به گزارش ایکنا، مراسم معرفی و رونمایی از تقویم قرآنی 1401 همراه با جشن میلاد امام حسین(ع) روز یکشنبه 15 اسفند با حضور سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهوری؛ احمد مسجدجامعی، قائممقام رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران و غلامرضا خواجهسروی، مدیرعامل کتابخانه و موزه ملک و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن آمفیتئاتر کتابخانه و موزه ملک برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهوری، در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، بهویژه سالروز میلاد حضرت سیدالشهدا علیهالسلام بیان کرد: آیات بسیاری در قرآن داریم که مصداق اتم و اکمل آن را حضرت امام حسین(ع) میدانند. یکی از معروفترین آنها «نفس مطمئنه» در سوره فجر است که در روایات و تفاسیر گفته شده که منظور از «نفس مطمئنه» حضرت سیدالشهداست.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری ضمن اشاره به آیه 23 سوره اسراء که «کسی که مظلوم به شهادت برسد، ولی دم میتواند تصمیم به قصاص قاتل او بگیرد» گفت: در ظاهر این آیه نامی از امام حسین(ع) نیست اما در روایتی از امام باقر(ع) است که مراد از مظلوم در این آیه حضرت حسین(ع) و مراد از ولی دم او حضرت ولیعصر(ع) است.
او ادامه داد: درست است که پس از شهادت امام حسین(ع) مختار قیام کرد و قاتلین اباعبدالله(ع) را به سزای اعمالشان رساند و درطول تاریخ هم قیامهای مختلفی انجام شده است، اما ولی دم و واقعی امام حسین(ع) حضرت حجت(عج) است.
حسینی با اشاره به این حدیث نبوی که «محبت امام حسین(ع) در قلب مومن است، اظهار کرد: هر کسی مومن باشد، عشق و ارادت و محبت به امام حسین(ع) را در قلب خود احساس میکند. خوب است که در ایام ولادت این حضرت ویژگیها و خصال نیکوی امام حسین(ع) را برشمریم و از یقین، رضای آن حضرت، سخاوت، انفاق و بخشندگی، وقار و اطمینان قلبی، مهربانی و رقت قلب، حُسن خلق، شجاعت، غیرت، صبر و ذلتناپذیری آن حضرت را که در بالاترین حد ممکن در او تجلی پیدا کرده الگو قرار دهیم تا ما هم به عنوان عاشقان آن حضرت به این ویژگیها برسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم با بیان اینکه احادیث زیادی از امام حسین(ع) در اهمیت رعایت حقوق مردم نقل شده است، اضافه کرد: یکی از مشهورترین احادیث امام حسین درباره رعایت حقوق مردم حدیث «از نعمتهای خدا بر شما این است که مردم حاجتهایشان را نزد شما بیاورند» است. بنابراین اگر مردم درخواستی دارند، نباید موجب دلخوری مسئولین باشد، بلکه به منزله فرصتی است که خداوند برای انجام کار خیر در اختیار ما قرار داده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری در پایان ضمن تبریک روز پاسدار گفت: امروز روز پاسدارانی مثل سردار سلیمانی و تهرانیمقدم و امثال ایشان است که حقیقتا اهل ایثار و گذشت بودند و از زندگی و جان خود را در راه انقلاب و مردم بذل کردند. ما همه مدیون آنها هستیم باید آنها را مطرح کنیم و الگو قرار دهیم، حتی در حوزه مدیریت هم اگر بخواهیم مدیر تراز انقلاب اسلامی را معرفی کنیم، بهترین نمونه سردار سلیمانی و امثال این عزیزان هستند.
احمد مسجدجامعی، قائم مقام رئیس مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به نقش پررنگ آثار دینی در فرهنگ ایران اشاره کرد و گفت: برخی آثار دینی ما مانند تکایا و مساجد و... بهنوعی موزه هنرهای اسلامی هم هستند. به عنوان مثال تکیه قاجاری سادات اخوی با دستنوشتهها و کتیبههایی که منتسب به هنرمندانی چون کمالالملک است و بنایی با ویژگیهای معماری خاص از زاویه نگاه هنری هم حکم یک موزه را دارد.
رئیس پیشین شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نقش ویژه قیام سیدالشهدا در تاریخ فرهنگی و اجتماعی ایران، گفت: ارادت به سیدالشهدا در تاریخ ما پررنگ و در دورههای مختلف جاری و اصلا معیار و ملاک وحدت ایرانیان است و کسانی که با این موضوع مخالفت میکنند، با ایران و ایرانیت و وحدت ایرانی مخالفاند.
مسجدجامعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چندین تقویم قدیم ایرانی که برخی از سده چهارم هجری رواج داشتهاند، گفت: بحث عاشورا و روزشمار آن از مباحث مهمی است که در این تقویمها مورد توجه قرار گرفته است. یکی از تقویمهای قدیمی با عنوان تقویم نجومی از «نجم الملک» است که 133 سال بهصورت متوالی منتشر میشد و به بحث عاشورا و قیام امام حسین(ع) خیلی وسیع پرداخته است.
وی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) و ارادت به ایشان محور وحدت ملی ایرانیان است، اضافه کرد: پرداختن به عزای امام حسین(ع) و ارادت به ایشان با زبان و فرهنگ و سنتهای مردم این سرزمین آمیخته است و حتی نگاه ملی دارد. پرداختن به آن نگاه مهمی است که حتی با گسترش زبان فارسی هم همسو است؛ یعنی هر کجا که زبان فارسی رفته، درباره حضرت حسین(ع) شعر گفتهاند، حتی اگر مسلمان نبودهاند. نمونه آن هم هند و قفقاز است.
مسجدجامعی در پایان با بیان اینکه برای امام حسین(ع) که محور وحدت این کشور است و در هر بحران و آسیبی به بحرانی به آن پناه میبریم، یک جای ویژه برای آن را نداریم، پیشنهاد داد: به مناسبت و میمنت این ایام و اعیاد شعبانیه و با توجه به نیت واقف موزه و کتابخانه ملک، بخش ویژه حسینیه سیدالشهدا را در اینجا راهاندازی کنیم.
غلامرضا خواجهسروی مدیرعامل موزه و کتابخانه ملک، هم با اشاره به افتتاح نمایشگاه «نظامی» در این موزه گفت: با وجود ۲۰ هزار نسخه و تمبر منحصر به فرد روایتگر فرهنگ باشکوه ایران زمین است. این موزه توسط مرحوم ملک وقت شده و ساخت کتابخانه با دستور امام خمینی همچنین همکاری آستان قدس رضوی به اجرا گذاشته شد. مرحوم ملک در ساخت کتابخانه چندین مناسبت را مورد تاکید خود قرار داده بود که از جمله آنها برگزاری جشن میلاد پنج تن آل عبا و همچنین میلاد با سعادت امام رضا علیه السلام و مبعث رسول اکرم است.
وی همچنین به سایر موقوفات مرحوم ملک اشاره کرد و توضیح داد: پنج روز روضهخوانی از جمله موقوفاتی است که این فرد ارزشمند از خود بر جای گذاشته است؛ البته جزئیاتی را پیرامون نحوه برگزاری روضهخوانیها در وصیتنامه بیان کرده است.
مدیرعامل مؤسسه موزه و کتابخانه ملک ضمن تقدیر از تولیت آستان قدس رضوی برای همکاری با موقوفه کتابخانه ملک گفت: کمکهای فراوانی از سوی آستان مقدس رضوی برای تجهیز این موزه انجام شده که باید از آنان تقدیر کرد. البته کارها و برنامههای بیشتری برای تجهیز این موزه درنظر گرفته شده که در آینده اجرا خواهد شد و در این مسیر نیازمند همراهی و همکاری بسیاری از مسئولین هستیم تا بتوانیم کتابخانه ارزشمند را به جامعه ارائه کنیم و فرهنگ ارزشمند جامعه ایرانی را برای همه این سالها در معرض دید بگذاریم.
معرفی و رونمایی از تقویم قرآنی 1401 از آثار مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و اجرای گروه موسیقی سنتی حنانه پایانبخش این برنامه بود.
انتهای پیام