشت. در ایران هم فعالیت‌های سردار در محرومیت‌زدایی از مناطق جنوب کرمان کمتر مطرح شده است.

وی گفت: در حوزه‌‌های مختلف تلاش‌ها و اثرات فعالیت سردار سلیمانی را می‌بینیم در حالی که می‌توانست بگوید من فرمانده نظامی هستم و در همین چهارچوب کار می‌کنم؛ اما در همه عرصه‌ها حاضر بود. به همین دلیل است که مقام معظم رهبری می‌فرمایند سردار رفیق خوشبخت ماست.

انتهای پیام
captcha