خسارت 30 هزار میلیارد تومانی کرونا به حوزه اقامتی گردشگری
کد خبر: 4043515
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰
علی‌اصغر شالبافیان خبر داد؛

خسارت 30 هزار میلیارد تومانی کرونا به حوزه اقامتی گردشگری

معاون گردشگری کشور از ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر خارجی به کشور از ابتدای آبان تا ۲۰ اسفند سال جاری خبر داد و گفت:‌ در حوزه اقامتی کرونا ۳۰ هزار میلیارد تومان به این صنعت آسیب وارد کرده است.

شست خبری رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری «سفر‌های نوروزی و فرصت‌های پیش‌روی صنعت گردشگری» با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری و مدیران ستادی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امروز چهارشنبه ۲۵ اسفند در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری کشور ضمن تبریک اعیاد شعبان و فرارسیدن سال نو اظهار کرد: در ماه‌های اخیر که دغدغه‌های مرتبط با کرونا تا حدودی کاهش پیدا کرد و بعد از بازگشایی مرز‌ها با موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا باید تمهیدات لازم را برای توسعه گردشگری می‌اندیشیدم، با توجه به اینکه هنوز وضعیت بیماری کاملاً مشخص نبود به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که علاوه بر آمادگی برای ارائه خدمات سفر نباید به ترغیب سفر می‌پرداختیم.

وی افزود: در همین ارتباط ستاد‌های استانی اجرایی خدمات سفر از آبان ماه امسال آغاز به کار کرد و در برخی از استان‌ها استانداران مأموریت‌های ستاد را پیگیری کردند و این موضوع با دستور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزیر کشور تقویت شد و اکنون در سطح شهرستان و حتی دهیاری‌ها شاهد فعالیت بسیار خوب ستاد‌های اجرایی خدمات سفر هستیم.

شالبافیان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به صورت جدی آن را دنبال می‌کنیم اطمینان‌بخشی سفر است که در همین راستا کارکنان تأسیسات گردشگری ملزم شدند تا حتماً دو دز واکسن را تزریق کنند. ضمن اینکه تمام تأسیسات گردشگری ملزم به دریافت تأییدیه ایمنی و نصب آن در محل تأسیسات گردشگری شدند.

معاون گردشگری کشور در ادامه با اشاره به تقویت صنعت گردشگری اضافه کرد: از ابتدای آبان تا ۲۰ اسفند یک میلیون گردشگر ورودی به کشور داشتیم که نشان از توسعه صنعت گردشگری در ماه‌های اخیر دارد. این در حالی است که خوشبختانه در دولت سیزدهم و نیز از سوی مجلس شاهد حمایت بسیار خوبی از این صنعت هستیم.

شالبافیان اضافه کرد: تصویب تخصیص سوخت یارانه‌ای به کشتی‌ها و شناور‌های دریایی، حمایت از فعالان گردشگری و صنایع‌دستی در قالب تبصره ۱۸، تلاش برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران در سطح دنیا و… از مهم‌ترین اقدامات از صنعت گردشگری در ماه‌های اخیر است.

۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی

شالبافیان در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره خسارت‌های کرونا به صنعت گردشگری گفت: در حوزه اقامتی کرونا ۳۰ هزار میلیارد تومان به این صنعت آسیب وارد کرده است.

وی به سند تحول گردشگری اشاره کرد و افزود: اصلی‌ترین رویکردی که سند تحول گردشگری دنبال می‌کند توجه به بازار‌های گردشگری در کشور‌های همسایه است. اما نقطه ثقل این صنعت تقویت همکاری‌ها با ذی‌نفعان و فعالان گردشگری است.

شالبافیان ادامه داد: عمده ورود گردشگران خارجی از کشور‌های همسایه بوده است، اما با توجه به علاقه‌مندی فعالان برای احیای بازار‌های گردشگری از کشور‌های غیر همسایه نیز تقاضا‌های خوبی داریم. در همین ارتباط توجه و برنامه‌ریزی ما به محصولات گردشگری دارای مزیت است که می‌تواند به تحریک بازار گردشگری کمک کند.

وی افزود: احیای مسیر‌های جدید در حوزه گردشگری خارجی یکی دیگر از برنامه‌های ماست، ضمن اینکه معرفی شایسته ایران یکی دیگر از اولویت‌های ماست که با پیگیری‌های این وزارتخانه و همکاری مجلس، هزینه‌کرد افراد حقیقی برای تولید محتوا به زبا‌های خارجی به‌عنوان هزینه کرد مالیاتی قابل قبول است.

معاون گردشگری کشور در پاسخ به سوال دیگری درباره تسهیلات حمایتی از صنعت گردشگری تصریح کرد: در حوزه زیرساخت‌های گردشگری یک فعالیت مناسبی را شروع کردیم که در همین ارتباط ۱۲۷۵ میلیارد تومان به تأمین زیرساخت‌ها اختصاص یافته است. ضمن این که دو هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و چهار هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات بانکی برای تأمین زیرساخت‌های گردشگری در قالب تسهیلات در نظر گرفته شده که در نوع خود بی‌سابقه است.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات این وزارتخانه برای اقامت گردشگران در نوروز ۱۴۰۱ یادآور شد: درباره نوروز اقدامات خوبی انجام شده است. در حوزه اقامت اگرچه بر اساس توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا، اولویت با اقامتگاه‌های رسمی است، اما در صورت تشخیص شرایط خاص این اجازه به استانداران داده شده است تا از سایر اقامتگاه‌ها مانند اقامتگاه‌های آموزش و پرورش و خوابگاه‌های دانشجویی نیز استفاده شود.

سفر نباید به محیط‌زیست آسیب برساند

شالبافیان در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره نگرانی‌ها از آسیب‌ها به محیط زیست در طول سفر گفت: یکی از موضوعاتی که به همه استان‌ها ابلاغ کردیم و همه موظف به رعایت آن هستند این است که سفر هموطنان برای محیط زیست باید حداقل نگرانی را به وجود آورد، صیانت از محیط زیست امری لازم است و همه باید به آن توجه داشته باشند.

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره معرفی تهران به عنوان مقصد سفر، یادآور شد: اعتقاد ما هم همین است که یکی از ظرفیت‌های گردشگری و سفر تهران است و اینکه تهران به اندازه کافی معرفی نشده کاملاً درست است، با توجه به این امر مهم، اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان تهران کتاب مسیر‌های گردشگری تهران را منتشر و رونمایی کرده است، همچنین با همکاری شهرداری تهران اماکن بسیار خوبی برای میزبانی از گردشگران تهرانی تدارک دیده شده و بازارچه‌های صنایع‌دستی نیز در نقاط مختلف تهران در نوروز ۱۴۰۱ راه‌اندازی خواهد شد.

توسعه گردشگری؛ تکلیف شورای برنامه‌ریزی و توسعه

وی همچنین به اهمیت توجه به حوزه گردشگری در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: یکی از اتفاقات بسیار خوبی که افتاده این است که شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها مکلف شدند تا توسعه حوزه گردشگری را در اولویت قرار دهند. به اعتقاد ما یکی از مهمترین پیشران‌های اقتصادی در هر استان حوزه گردشگری است و مدیران کل ما در استان‌ها باید این موضوع را در سال آینده به صورت جدی پیگیری کنند.

معاون گردشگری کشور در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اقامت در کلاس‌های درس اظهار کرد: مصوبه ستاد ملی کرونا این است که اقامت فقط در اقامتگاه‌های رسمی مجاز است، اما در شرایط اضطراری تشخیص این موضوع با استانداران است که می‌توانند از سایر اماکن اقامتی استفاده کنند.

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در پاسخ به سوال دیگری درباره ارائه خدمات به مسافران استان‌های جنوبی کشور، گفت: کشتی‌های تفریحی و شناور‌های مسافری که با شیوع کرونا فعالیت نداشتند، با همکاری سازمان بنادر و کشتیرانی فعالیت خود را مجددا آغاز خواهند کرد. ضمن اینکه با همکاری وزارت راه و شهرسازی آموزش لازم به کارکنان این شناور‌ها داده شده است.

اجازه نمی‌دهیم سیمای گردشگری خدشه‌دار شود

شالبافیان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره تخلف احتمالی برخی از شرکت‌های مسافرتی در نوروز و احتمال هرج و مرج با آغاز سونامی سفر در نوروز ۱۴۰۱، گفت: اگر کسی تخلف کند و ما مطلع شویم و برخورد نکنیم، طبیعی است که به اصلی‌ترین وظیفه خود عمل نکردیم. ما اینجا هستیم که از حقوق مردم صیانت کنیم. اجازه نخواهیم داد اندک افرادی سیمای فعالان گردشگری را خدشه‌دار کنند. نظارت‌های ما تقویت شدند و تیم‌های نظارتی وزارتخانه افزایش یافته‌اند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره افزایش هزینه‌های سفر اضافه کرد: ما یک افزایش چشم‌گیر در هزینه‌های صنایع در سال‌های اخیر داشتیم که یکی از آن حوزه‌ها صنعت گردشگری است. افزایش هزینه‌ها در سایر صنایع، معلول افزایش هزینه‌های سفر در حوزه گردشگری است. یکی از محور‌های سند تحول گردشگری کمک به در دسترس قرار گرفتن سفر است که می‌تواند به ارزان‌سازی سفر کمک کند.

وی تصریح کرد: ارزان‌سازی سفر البته نیازمند همکاری سایر دستگاه‌هاست. پیش‌بینی ما این است که سفر‌های نوروزی امسال نسبت به نوروز ۱۳۹۸ که نوروز قبل از شیوع کرونا بود، ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

آماده‌سازی ۱۵۳ پایگاه برای اجرای برنامه‌های نوروز ۱۴۰۱

فرهاد عزیزی، مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی نیز در این نشست خبری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرا رسیدن عید نوروز از آماده‌سازی ۱۵۳ پایگاه برای اجرای برنامه‌های نوروزی در تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ خبر داد.

مدیرکل امور پایگاه‌های ملی و جهانی با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری جشن‌های نوروزی در پایگاه‌های سراسر کشور گفت: موضوع آماده‌سازی پایگاه‌ها و موزه‌ها را از مدتی قبل آغاز کردیم و برای حضور گردشگران آمادگی کامل داریم. ۲۵۳ پایگاه ملی و جهانی میزبان گردشگران نوروزی خواهند بود.

عزیزی افزود: ۶۰ نقطه شامل پایگاه‌های ملی و جهانی و موزه‌ها به عنوان پایلوت برگزاری مراسم نوروز در کشور انتخاب شده است. ۱۵ اسفند روز درختکاری در پایگاه‌ها و موزه‌ها گرامی داشته شد. در روز ۲۰ اسفند نیز پاک‌سازی محوطه‌های تاریخی، پایگاه و موزه‌ها را انجام دادیم و برای میزبانی از گردشگران کاملا آماده هستیم.

معرفی روستا‌های کمتر دیده‌شده در فضای مجازی

حسن میثمی، مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی، نیز در این نشست معرفی روستا‌های هدف گردشگری و کمتر دیده شده از طریق فضای مجازی را از جمله مأموریت‌های در حال انجام دانست.

میثمی، آموزش و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنین نشاط‌آوری را از جمله سیاست‌های رسانه‌ای وزارتخانه طی ایام نوروز اعلام کرد و با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد فضای بانشاط و شاد برای مردم در ایام نوروز، افزود: تمام تلاشمان در وزارتخانه این است که خاطره خوبی برای مردم از نوروز ۱۴۰۱ به یادگار بماند.

مدیرکل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به اهمیت موضوع فرهنگ‌سازی اشاره کرد و گفت: معرفی روستا‌های مقصد گردشگری و روستا‌های کمتر دیده شده از طریق فضای مجازی از جمله موارد در حال انجام است.

مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ستی در پایان با اشاره به همکاری حداکثری صدا و سیما، افزود: هماهنگی‌ها نیز با صدا و سیما انجام شده که در روز‌های آتی تیزر‌ها پخش می‌شود. همچنین اداره‌کل استان تهران برای همکاری مشترک با شهرداری تهران ورود جدی کرده است و به زودی بیلبورد‌های نوروزی در سراسر شهر نصب می‌شود.

انتهای پیام
captcha