کد خبر: 4035950
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۴

تبیین اثرات توقع زیاد از دیگران

مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) گفت: گله‌مندی دائمی از اطرافیان، ترک مدارا با دیگران، جدایی از هم‌نوع، از خود راضی بودن و حس طلبکاری از پیامد های توقع بیش از حد خواهد بود.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی، مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع)، ۲۳ بهمن‌ماه در مراسم گرامیداشت سالروز ولادت امام جواد(ع) که در‌ مسجد امام حسین برگزار شد، با اشاره به اثرات توقع‌مندی از دیگران گفت: داشتن توقع از مردم در بعد فردی، اجتماعی و عبادی اثر ناگواری در پی خواهد داشت، تفرقه افکنی و جدایی، ریا و خودنمایی، گله‌مندی بسیار‌ در خانواده از فرزند و همسر، به ترتیب از آثار انسان متوقع در ابعاد اجتماعی، عبادی و فردی است.

وی ادامه داد: انسان متوقع در زندگی، خداوند متعال را حاضر و ناظر نمی‌داند چراکه رضایت و تشکر و قدردانی مردم را ملاک عمل خود قرار داده است و این در حالی است که وظیفه هر انسانی در طول زندگی چندین ساله خود کسب رضایت الهی خواهد بود.

دهقانی با بیان اینکه حاضر و ناظر دانستن خداوند در طول زندگی از شاخصه های انسان با ایمان است، گفت: اینکه انسان نباید نسبت به گناهان گذشته‌اش بی تفاوت باشد و بداند که در هیچ لحظه‌ای از قلمرو فرمانروایی خداوند بیرون نخواهد بود از دستورات اخلاقی در حدیث قدسی و امام جواد(ع) است.

مدیر حوزه علمیه امام حسین(ع) در پایان با اشاره به اثرات سوء توقع از دیگران، گفت: گله‌مندی دائمی از اطرافیان، ترک مدارا با دیگران، جدایی از هم‌نوع، از خود راضی بودن و حس طلبکاری از پیامدهای توقع بیش از حد خواهد بود.

وی با اشاره به روایتی از امام جواد(ع) که فرمودند ملاقات و هم‌نشینی با دیگران باعث ازیاد عقل و سلامتی خواهد شد، اظهار کرد: باید از خداوند خواستار بود که سرکشی و مقاومت در مقابل دستورات الهی به واسطه توقع به مقابله‌گری در مقابل امام معصوم منجر نشود چراکه اگر حس مقابله‌گری در قبال پرداخت خمس، زکات و حقوق‌ واجبه در مقابل امام به وجود آید، در وادی هلاکت خواهیم افتاد.

انتهای پیام
captcha