کد خبر: 4035487
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
آیت‌الله اعرافی:

حوزه باید بنیاد‌های معرفتی متناسب با نیاز‌های جامعه را بازنویسی کند

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: امروز همچون گذشته حوزه باید بنیاد‌های معرفتی جامعه و نظام اسلامی را مورد بازنویسی، بازخوانی و روزآمدی قرار دهد.

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه های علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه امروز 21 بهمن در نشست صمیمی با طلاب و فضلای حوزه‌ علمیه که در سالن همایش مدرسه دارالشفا برگزار شد، با تأکید بر آگاهانه بودن انقلاب‌ اسلامی عنوان کرد: این انقلاب دارای ریشه‌های محکمی در تاریخ همچون بدر، اُحد و قیام عاشوراست. مبادا که ما این درخت تنومند و کالای ذی‌قیمت را به بهانه‌های اندک کوچک شمرده و به آن پشت کنیم.

وی با اشاره به پویایی فقه شیعه و بازتعریف ابواب مختلف آن افزود: ما سخن به گزاف و غیرعلمی نخواهیم گفت؛ ما حرف‌های سُست در مورد اجتهاد و فقه نخواهیم گفت، اما می‌گوئیم فقه ما پاسخگو و ناظر به نیاز‌های ابعاد مختلف حیات بشر می‌باشد.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، انقلاب اسلامی را مبتنی بر مردم سالاری دینی برشمرد و خاطرنشان کرد: این موضوع در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به نحو احسن تشریح شده است. انقلاب اسلامی ایران به استقلال و آزادی به عنوان دو رکن اصلی خود می‌اندیشد؛ تعامل جز در آنجا که خسارت است برای این انقلاب اصل می‌باشد.

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه های علمیه

آیت‌الله اعرافی با اشاره به سخنان طلاب حاضر در نشست، گفت: تمام آنچه در این نشست گفته شد در بانک ایده‌های حوزه ثبت و بدون شک در برنامه‌ریزی‌های حوزه مورد ملاحظه قرار خواهند گرفت؛ ما نسبت به آن جا‌هایی که با موانعی مواجه هستیم و امکاناتمان جوابگو نیست معذوریم. تمام آنچه به حساب طلاب متأهل و برای اساتید علی‌رغم زحمات زیادی که می‌کشند، واریز می‌شود هرگز جوابگوی مشکلات معیشتی آنان نبوده و به واقع طلاب از ضعیف‌ترین اقشار جامعه از جهت مالی هستند.

وی طلاب، فضلا و اساتید را همراه مردم دانست و افزود: این قشر در کنار مردم درگیر مسائل معیشتی‌اند و با زهد، ناداری و قناعت روزگار می‌گذرانند. حوزه‌های علمیه این افتخار را دارند که در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب‌اسلامی بگویند که ما خدمتگذار شما مردم هستیم؛ ما دست اقشار مختلف ایران اسلامی را می‌فشاریم و به آنان می‌گوییم که به خدمتگذاری شما افتخار می‌کنیم.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به مهمترین مؤلفه‌های انقلاب‌اسلامی افزود: این انقلاب از یک طرح کلان و نظریه منسجم و اجتهادی برآمده است. به طلاب و اساتید حوزه باید بگویم شما در نهادی معنوی مشغول به تحصیل و تدریس علم هستید که از قرن‌ها پیش همراه و پشتیبان مردم بوده است، انقلاب‌اسلامی از یک هویت علمی، معرفتی و دانشی برخوردار است؛ این انقلاب در ذات و صُلبش معرفتی و مبتنی بر بنیاد‌های عمیق دانشی می‌باشد.

حق نقد یکی از مسائل مورد قبول انقلاب اسلامی است

مدیر حوزه‌های‌علمیه به فراملی بودن انقلاب‌اسلامی پرداخت و بیان کرد: حق نقد در چارچوب‌هایی که به حقوق دیگران تجاوز نشود یکی از مسائلی می‌باشد که این انقلاب برای مخاطبان خود قائل است. این انقلاب نگاه ملی، فراملی و امتی دارد و مقاومت اسلامی را دنبال می‌کند.

عضو شورای‌عالی حوزه اظهار کرد: علم و فناوری در انقلاب اسلامی دارای جایگاه است؛ اما نظریه پیشرفت اسلامی دارای شاخصه‌هایی متفاوت با رویکرد‌های لیبرالیستی و سکولار است. ما به عنصر «فقاهت و اجتهاد» قائل هستیم و آن را پاسخگوی نیاز‌های زمانه خود می‌دانیم.

آیت‌الله اعرافی با تأکید بر چالش‌های پیش روی انقلاب اسلامی گفت: این انقلاب با چالش‌های مختلفی مواجه است؛ از مهمترین این چالش‌ها مسائلی همچون تحریف، نفوذ، نفی دستاورد‌ها و خدمات، جابجا کردن جای جلاد و شهید در اذهان است.

وی با اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ادامه داد: تقابل با دشمن در این جنگ نابرابر نیازمند جهاد تبیین است؛ جهاد تبیین گفتمانی مبتی بر منطق است. حوزه در تاریخ بیش از هزار ساله خود به جهاد در عرصه‌های گوناگون، مبارزه، اسارت، مظلومیت و خدمت به مردم عادت کرده است؛ امروز هم هزاران طلبه جهادگر در میدان خدمت‌رسانی به مردم در عرصه بلایای طبیعی سیل، زلزله، کرونا فعالند و این چیزی است که باید برای مردم و نسل جوان تببین شود.

انتهای پیام
captcha