کد خبر: 4034951
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۵
در نکوداشت هفتمین روز درگذشت مرحوم خسروشاهی مطرح شد؛

تدین، برجسته‌ترین وجه زندگی مرحوم خسروشاهی بود/ اعتقاد شهید آوینی به این نویسنده

در نکوداشت هفتمین روز درگذشت جهانگیر خسروشاهی، نویسنده برجسته جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، تدین وی برجسته‌ترین وجه زندگی‌اش عنوان شد و از تمجید شهید آوینی از نوشته‌های این نویسنده و اعتقاد به وی گفته شد.

وحید جلیلی

به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین ختم قرآن و نکوداشت هفتمین روز درگذشت جهانگیر خسروشاهی، نویسنده برجسته جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با عنوان «مغازله با مرگ»، ۱۹ بهمن‌ماه، با حضور وحید جلیلی، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی، حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری، حبیب احمدزاده، مرتضی سرهنگی، محسن مومنی‌شریف و خانواده و جمعی دیگر از دوستان و همکاران این نویسنده فقید انقلابی، در مسجد آیت‌الله خامنه‌ای حوزه هنری برگزار شد.

وحید جلیلی، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی در این مراسم، جهانگیر خسروشاهی را نویسنده صاحب کمال و فضلی خواند که معرفت او بر تکنیکش می‌چربید و عنوان کرد: این بدان معنا است که خسروشاهی در تکنیک و فن نویسندگی آدم تراز و قابلی بود، اما این را از یاد نبرده بود که اصل مبانی، معرفتی است.

وی ضمن تاکید بر اینکه برجسته‌ترین وجه زندگی و شخصیت خسروشاهی تدین بود، ادامه داد: آنچه که ما باید از خسروشاهی به یاد داشته باشیم، متدین بودن او است؛ حین اینکه نویسنده مبرزی بود، تدین در وجود او رسوخ کرده بود و به معنی واقعی کلمه متدین بود.

قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی اضافه کرد: حقیقتا صفات برگزیده زیادی در او بارز بود و به معنای واقعی کلمه اهل تقوا و مراقبه بود، اما او هیچ فخری برای خود بالاتر از تدین نمی‌دید.

قلم خسروشاهی ادامه سلاحش در جنگ بود

مرتضی سرهنگی با اشاره به رفاقت ۳۰ ساله خود با جهانیر خسروشاهی گفت: جهان بی‌هیاهو کار کرد، سرش را پایین انداخت و قلمی که داشت را ادامه سلاحی دانست که در زمان جنگ به دست گرفته بود.

وی ادامه داد: خسروشاهی وقتی سلاح جنگ را زمین گذاشت، لحظه‌‌ای تردید نکرد و قلم را برداشت و بدون معرکه‌گیری‌های مرسوم که در بساط ما هست، کاری که به آن اعتقاد داشت را انجام داد.

مرتضی سرهنگی

سرهنگی در ادامه گفت: خسروشاهی فکر کرد همان‌طور که که با سلاحش در زمان جنگ از مرزهای آیینی و جغرافیایی ایران دفاع کرد، با قلمش هم می‌تواند همین کار را انجام دهد، که این کار را از یک روحیه توحیدی مایه می‌گیرد، انسان بودنش را ثابت می‌کند و پای این کار می‌ماند.

خسروشاهی از یاران اصلی شهید آوینی در روایت فتح بود

وی، ضمن تعریف خاطراتی از سید مرتضی آوینی، اظهار کرد: شهید آوینی روی همه ما در حوزه هنری تاثیر داشت و تقریبا همه ما تحت تاثیر اندیشه فکری آقا مرتضی بودیم؛ اما خسروشاهی از یاران اصلی شهید آوینی در روایت فتح بود. از خدا می‌خواهیم که خداوند برای داداش جهان ما در آن دنیا جای خوبی در نظر بگیرد.

محسن مومنی‌شریف، هم ضمن تعریف خاطره‌ای از نکوداشت جهانگیر خسروشاهی در زمان حیات او، عنوان کرد: خسروشاهی آدم فوق‌العاده فروتنی بود و کم‌ترین تعریف از خود را برنمی‌تافت. آن روز که در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی بر پیکر مرحوم خسروشاهی نماز می‌خواندیم و اعلام می‌کردیم «لا نعلم منه خیرا» می‌دانستیم که راجع به او خلاف واقع نمی‌گوییم.

اعتقاد شهید آوینی به نوشته‌های خسروشاهی 

مومنی‌شریف ضمن بیان اینکه جهانگیر خسروشاهی انسان محبت‌برانگیزی بود، اضافه کرد: شهید آوینی به خسروشاهی اعتقاد داشت. خاطرم هست وقتی داستان‌های کوتاه او تحت عنوان «صخره‌ها و پروانه‌ها» منتشر شد، آوینی کار او را تمجید کرد؛ درواقع خسروشاهی در داستان‌هایش همان کاری را می‌کرد که آوینی در روایت فتح می‌کرد؛ یعنی انسانی که خسروشاهی در داستان‌هایش دنبال می‌کرد، در روایت فتح هم بود.

نکوداشت جهانگیر خسروشاهی

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن بیان اینکه خسروشاهی برای کار خود زحمت کشیده بود و خاستگاه فکری‌اش در آثارش معلوم بود، گفت: اگر در آثار او توجه کنیم، کاملا معلوم است با نویسنده‌ای مواجه هستیم که عرفان و حوزه‌های سیر و سلوک را می‌شناسد. از این نویسنده حقیقتا متعهد و صاحب فن، آثار زیادی باقی‌مانده است، اما فروتنی و تواضع او باعث شد که متاسفانه کارهایش دیده نشود. امیدوارم بعد از رحلت این نویسنده بزرگ که ضربه بزرگی بر ادبیات ما بود، آثارشان بیشتر از پیش معرفی و قدر دانسته شود.

پایان بخش این مراسم هم ذکر روضه سیدالشهدا توسط امیر عباسی، مداح اهل‌بیت(ع) بود.

انتهای پیام
captcha